hero taustakuva

Tässä on rohkeutta! Aurinkomatkojen ex-toimitusjohtaja: koko perhe kuuden vuoden purjehdukselle

Sail For Good artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Aurinkomatkojen entinen toimitusjohtaja suunnittelee pitkää maailmanympäripurjehdusta perheensä kanssa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.11.2014
facebook   whatsapp

Kuusi vuotta merillä lasten kanssa

Kolmilapsinen Meretniemen perhe suunnittelee purjehdusmatkaa maailman ympäri. Matkan on tarkoitus kestää kuusi vuotta, ja sen valmistelut ovat jo pitkällä. Suuri purjehdusmatka on tarkoitus aloittaa kesällä 2016, ja matkan aikana Meretniemen perheen on määrä kokea 75 maata.

– Tällainen matka on ollut suuri haaveeni jo teinivuosista lähtien. Kun unelma on yhteinen, päätös lähtemisestä oli helpompi tehdä. Suunnittelun aloitimme noin viisi vuotta sitten, mutta päätös lähtöaikataulusta tehtiin viime kesänä, kertoo perheen isä ja veneen kapteeni Tuomo Meretniemi.

Meretniemi on kokenut purjehtija, jolla on kokemusta niin matkapurjehduksesta kuin kilpapurjehduksestakin. Perheen lapset tulevat olemaan matkan aikana 3–14-vuotiaita ja käyvät venekoulua vanhempien opastuksella. Venekoulun ympärille on rakentumassa myös Sail For Good -projekti.

– Pyrimme hyödyntämään teknologian tuomia mahdollisuuksia koulutuksessa ja kokeilemaan uudenlaisia digitaalisten välineiden mahdollistamia menetelmiä lasten opetuksessa. Kirjojen ja tehtävävihkojen lisäksi teknologia avaa nykyisin lähes rajattomia oppimismahdollisuuksia, perheen isä kertoo.

Matkan aikana perhe tekee vapaaehtoistyötä merien suojeluun liittyvissä projekteissa, joten lapset pääsevät oppimaan asioita käytännönläheisesti.

Pieni koti keskellä merta

Perheen vene s/y Panacea toimii matkan ajan kotina, kulkuvälineenä ja kouluna. Vuosien 2016-2022 veneen 35 neliömetriä tulevat perheelle taatusti tutuksi. Vene sisältää kolme hyttiä, kaksi toilettia, salongin ja keittiön.

Maailmanympäripurjehduksen reitti kulkee Välimereltä Cap Verden kautta Etelä-Amerikasta Tyynelle valtamerelle. Eteläisen Tyynen valtameren saarten jälkeen perhe jatkaa Kaakkois-Aasiaan ja sieltä Intian valtamerelle. Malediivit, Seychellit ja Madagaskar ovat vuorossa ennen Hyväntoivonniemen kiertoa Atlantille. Amazonaksen ja Karibian lukemattomien saarivaltioiden jälkeen matka jatkuu Yhdysvaltojen itärannikon ja Kanadan kautta Brittein saarille ja lopulta Itämerelle. Suomeen perhe palaa syyskuussa 2022.

– Reitti on suunniteltu niin, että matkan aikana näemme maailman upeimpia paikkoja, mutta myös hyödynnämme merivirrat ja vallitsevat myötätuulet. On selvää, että pyrimme välttämään alueet, joilla esiintyy esimeriksi hurrikaaneja, voimakkaita monsuunisateita tai merirosvousta, Tuomo Meretniemi kertoo.

Lähde ja kuvat: Sail For Good

>> Lue lisää: Vau, mikä muotinäytös! “Toimitusjohtajan housut ovat tiukat juuri oikeista paikoista”

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.