Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Emma 25.3.2019 at 12:48

  Tätä teidän matkaa oli kyllä hauska seura Instagramissa! Kirjoitathan vielä lisää erityisesti tällaisia tunnelmakuvauksia blogiinkin? Mä kävin itse ensimmäistä kertaa Vietnamissa (Hanoi + Halong Bay) pari vuotta sitten ja tunnistin tästä tekstistä kyllä ihan joka kohdan 😀 Taksikusetukset oli yksi ärsyttävin osa koko matkaa. Ja sitten toisaalta ihmetytti se, että vaikka olen matkustanut muualla Aasiassa vaikka kuinka paljon, niin Vietnam oli silti jotain erilaista ja jotain mihin ei pystynyt varautumaan etukäteen. Ihan ruuasta lähtien oli yllättävän paljon erilaisia elementtejä muuhun Kaakkois-Aasiaan verrattuna (mutta siis nam!).

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.3.2019 at 21:39

   Vietnamiin oli ihana mennä, koska se oli taas jotain ihan uutta, mistä ei tiennyt mitään. Mistään kokemuksista Thaimaassa ei ollut hyötyä, vaan kaikki piti opetella alusta – ihan siitä ruoasta lähtien. Oli myös mahtavaa, miten kauas meille länsimaisille rakennetusta turistiparatiisista Vietnamissa pääsikään, vaikka samalla pääsi sinne paratiisiin.

   Ja yritän ehdottomasti kirjoittaa tunnelmia myöhemminkin – aina kun sopiva tunnelma osuu kohdalle 🙂

 • Reply Martta / Martan matkassa 27.3.2019 at 08:19

  Olipa kiva lukea teidän reissusta nostan hattua tuolle junailulle! Vietman on ollut aikamoisessa nosteessa viime aikoina, joten oli hauska päästä matkalle mukaan. Kateellisena tässä mietin kumpa pääsisikin nyt kolmen viikon lomalle ja aurinkoon. Minua tuo väen paljous hieman ahdistaa, mutta China Beachilla oisi kiva käydä 😉

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.3.2019 at 21:56

   Ihmisiä Vietnamissa kyllä riittää, mutta junamatkailu oli ihan leppoisaa. Minusta se on ihana tapa mennä paikasta toiseen, vaikkei vauhti aina päätä huimaa. China Beach oli hieno kokemus itsellekin: siihen paikkaan konkretisoitui paljon sitä kuvastoa, jonka äärellä on itse kasvanut.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 27.3.2019 at 22:13

  Vietnam on kyllä aikamoinen kokemus, kaikille aisteille! Te vissiin selvisitte ilman mahatauteja, mahtava homma! 😀 Teidän reissu oli kyllä tosi monipuolisen kuuloinen. Dalatissa käytiin päiväretkellä ja se oli kyllä tosi ihastuttava paikka, ja maisemat matkalla ihan samanmoiset. Tykästyitteköhän te enemmän Saigoniin kuin me? Toki siihen kaikkeen kaaokseen tottui päivien myötä ja viimeisenä iltana se tuntui jo suhteellisen kotoisalta, mutta ei mulla kyllä mitään hinkua sinne ole enää takaisin.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.3.2019 at 22:02

   Vietnam kyllä teki vaikutuksen, täytyy myöntää. En tiedä, mitä meidän elimistöissämme oikein tapahtuu, kun tälläkään reissulla ei mahavaivoista ollut tietoakaan – vaikka rikottiin kaikki mahdolliset säännöt hedelmistä ja jääpaloista ja pesuvadeissa pestyistä merenelävistä.

   Minä pidin kovasti Saigonista, mutta mulla onkin salainen rakkaussuhde kaikkiin kaoottisiin miljoonakaupunkeihin: vaikka niiden ruuhkat ja kaaos periaatteessa ärsyttävät, samaan aikaan jotenkin innostun kaikesta siitä vauhdista ja elämästä. Vähän Minna Canthin tyyliin, että ”mitä tahansa paitsi puolikuollutta nukkuvaa elämää”.

 • Reply Outi / Maa Quzuu 30.3.2019 at 11:25

  Juurikin tällaisia trooppisia aistikokemuksia kaipaan minäkin. Tai no, noita jääkylmiä busseja ja junia ei niinkään, mutta muuten kyllä 😃 Muistan eräänkin vastaavanlaisen jääkylmän bussireissun, jolloin epätoivoisesti yritin virittää muovipussia ilmastointikanavan päälle purkkaa ja Markon varvassandaalia apuna käyttäen. Siitä oli glamour kaukana (kuten usein meidän reissulla on..), mutta hyvä muisto jäi.

  Vietnamista haaveilen kyllä myös ja itseasiassa näiden juttujen jälkeen vähän vielä enemmän!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 31.3.2019 at 21:04

   Samoin meillä on usein matkoista glamour kaukana: juuri noissa yöjunissa naureskeltiin sille, miten yöt voisi toki viettää myös jossain hienoissa hotelleissa, mutta me maataan jääkylmässä junanhytissä niin matalassa yläsängyssä, että tuntuu kuin olisi ruumisarkussa. Mutta toisaalta nuo ovat aina niitä hetkiä, joista nauttii eniten ja joita muistellaan jälkikäteen hymy huulilla. Tajuaa, että on taas tullut lähdettyä kauas kotoa 🙂

  Leave a Reply