hero taustakuva

”Jo portilla kyselevät möröstä” – onko Muumimaailma jo liian jännittävä?

Muumimaailma artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Muumimaailma on täynnä jännitystä ja vaarana onkin, että teemapuisto käy liian jännittäväksi lapsivierailijalle.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 27.06.2014
facebook   whatsapp

Mörköä jännitetään, mutta sitä ei nähdä

Naantalissa sijaitseva Muumimaailma on pienten matkailijoiden suosikkikohde, mutta iloisten ja ystävällisten muumihahmojen lisäksi teemapuistossa on myös jännittäviä hahmoja, joiden kohtaaminen saattaa olla jännittävän sijaan pelottava.

Muumimaailmassa onkin pohdittu tarkasti muun muassa metsässä asuvan Noidan tapaa esiintyä lapsille. Noidan kohtaaminen pitää olla lapsille jännittävä, mutta ei pelottava kokemus. Jännitystä herättää myös muumitarinoista tuttu Mörkö, jota ei kuitenkaan nähdä Muumimaailmassa.

– Jo portilla Muumimaailmaan saapuessaan lapset kyselevät Möröstä. Toinen jännitystä aiheuttava hahmo on ilkikurinen Haisuli, jonka pitääkin aistia ympäristöään tarkasti. Ihan kaikissa tilanteissa Haisuli ei voi mennä nappaamaan pikkuvieraan lippistä tai tehdä muita kepposia, sanoo Muumimaailman operatiiviinen johtaja Juho Nieminen.

Lapset ovat myös erittäin tarkkoja siitä, että Muumimaailmassa asiat ovat kuten muumien maailmassa kuuluu. Esimerkiksi Niiskuneidin nilkkarenkaan on oltava oikeassa jalassa.

– Sadun ja illuusion pysymisen kannalta on ratkaisevaa, että hahmot pysyvät roolissaan tilanteessa kuin tilanteessa. Olemmekin erittäin ylpeitä työntekijöistämme, jotka heittäytyvät rooliin täydellä sydämellään, sanoo Nieminen.

Lähde ja kuva: Muumimaailma

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.