Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Anu / Matkataan Mutkitellen 1.1.2019 at 19:31

  Itse käyn vielä läpi sisäistä keskustelua siitä pitääkö lapsien päästä kokemaan Disneylandin magic vai onko se täysin turhaa kaupallistettua ja kallista viihdettä. Kiva kuulla, että loppujen lopuksi olit tyytyväinen päätökseesi ja nautitte matkasta, ehkä alan itsekin taipumaan tälle kannalle, pikkuhiljaa. Kiitos hyvistä vinkeistä, ne tulevat todella tarpeeseen.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.1.2019 at 16:42

   Kiva, että vinkit tuleva tarpeeseen! Disneylandit ja muut teemapuistot ovat huippuunsa kaupallistettuja kokemuksia, mutta toisaalta on niiden taiassa myös jotain maagista. Itse pidän noista suurista puistoista kerran koettuna enemmän kuin perinteestä, jonka mukaan Linnanmäellä pitää käydä joka vuosi, vaikka laitteet tuntee unissaankin.

 • Reply Sandra 2.1.2019 at 10:22

  Kalliiksi tuo käy näin lapsettoman mielestä, mutta onhan se lasten riemu varmaan sen arvoinen. Ja kyllähän ihan itseäkin kiinnostaisi lähteä edes kerran elämässä kokemaan tuo Disneyn spektaakkeli. Hyviä vinkkejä postauksessa sellaisille, jotka harkitsevat matkaa elämyspuistoon 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.1.2019 at 16:43

   Kallista puuhaa Disneylandissa käyminen kyllä on, mutta onneksi elämys on sen verran suuri, että sen kestää. Toisaalta, jos miettii vaikka Linnanmäen rannekkeen 39 euron hintaa, ei Disneylandin sisäänpääsy enää niin kalliilta tunnu. Disneylandissa kuitenkin show’ta on moninkertaisesti enemmän.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 2.1.2019 at 17:58

  Oi kiitoksia virtuaalimatkasta Disneylandiin! Oon monta kertaa miettinyt, että sittenk kun suuntaan ensimmäistä kertaa Pariisiin, haluan käydä myös täällä. 77 euroa kuulostaa kalliilta lipulta, mutta toisaalta kyllähän sellaisen nyt ainakin kerran elämässä voisi pulittaa – on varmasti elämyksen arvoinen.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.1.2019 at 16:58

   Kiva, että tykkäsit! Sisäänpääsyn hinta on kyllä kova, mutta muuttuu ihan kohtuulliseksi, kun ottaa huvipuistopäivästä kaiken irti. Ja Pariisista matka on niin edullinen ja helppo, että suosittelen kyllä käyntiä!

 • Reply Tanja 22.4.2019 at 14:58

  Hei,

  Kiitos vinkeistä Pariisin Disnelandiin! Tosi hyviä pointteja, joista oli kiva kuulla. Oma reissumme on viikon päästä 🙂

 • Reply Matkailija 15.6.2019 at 20:26

  Olipa kiva lukea tämä postaus juuri Disneylandista tulleena. Me maksoimme lipuista vain 51 e per naama (erityistarjous netistä ei-sesonkina, arkena) ja on todettava, että hintahan oli jopa halpa siihen nähden, mitä kaikkea tuolla rahalla sai. Puisto oli jo itsessään valtava elämys vaikka yhteenkään laitteeseen ei olisi mennyt. Luulen, että itse näin aikuisena nautin jopa enemmän kuin lapset. Varsinkin loppuilotulitus oli suorastaan lumoava. Voi, kun pääsisi pian uudestaan! Ei vaan tahdo lompakko kestää 😁 Puistoliput on kuitenkin vain murto-osa kokonaiskustannuksista. Ihana, kun jaksoit kirjoittaa näin pitkän postauksen, mukava oli lukea ennen ja jälkeen reissun.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 18.6.2019 at 10:18

   Kiva kuulla! Vaikka sisäänpääsyliput tuntuvat kertaostoksena kalliilta, kyllä Disneylandissa rahalle saa vastinetta enemmän kuin monissa muissa huvipuistoissa. Tekemistä ja katseltavaa riittää tosiaan ilman laitteitakin. Pariisin Disneyland on onneksi vähän edullisempi vaihtoehto esimerkiksi Floridaan verrattuna, kun lennot saa vähän halvemmalla. Ja mahdollisuus mennä sinne junalla suoraan Pariisista on myös houkutteleva. Mutta kuten totesit: kokonaiskustannukset ovat kuitenkin aina sen verran korkeat, ettei noita retkiä usein pysty tekemään 🙂

