Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 23.8.2019 at 14:16

  Vietnam tosiaan on hyvin edullinen matkakohde. Me hyödynsimme tuota edullisuutta juuri siten, että otimme vähän enemmän sitä luksusta. Pröystäilylinjalle emme kuitenkaan lähteneet.

  Noista Vietnamin takseista havaitsimme pelkän mittarin olevan vielä aika huono indikaattori rehdistä pelistä. Netistä lukemani perusteella taksiyhtiöistä Vinasun ja Mai Linh ovat yksittäisiä mätämunakuskeja lukuunottamatta luotettavia, mutta muuten mittarikin voi raksuttaa vaikka kuinka nopeasti. Lisäksi liikenteessä näkyi kovasti takseja, joissa auton ulkoasu ja firman nimi olivat hämäävän lähellä tuttua ja turvallista, mutta eivät ihan kuitenkaan. Yhden kokemuksen saimme tuollaisesta vauhdikkaasta taksamittarista, mutta silloinkin onneksi hinta oli etukäteen sovittu. Kuski kyllä yritti saada meidät maksamaan mittarin näyttämän yli nelinkertaisen hinnan, mutta lopulta sovittu hinta piti. Muutoin käytimme Grabia aina kun mahdollista, sen kanssa ei koskaan ollut mitään ongelmia.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 27.8.2019 at 22:17

   On ihan totta, ettei pelkkä mittari vielä tee kenestäkään rehtiä ja reilua. Me käytettiin myös paljon Vinasunia, eikä se pettänyt kertaakaan. Ei myöskään ikinä otettu taksia lennosta, vaan aina jonkun aseman edestä, missä oli selkeä jono – tai sitten hotellilta hotellin tilaamana. Meidän ainoa isompi huijaus kävi ihan viimeisellä taksimatkalla, kun kuski – jonka kyytiin hypättiin vahingossa, kun luultiin hänen olevan hotellin tilaama kuski – vei meiltä moninkertaisesti sen, mikä olisi ollut kohtuullista. Euroissa summa oli kympin luokkaa eli täysin emme köyhtyneet, mutta silti harmitti vietävästi.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 4.9.2019 at 09:31

  Vietnam on mielestämme kyllä Kaakkois-Aasian kiinnostavimpia matkakohteita. Mitkä olivat teidän suosikkipaikkanne tai -asianne Vietnamissa?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.9.2019 at 09:46

   Samoin meidän! Pitkä maa, jossa on paljon nähtävää. Me kierrettiin nyt vain puolivälistä alaspäin, mutta suosikeiksi nousivat Da Nang ja Saigon. Erityisesti Saigonissa oli kaikesta kaoottisuudesta huolimatta jotain todella valloittavaa. Ja junamatkailu oli Vietnamissa ihan parasta!

  Leave a Reply