Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15.6.2020 at 23:12

  Heh, mä olin muistaakseni viidennellä luokalla luokkaretkellä mm. Turun linnassa. Se oli kyllä ihan kiinnostava jo silloin. Toisaalta tänä päivänäkin Turun linna on paljon kiinnostavampi kuin Hämeenlinna. Yleisesti silti luokkaretkikohteet olisi ainakin aikanaan voinut valita myös opiskelijaystävällisemminkin! 🙂

  Enpä ollut tajunnut, että Ahvenanmaalla on noin paljon vanhoja kivikirkkoja! Itselle hyvin tuttu kivikirkko on Ulvilan 1400-1500 lukujen taitteessa rakennettu kirkko, mutta nuohan ovat vielä vanhempia?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 24.7.2020 at 13:25

   Minustakin Turun linna on edelleenkin paljon Hämeen linnaa mielenkiintoisempi. Siellä on paljon tekemistä ja näkemistä lapsillekin, minkä vuoksi sopii varmasti myös luokkaretkien kohteeksi. Toisaalta itse en ehkä ala-asteella vielä arvostanut historiaa ihan yhtä paljon kuin tänä päivänä.

   Suomen vanhimmat kivikirkot löytyvät juuri Ahvenanmaalta, ja siellä niitä on paljon. Ne ovat myös edelleen aktiivisessa käytössä, minkä vuoksi ainakaan meidän vierailemissamme kirkoissa ei tullut museo-olo, vaan ne olivat edelleen ensisijaisesti kirkkoja. Pienet ja kotoisat kirkot viehättivät erityisen paljon, ja niihin olisi voinut jäädä istuskelemaan pidemmäksikin aikaa.

  Leave a Reply