Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 7.5.2019 at 13:32

  Hah, mulla on ihan sama juttu täällä Roomassa: en käy keskustassa nykyään kuin kerran kuukaudessa, jos sitäkään. Omastsa kaupunginosasta löytyy paremmat – ja halvemmat – kahvilat, ravintolat, torit ja viinibaarit. Kävinköhän muuten koskaan vastaavalla turistireissulla vanhempieni kanssa Helsingissä asuessammekaan? Mutta kiinnitin huomiota tuohon jutun alkuun. Eikö todellakaan yhdenkään matkustajan pylly noussut penkistä siinä toisessa junassa, eikä kukaan tarjonnut istumapaikkaansa huonojalkaisille vanhemmille ihmisille? Hävetköön!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 8.5.2019 at 22:37

   Ei noussut ei. Se on hyvin suomalainen ilmiö, joka ilmeisesti opetetaan myös lapsille. Vasta pari päivää sitten jouduin ruuhkaratikassa ärähtämään, kun perhe istutti alakouluikäistä lastaankin omalla penkillä, kun vanha nainen heilui hurjannäköisesti siinä vieressä. Kyllä alakouluikäinen osaa pitää tasapainonsa, eikä pieni seisominen tee kaiken Fortniten pelaamisen ohessa yhtään pahaa.

   Mutta joo, aika vaikea minun on suhtautua keskustaan. Liikun mielelläni Helsingissä turistina, mutta harvoin reitti osuu keskustaan. Tykkään kyllä kovasti keskustan museoista, mutta vähintäänkin täytyy aina päästä omille kulmille syömään. Hauska ajatus, että Roomassa sulla on samanlainen tilanne: näin kaukaa katsottuna voisi ajatella, että sä olisit koko ajan Colosseumilla tsekkaamassa tilannetta.

  Leave a Reply