hero taustakuva

10 vinkkiä perheille Viron kesään

Viron matkailutoimisto artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Suomalaisten suosikkikohde Viro on huippukohde perheille, sillä useiden laivavuorojen ja lyhyiden välimatkojen vuoksi kaikki kohteet ovat helposti saavutettavissa ja hintatasoltaan edullisia. Katso parhaat vinkit Viron perhekohteisiin, joihin kaikkiin pääsee Tallinnasta parissa tunnissa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 08.07.2014
facebook   whatsapp

Tallinnan ympäristön helpot perhekohteet

Jos olet jo vieraillut kaikissa suomalaisissa perhekohteissa tai kaipaat muuten vain vaihtelua, sitä löytyy runsaasti Virosta. Tallinnassa on mahdollista viettää ikimuistoinen päivä, josta koko perhe nauttii, mutta puuhaa riittää myös kaupungin ulkopuolella.

Katso parhaat vinkit Viron perhekohteisiin, joihin kaikkiin pääsee Tallinnasta parissa tunnissa.

TALLINNA

Kiipeilyä Tallinnassa
Tallinna tarjoaa monia ulkoilumahdollisuuksia, esimerkiksi seikkailuja puuradoilla

1. Kiipeä korkeuksiin Nõmmen ja Piritan seikkailupuistoissa

Myös Tallinnassa vain lyhyen matkan päässä keskustasta perheen nuorimmaiset – ja vanhemmatkin – voivat heittäytyä seikkailuun erilaisilla puiden väliin rakennetuilla radoilla. Nõmmen ja Piritan seikkailupuistot tarjoavat jännittävää mutta turvallista ajanvietettä koko perheelle. Ratoja on eritasoisia niin korkealla latvoissa kulkevista helpompiin, lähempänä maanpintaa oleviin reitteihin.

Piritan seikkailupuisto on avoinna kesäkaudella päivittäin kello 10–22.
Nõmmen seikkailupuisto on avoinna päivittäin kello 10–19.

2. Sähköistä menoa Energian oivalluskeskuksessa

Kesäkuun puolivälissä Tallinnassa avasi ovensa kauan odotettu Energian oivalluskeskus, jossa koko perhe voi tutustua luonnontieteisiin, tekniikkaan ja empiirisiin tieteisiin. Ainutlaatuiseen teollisuusympäristöön rakennetun museon 130 interaktiivista näyttelyä tarjoavat hauskoja elämyksiä koko perheelle.

Energian oivalluskeskuksen jännittävin nähtävyys on salamasaari, johon kerätyt esineet muuttavat sähkön näkyviksi salamoiksi. Lisäksi museoon valmistuu myöhemmin halkaisijaltaan kymmenen metriä oleva planetaariokupoli, joka esittelee tähtitiedettä ja virolaisten tiedemiesten avaruustutkimusta.

Energian oivalluskeskus on avoinna arkisin kello 10–19 ja viikonloppuisin kello 11–19.

Lentosataman merimuseo
Vedenalainen ja -päällinen maailma esittäytyy Lentosataman merimuseossa

3. Sukella Lentosataman merimuseon näyttelyihin tai heittäydy mukaan merelliseen seikkailuun

Suositun Lentosataman merimuseon näyttelyt historiallisissa vesitasokoneiden halleissa kiehtovat niin perheen pienempiä kuin aikuisiakin. Museossa opit lisää sekä vedenalaisesta että -päällisestä maailmasta ja vedestä itsestään.

Museovierailun aikana ei tarvitse tyytyä vain katsomaan esineitä etäältä, vaan voit muun muassa laskeutua sukellusvene Lembitin sisään. Lisäksi ennen juhannusta avattiin uudelleen kävijöille remontissa ollut jäänmurtaja Suur Tõll. Tämä Viron vanhin höyrylaiva viettää tänä vuonna myös 100-vuotisjuhlaansa.

Elokuussa Lentosatamassa voit myös liittyä mukaan valtameren ylitykseen, kun Viron nukketeatteri esittää suuren ulkoilmanäytelmän Kapteeni Grantin lapset. Näytelmässä jäänmurtaja Suur Tõll muuttuu höyrylaiva Duncaniksi, jolla skottilaiset ja yksi hieman omituinen ranskalainen merenkulkija lähtevät seikkailemaan merelle.

Lentosataman merimuseo on kesäkaudella auki päivittäin kello 10–19.

4. Vietä hauska päivä Vembu-Tembumaassa

Puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee Vembu-Tembumaa, jota voisi kuvailla virolaisten Puuhamaaksi. Koko perhe voi viettää puistossa iloisen päivän muun muassa ajaen mikroautoilla tai mönkijöillä, polskutellen aina lämminvetisissä uima-altaissa ja tutustuen puiston eläimiin. Tämän kesän uutuus on suuri Tembu-hyppy, jossa perheen pienimmät voivat trampoliinin ja turvavaljaiden avulla tehdä hyppyjä ja voltteja jopa kahdeksan metrin korkeuteen.