  • Reply Hanneloore 24.6.2019 at 22:47

   Mahtava postaus. Hyödyllinen meille, reissu reilun viikon päästä. Meitä ei tyttöni kanssa laitteet kovasti kiinnosta, joten se helpottanee päivän kulkua, kun ei tarvi ressata niistä 😉. Mennään jos johonkin järkevästi päästään.
   Kuinka suuri se alue on? Pääseekö siitä helposti kärryille niin että osaa vähän suunnistaa… helteessä kauhea kävely on tosi rankkaa. Onkohan getyourguide -sivusto luotettava lippujen ostopaikka? Entä onko ne n.70 euron päiväliput aina molempiin paikkoihin eli studio ja huvipuistopuolelle?

   • Reply Katja / Lähtöselvitetty 27.6.2019 at 13:32

    Kiva, että postauksesta on ollut hyötyä! Mun mielestä alue on ihan sopiva ja siellä oppii nopeasti suunnistamaan. Etenkin jos vertaa esimerkiksi Floridan Disneyworldiin, niin Pariisin Disneyland on huomattavasti helpommin hallittavissa. Itselläni ei ole getyourguidesta kokemusta, mutta ihan pätevältä sivustolta vaikuttaa. Me ostettiin liput hotellilta ja kaikki alueen hotellit myyvät sisäänpääsylippuja. Lippujen hinnat vaihtelevat sesongin mukaan, mutta katsoin, että nyt kesällä keskellä viikkoa lippu huvipuistoon on noin 50 euroa ja lippu sekä huvipuistoon että studioille olisi tuon 75 euroa. Viikonloppuna lippu huvipuistoon on noin 70 euroa ja sekä huvipuistoon että studioille noin 90 euroa.

    Ihanaa matkaa teille! Nyt kesällä puistossa on väistämättä ruuhkaa, mutta helpottaa suuresti, kun ei ole tavoitetta laitteiden kanssa. Disneyland on ihana paikka ilman laitteitakin.

 • Reply Jonna 5.10.2019 at 23:41

  Kiitos kirjoituksesta! Meillä on matka Disnelandiin ihan piakkoin, ja edelleen mietin onko fastpass tarpeellinen – sanoisin että ei ehkä kuitenkaan (niin hirveän hintainen on!). Kiitos hyvistä vinkeistä, täytyy jutella hurjapäälapsen kanssa. ja muistuttaa että herätään ajoissa ja katsotaan etukäteen mihin halutaan, niin päästään lyhyemmällä jonottamisella.

 • Reply Jonna 5.10.2019 at 23:57

  Tuli mieleen, kävittekö myös Walt Disney studios puistossa? Ette varmaan yhden päivän aikana ehtineet? Tuliko sellainen olo, että olisi kannattanut? Me ollaan siis suunniteltu 2 päivän retki Disneyyn, ja mietin kannattaako ottaa 2 päivän ja 2 puiston liput, vai 2 päivän yhden puiston… Kiitos jo etukäteen 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 6.10.2019 at 09:17

   Kiva, että löysit kirjoituksen pariin! Minusta fastpass on tarpeellinen, jos oikeasti haluaa mennä läpi kaikki laitteet – jonottamiseen saa muuten kulutettua valtavasti aikaa. Me emme ole niin suuria laitehulluja, että meille riittivät ilmaiset fastpassit, joita otimme suosituimpiin laitteisiin. Muuten nautimme enemmän puiston tutkimisesta ja tunnelmasta siellä. Minun näkökulmastani laitteet eivät edes ole niin hurjia, että kaikkia tarvitsisi välttämättä testata – esimerkiksi Linnanmäen Taiga pesee kaikki Disneylandin laitteet mennen tullen.

   Jos teillä on aikeissa olla puistoissa kaksi päivää, ottaisin ehkä toisenkin puiston ohjelmaan. Me olimme vain yhden päivän, ja Disneylandin puoli riitti hyvin. Siellä kannattaa ehdottomasti olla illalla ilotulitusten aikaan. Jos olisimme olleet vielä toisen päivän, olisimme ehdottomasti harkinneet myös studioiden puolta – yksi päivä riitti Disneylandissa ihan hyvin.

   Hauskaa matkaa teille!

  Leave a Reply