Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 1.9.2019 at 21:47

  Savonlinna kiinnostaa mua tällä hetkellä kovasti juuri tuon Olavinlinnan takia! Olen nyt päättänyt kierrellä nämä Suomen linnat, jotka mulla ovat vuositolkulla jääneet ulkomaisten kaveriensa paitsioon. Savonlinnaan tuskin venyn enää tämän vuoden aikana, mutta ensi vuodelle reissua itään on jo vähän korvamerkitty. Hyvä tietää, että vain opastetuilla kierroksilla pääsee noihin tiettyihin linnan osiin, vaikka varmasti osallistuisin opastetulle kierrokselle muutenkin. Ainakin Turun linnasta siitä jäi pelkästään hyviä kokemuksia. Ehkä pitäisi tehdä Savonlinnaan yön tai parin retki, niin ehtisi tutustua linnaan ja kaupunkiin rauhassa 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 1.9.2019 at 22:56

   Olavinlinna jää tosiaan vajaaksi kokemukseksi, jos ei kiipeä oppaan mukana ihan ylös asti. Mä olen myös joskus kauan sitten kiertänyt Turun linnan oppaan johdolla, ja kokemus oli huomattavasti vahvempi kuin seuraavalla kerralla ilman opasta. Olavinlinnassa opastus kuuluu pääsylipun hintaan, mutta jo opastuksen aikataulun vuoksi linnassa vierailuun kannattaa varata aikaa. Seuraavaan opastukseen kun saattaa olla hetki aikaa.

   Savonlinna jäi meille hieman vieraaksi, kun emme jääneet pidemmäksi aikaa, ja sen lyhyenkin hetken satoi vettä. Jotenkin kohtuuhintaista majoitusta oli heinäkuussa vaikea löytää, niin päädyimme lähtemään vähän kauemmas yöksi. Aurinkoisella säällä Savonlinnasta olisi hyvinkin löytynyt paljon nähtävää.

  Leave a Reply