Vembu-Tembumaa on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun päivittäin kello 10–19.

TUNTI TALLINNASTA

Ilonin Ihmemaa
Ihmettele Melukylän tuttuja hahmoja Ilonin ihmemaassa

5. Poikkea Melukylään Ilonin ihmemaassa

Tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, aivan Haapsalun piispanlinnoituksen lähellä sijaitsee Ilonin Ihmemaa, joka on maailmankuulun lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin kirjojen kuvittajalle Ilon Wiklandille omistettu teemakeskus. Lapset viihtyvät varmasti ihmemaassa, sillä he voivat viettää hauskan päivän tuttujen hahmojen parissa. Teemakeskuksessa voi muun muassa vierailla Melukylän keittiössä, kirjoittaa Katto-Kassiselle, askarrella käsityöpajassa ja Matiaksen talossa, kuunnella Taikakaivon salaisuuksia tai seurata lastenelokuvia.

Ilonin Ihmemaa on avoinna kesäkaudella joka päivä kello 10–18.

6. Tutustu keskiaikaiseen elämään Rakveren linnoituksessa

Pohjoisrannikolla, 100 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsevassa Rakveren kaupungissa on kylpyläkohteiden lisäksi myös upea 1200-luvulla rakennettu linnoitus. Nykyään linnassa sijaitsee 1500-luvun teemapuisto, jossa koko perhe voi viettää jännittävän päivän oppien keskiajan ja varhaisen nykyajan elämästä sekä pukeutumalla ritareiksi ja sotilaiksi. Linnan lähellä kohoaa toinen Rakveren symboleista, muinaisbiisonia kuvaava Tarvas. Tarvaan juurelta avautuu kaunis näkymä kaupunkiin ja ympäristöön.

Kesäaikaan Rakeveren linna on avoinna joka päivä kello 10–19.

PARI TUNTIA TALLINNASTA

Lapset Pärnussa
Lapset viihtyvät hyvin Pärnussa

7. Nauti auringosta Pärnun rannalla

Pärnu julistettiin lauantaina 21. kesäkuuta perinteiseen tapaan taas Viron kesäpääkaupungiksi, ja kesällä Pärnu onkin hyvä kohde perhelomalle. Pärnu on tunnettu pitkistä, valkeista hiekkarannoistaan ja matalasta rantavedestään, jossa perheen pienimpienkin on helppo polskutella. Lisäksi rantakadun varrella on lukuisia leikkipuistoja, suihkulähteitä ja leikkialueita.

8. Laskeudu oikeaan kaivokseen Kohtla-Nõmmen kaivospuistossa

Itäisessä Virossa, parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee jännittävä Kohtlan kaivospuiston maanalainen museo, jossa ahtaita paikkoja pelkäämättömät pääsevät kulkemaan kaivosmiesten jalanjäljissä maanalaisissa tunneleissa! Maanalainen museo tarjoaa jännittävän kierroksen kilometrin mittaisissa kaivoskäytävissä, jotka laskeutuvat parhaimmillaan kahdeksan metrin syvyyteen.

Kaivospuisto on avoinna kesäkaudella tiistaista lauantaihin kello 11–19 sekä maanantaisin ja sunnuntaisin kello 11–17.

KAKSI JA PUOLI TUNTIA TALLINNASTA

Tiedekeskus AHHAA
Tiedekeskus AHHAA tarjoaa mahdollisuuden leikkiä kemistiä

9.Leiki tiedemistä Ahhaa-tiedekeskuksessa

Etelä-Virossa, Tarton Ahhaa-tiedekeskuksessa lapset ja lapsenmieliset voivat tutustua tieteeseen ja teknologiaan omin käsin tekemällä ja itse kokeilemalla. Tiedekeskuksessa on pysyvien tiedenäyttelyiden ja planetaarion lisäksi myös puolen vuoden välein vaihtuvia näyttelyitä. Tällä hetkellä vaihtuva Kelluuko vai ei? -näyttely käsittelee luonnonvoimia merellä. Tiedekeskuksessa aika vierähtää huomaamatta, ja käyntiin kannattaakin varata vähintään kolme tuntia.

Tiedekeskus Ahhaa on avoinna sunnuntaista torstaihin kello 10–19 ja perjantaista lauantaihin kello 10–20.

10. Hyppää auton rattiin Viron maantiemuseon liikennepuistossa

Tartosta hieman etelään, noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitsee Viron maantiemuseo. Museo sijaitsee vuonna 1863 valmistuneella Varbusen hevospostiasemalla, ja sen tehtävänä on esitellä teiden ja tienrakennustekniikan kehitystä. Historiallisten näyttelyiden lisäksi maantiemuseossa on liikennepuisto – tai oikeastaan kokonainen minikaupunki – jossa lapset ja aikuiset voivat ajaa oikeilla sähköautoilla.

Viron maantiemuseo on avoinna kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin klo 10–20. Museo on suljettu maanantaisin.

Lähde: Visit Estonia
Kuvat: Tallinnan matkailutoimisto, Visit Estonia

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.