hero taustakuva

Lapsiperheen vinkit Viroon – kokeile näitä kesälomalla

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Viro on varteenotettava ja monipuolinen kesälomakohde lapsiperheille - lue vinkit perhelomailijan matkalle!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 31.05.2014
facebook   whatsapp

Yllättävä rantakohde Tallinna

Tallinnaa ei ensimmäisenä arvaisi rantakohteeksi, mutta kaupungissa on useita hyviä rantoja.

– Tallinnaa ei helposti miellä rantakohteeksi, mutta kaupungista löytyy useampi hyvin hoidettu, upea hiekkaranta palveluineen, sanoo Eckerö Linen myynti- ja markkinointijohtaja Ida Toikka-Everi.

Tallinnalaiset viettävät kesäpäiviä mielellään esimerkiksi Piritan, Stroomin tai Viimsin Haabaneemen rannoilla. Piritassa on lisäksi mielenkiintoisina nähtävyyksinä birgittalaisluostarin rauniot ja Tallinnan tv-torni.

Perheen nuorimmat viihtyvät seikkailupuiston vauhdikkaissa köysiradoissa. Huonolla säällä voi pulikoida esimerkiksi Kalev Span tai Viimsin kylpylöissä.

– Rocca al Maressa vain vartin päässä keskustasta on myös eläintarha norsuineen ja jääkarhuineen, Toikka-Everi muistuttaa.

Monissa Tallinnan hotelleissa on myös isommille perheille soveltuvia perhehuoneita.

Pärnun ranta on lasten suosiossa

Lapset viihtyvät Pärnussa ja Tartossa

Jos lomapäiviä on enemmän kuin yksi, voi Tallinnasta tehdä päiväreissuja muihin Viron kohteisiin. Virossa välimatkat ovat lyhyitä, mikä on lapsiperheille helpotus.

Pärnu on virolaisten oma perinteinen kesälomakaupunki, joka sijaitsee vain 130 kilometrin päässä Tallinnasta etelään. Pärnun ranta on tunnettu valkoisesta hiekasta, ja kaupungissa sijaitsee myös Viron suurin vesipuisto Tervise Paradiis.

– Pärnussa voi kulkea ympäriinsä polkupyörällä ja siellä on kilometreittäin matalaa rantaa, jossa lapset voivat turvallisesti nauttia vesileikeistä, Toikka-Everi sanoo.

Yliopistokaupunki Tartto tarjoaa ohjelmaa myös lapsille

Vanha yliopistokaupunki Tartto sijaitsee noin 185 kilometrin päässä Tallinnasta. Lasten näkökulmasta kiinnostavimmat kohteet ovat Aura-vesipuisto, kasvitieteellinen puutarha, tiedekeskus AHHAA ja Lelumuseo.

– Jos liikkuu Tartossa päin, kannattaa tutustua myös uuteen jääkausimuseoon, Toikka-Everi kertoo.

Luontolomaa kaipaavalle sopivia lomakohteita ovat Viron saaret, Saarenmaa ja Muhu.

Lähde: Eckerö Line
Kuva: Estonian Photobank / Jaak Kadak, Aija Indrek

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Minä teen ainoastaan seksimatkoja ja tässä unohdetaan se kuinka halvalla Tallinnassa saa panna. Lasnamäen alueella saa vetää jopa ilman kumea halutessaan ja halvalla menee. Yleensä anaali kuuluu perussettiin tosin pientä ekstraa vastaan


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.