hero taustakuva

Gran Canaria lasten kanssa – 5 vinkkiä perhematkailijalle

Tjäreborg artikkelin kuva
Ympärivuotisesta lämmöstä nauttiva Gran Canaria on aurinkovarma valinta lapsiperheen lomakohteeksi. Erityisen hyvin perheelliset viihtyvät Maspalomasissa ja Puerto Ricossa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 14.05.2017
facebook   whatsapp

1. Parhaat kohteet lapsiperheille

Gran Canarialla aivan Playa del Inglesin vieressä sijaitseva Maspalomas on yksi suosituimmista lomakohteista lapsiperheiden keskuudessa. Naapuriaan rauhallisemmasta kohteesta löytyy pitkiä hiekkadyynejä, perheille sopivia teemapuistoja ja hyvät bussiyhteydet lähialueille.

Myös Gran Canarian lounaisrannikolla sijaitsevassa Puerto Ricossa on monia laadukkaita perhehotelleja ja kaikki lomalaisen tarvitsemat palvelut. Puerto Ricon matala ja tuuleton ranta sopii hyvin myös pienten lasten puuhasteluun.

Puerto de Moganin rauhallinen ja viehättävä lomakohde sopii perheille, joilla on pieniä lapsia. Teemapuistoja ei lomakeskuksesta löydy, ja tenavakerhojakin on tarjolla vähemmän.

2. Huvipuistoon vai vesipuistoon?

Gran Canarialla on valtavasti erilaisia teemapuistoja sekä perheen pienimmille että teini-ikäisille. Maspalomasissa sijaitseva Holiday World on saaren suurin huvipuisto, jonka alueelta löytyy huvilaitteiden lisäksi esimerkiksi ravintoloita, 4D-elokuvateatteri ja F1-simulaattori.

Lähellä Maspalomasia sijaitsee myös Aqualand Maspalomas –vesipuisto, joka on Gran Canarian suurin vesipuisto. Alueella on kymmeniä erilaisia vesihuveja ja vesiliukumäkiä kaikenikäisille. Puerto Ricossa matkailijoita palvelee Atlantida-niminen vesipuisto.

Saaren uudempia teemapuistoja edustaa Puerto Ricossa sijaitseva Angry Birds Activity Park, jossa majailevat suomalaisillekin tutut lintuhahmot. Aktiviteettipuisto sopii parhaiten alle 12-vuotiaille lapsille.

Villin lännen tunnelmaa pääsee puolestaan kokemaan Sioux City -teemapuistossa noin varttitunnin ajomatkan päässä Maspalomasista. Villin lännen kylä on Gran Canarian vanhin teemapuisto.

3. Ratsastusretki kamelilla tai sähköpyörällä

Maspalomasin hiekkadyyneillä järjestetään kameliratsastusta, mikä on jännittävä aktiviteetti lapsiperheille. Ratsastusretket kestävät noin puoli tuntia, joten sitä voi kokeilla osana muita päivän touhuja.

Isompien lasten ja nuorten kanssa kannattaa harkita myös sähköpyörien vuokrausta tai opastettua retkeä. Sähköpyörän kyydissä jälkikasvun jaksamisesta ei tarvitse huolehtia, vaan matka taittuu jouhevasti maisemia ihaillen.

Jos matka kulkee pääkaupunki Las Palmasiin, kannattaa poiketa Playa de las Canterasin rannalla. Joulusesongin aikaan rannalla voi nähdä vaikuttavia hiekkalinnoja ja muita hiekasta tehtyjä taideteoksia.

4. Tutkimusmatka pinnan alle

Rantaelämän ja vesileikkien lisäksi Kanarialla kannattaa tutustua myös pinnanalaiseen elämään. Puerto Ricosta ja läheisestä Puerto de Moganista koko perhe pääsee seuraamaan vedenalaista maailmaa lasipohjaisilla veneillä.

Hauskoilla veneretkillä lasipohjaiset lattiat tarjoavat kurkistuksen delfiinien, merikilpikonnien, kirjavien kalojen ja muiden merenelävien maailmaan. Pari tuntia kestävä retki ei tunnu liian pitkältä pientenkään lasten mielestä, ja asiantunteva opas tuo kokemukseen mielenkiintoisen lisän.

5. Elokuvia tähtien alla

Elokuvaillan Gran Canarialla ei tarvitse tarkoittaa pimeään elokuvateatteriin sukeltamista. Kanarian ainoa ympärivuotinen ulkoilmaelokuvateatteri Moonlight Cinema löytyy Maspalomasista. Kävijät ohjataan mukaville sohville punaista mattoa pitkin, ja ruoka- ja juomatarjoilu toimii koko elokuvan ajan. Parhaimmillaan elämys on syksyllä, keväällä ja kesällä, jolloin illat ovat vielä lämpimiä.

Teksti: Jenna Lehkonen, Maria Hietala
Kuva: Tjäreborg

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.