Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Reissausta ja ruokaa 14.4.2019 at 14:37

  Olitteko Da Nangissa ihan nyt huhtikuussa? Muistan kun kävimme Hoi Anissa kerran maaliskuun puolivälissä, niin siellä ei ollut mikään rantakeli, vaan semmoinen kevätkeli (vaikkakin kylmään ja sateiseen Hanoihin verrattuna ihanan lämmintä). Itse kammoan kotimajoituksia, mutta luulen lasten kanssa sen olevan rennompaa ja teille kaikille tuo oli varmasti erityisempi kokemus kuin mitä hotellissa olisi ollut.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.4.2019 at 21:23

   Olimme Da Nangissa helmikuussa. Silloin kelit olivat todella kuumat ja aurinkoiset, ja olin itsekin odottanut lämpötilojen olevan hieman alhaisemmat. Ilmat siis suosivat meitä todella hyvin.

   Kotimajoitus ei ole kaikkien mieleen, mutta me olemme suuria kotimajoituksen ystäviä. On ihanaa päästä majoittumaan kodinomaisessa ympäristössä, kun hotellien käytävät tuntuvat turhan kolkoilta. Meille myös pienuus on aina etu, kun majapaikkoja valitsemme. Kotimajoitus vaatii toki erilaista suhtautumista majoittajiin ja majoittumiseen, minkä vuoksi sitä kannattaa omalta osaltaan harkita etukäteen.

 • Reply Merituuli 16.4.2019 at 20:53

  Me olemme kesällä suuntaamassa D Nangiin(kin). M evalitsimme kotimajoituksen lähempää Hoi Annia, mutta juurikin kotimajoituksen. Ihastuimme kotimajoitukseen Kambodzassa ja halusimme ehdottomasti sellaiseen myös Vietnamissa. Muut reissun majapaikat onkin vielä varaamatta.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.4.2019 at 17:38

   Me ollaan myös tykästytty kotimajoitukseen – vähän harmitti, ettei lopulta varattu niitä enemmän matkan varrella. Meille ne ovat yleensä tarpeeksi rentoja paikkoja, joissa on yllättävän hyvin mahdollisuuksia toimivasta keittiöstä pyykinpesuun. Kodinomaisuus on varsinkin pidemmillä reissuilla aina plussaa. Ihanaa matkaa teille – itsekin lähtisin mielelläni takaisin vaikka heti!

 • Reply Anna | Muuttolintu 17.4.2019 at 01:14

  Kiva kuulla että tykkäsitte! Me oltiin kuukauden päivät viime vuonna ja taisi jäädä yhdeksi lempparikohteista Vietnamissa. Varsinkin kun majoittuu jossain rannan läheisyydessä, keskusta ei tosiaan ole kovin ihmeellinen. Ja oi miten ihania koiranpentuja!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.4.2019 at 22:22

   Da Nang oli hämmentävän kiva paikka. Olin kuullut siitä aika paljon hyvää, mutten etukäteen käsittänyt, mikä siitä tekee niin kivan. Enkä oikein käsitä vieläkään – siellä vain viihtyi tosi helposti. Hyvä, ettei jääty mistään tärkeästä paitsi, kun ei ehditty keskustaan asti. Muutaman kerran ajettiin taksilla läpi, eikä jäänyt hinkua mennä pyörimään sinne enempää. Rannan läheisyydessä oli hyvä olla.

 • Reply Outi / Maa Quzuu 19.4.2019 at 11:34

  Vähän kyllä hieraisin silmiäni, kun näin nuo rannalla kohoavat pilvenpiirtäjät. Lähtökohtaisesti Vietnam ei nimittäin vie assosiaatiota pilvenpiirtäjiin, mutta tottahan toki siellä niitäkin löytyy. Vaikuttaa ihanan rennolta rannalta, jossa viettäisi kyllä päivän jos toisenkin paljaita varpaita hiekkaan upotellen 🙂 ja myös tuo majoitus kuulostaa sellaiselta, mihin itsekin mielelläni menisin. Olisi kiva kuulla myös joku vertaileva juttu siitä, kuinka paljon rahaa jää muuhun tekemiseen, kun majoituksissa onnistuu säästämään noin sievoisen summan. Siinä siis jutun juurta esim sulle, koska itse olen erittäin huono pitämään mitään kirjaa matkakassan hupenemisesta 😁

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 24.4.2019 at 07:48

   Da Nang on Vietnamin neljänneksi suurin kaupunki, joten sieltäkin löytyy korkeita taloja. Nuo korkeat rakennukset tuossa rannassa ovat lähes poikkeuksetta valtavia hotelleja, vaikken ihan käsitä, missä ne kaikki ihmiset liikkuivat. Valtavasta hotellitarjonnasta huolimatta ranta oli todella rauhallinen: lyhyelläkin matkalla löytyi paljon kohtia, joissa ei ollut ketään muuta. Tätä ehkä selittää korealaisten matkailijoiden suuri osuus – he kun eivät vietä aikaa rannalla samalla tavalla esimerkiksi eurooppalaisten kanssa.

   Olen vähän pohdiskellut kustannusten kirjaamista tänne nähtäväksi, mutta vielä se on ajatuksen asteella. Vietnam on kyllä toistaiseksi edullisin maa, missä olemme matkustaneet, joten paljon ei rahaa tarvita taskun pohjalle paikan päällä. Täytyy vain valita huolella paikat, missä rahansa käyttää.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 19.4.2019 at 22:30

  Kiva lukea muiden kokemuksia Da Nangista. Kokema ne hyvin samankaltaista kuin meillä. Ja muuten erityisesti tuo, ettei kukaan myynyt väkisin mitään. Meille kävi samoin kuin teille Da Nangin keskusta jäi meille melko vieraaksi.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 24.4.2019 at 07:51

   Da Nangin keskusta on selvästi paikka, mihin harva eksyy. Minä kyllä katsoin etukäteen keskustan nähtävyyksiä, mutta pari temppeliä ja kristillinen kirkko eivät houkutelleet tarpeeksi, että olisimme jaksaneet lähteä sinne vaeltamaan. Rannan puolella oli niin mukavaa ja leppoista, että aika kului hyvin sielläkin.

  Leave a Reply