Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply auringonpaistetta 3.11.2018 at 08:50

  Marraskuu on kyllä sellainen kuukausi, että jos ei reissuun pääse niin sen mieluusti laittaisi pikakelaten joulukuuhun. Toinen kuukausi josta en välitä ollenkaan on aina itselleni ollut tammikuu. Luulen, että tuolloin talvea on jo liian pitkään takana ja myös edessäpäin 😀 Se kyllä helpotta huomattavasti, jos on jo uuden matkan liput ostettuna ja suunnittelut käynnissä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 12.11.2018 at 11:48

   Minä taas en ole koskaan ahdistunut tammikuusta – varsinkin, jos se on jo kunnon talvea, että lumi tuo valoa. Saattaa myös olla, että tammikuuhun sijoittuvat Matkamessut ja minun synttärini tekevät siitä vähän juhlavamman kuukauden. Tänä vuonna olen vielä yrittänyt keksiä marraskuulle kaikkea kivaa, mutta silti ulos katsominen masentaa täysin. Ja kyllä marraskuuta helpottaa kovasti se, jos on seuraava matka tiedossa.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 3.11.2018 at 09:47

  Kyllä se niin on, että kun pimeys koittaa ja vesisateet, alkaa mieli kaipaamaan aurinkoon. Tuo Thaimaa on ihan varmasti jokaisen se perusvarma kohde talvelle. Mutta pohdin myös, että erityisesti, jos pitää muustakin kuin rantalomailusta, on syksy tai kevät paras ajankohta Välimerenmaihin. Silloin kun ei ole liian kuuma kaupungilla käppäilyyn.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 12.11.2018 at 11:51

   Thaimaa on kyllä hyvä kohde talvella, mutta marraskuu on vielä sielläkin vähän arvaamattomampi: esimerkiksi Ko Samuilla oli sadekausi vielä täysillä päällä. Minä pidän Välimeren maista todella paljon syksyllä, mutta myös ne alkavat olla vähän arvaamattomia marraskuussa. Ne toimivat paremmin syys-lokakuussa. Sen sijaan taas Kanariansaaret ovat aika varma valinta myös marraskuussa.

 • Reply Piyya 3.11.2018 at 09:53

  Marraskuu, mar-ras-kuu, kuullostaa sananakin jo masentavalle. Teillä on ollut kyllä hyvä meininki useasti marraskuun masennuksen välttämiseksi.
  Matkakuumeisena kai sitä pitäisi olla matka jokaiselle kuukaudelle, että olisi tyytyväinen ?
  Minä lähden viikon kuluttua kokeilemaan auttaisiko muutama päivä Maltan auringon alla keventämään marraskuun pimeyttä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 12.11.2018 at 11:53

   Jossain vaiheessa oikein päätin, että tästä eteenpäin lähdemme AINA marraskuussa johonkin. Mutta näinhän ne lupaukset on tehty rikottaviksi: täällä sitä taas ollaan pimeyden ja sateen keskellä. Vaikka marraskuu olisi ilmojensa puolesta täydellinen aika olla pois Suomesta, se ei sitä valitettavasti ole koulujen ja töiden suhteen.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.11.2018 at 10:49

  Marraskuu on meilläkin muodostunut matkailukuukaudeksi, ainakin joltain osin. Varsinkaan kun noita koulussa olevia lapsia tai muita rajoitteita ei ole. Tänä vuonna olemme osan marraskuusta Myanmarissa, viime vuonna Saudi-Arabiassa ja Libanonissa. Sitä ennen taisi jäädä väliin, kun olimme syyskuussa pitkällä reissulla ja sitten taas joulukuussa. Tosin ei marraskuu nyt eteläisessä Suomessakaan niin paha ole, ei ole vielä liukasta ja jos on mahdollisuus mennä ulos päivällä, niin ei ole ihan tolkuttoman pimeääkään, kaikkina päivinä ainakaan 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 12.11.2018 at 11:55

   Onneksi Suomen marraskuusta sentään useimmiten puuttuu se liukkaus. Minulla on vielä vähän se hankaluus, kun olen toimistotöissä päivät, niin aamulla töihin mennessä on pimeää, ja iltapäivällä pois lähtiessä on pimeää. Sitä on pimeydessä kirjaimellisesti koko päivän. Minä olen luottavainen sen suhteen, että vielä tulevaisuudessa mekin pääsemme takaisin tuohon marraskuu-matkailuun, kun velvollisuudet vähän antavat myöten.

 • Reply Tatjaana 5.11.2018 at 09:05

  Kiitos
  Olen siinä onnellisessa asemassa tällä hetkellä, että lippu Espanjaan on ostettu marraskuun viimeiselle päivälle.
  Toivottavasti siellä on silloin lämmintä.

  Traimaan Phuketissa olisi kuumaa tammikuussa. Kenties matkustan sinne silloin.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 12.11.2018 at 11:56

   Oi, menolippu Espanjaan kyllä piristäisi kovasti myös minun marraskuutani. Olen vielä toiveikkain mielin sen suhteen, että saisin talvelle ostettua liput johonkin. Sen tiedon voimalla jaksaisin tämän marraskuun loppuun.

 • Reply Travelloverin Annika 5.11.2018 at 20:55

  Marraspako kuulostaa hyvältä! Minä olen jotenkin niin sopeutunut suomalaiseen säähän ja vuodenaikojen vaihteluun, että en oikeastaan ajattele marraskuuta erityisen ankeana. Minusta parasta on paeta ihan milloin vaan. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 15.11.2018 at 22:08

   Pako milloin vain kuulostaa hyvältä, mutta erityisen hyvältä se kuulostaa nyt marraskuussa, kun katsoo ikkunasta ulos, ja näkyy vain tasaista harmautta. Minuun tämä pimeys vaikuttaa selvästi, minkä vuoksi marraskuu olisi minulle täydellinen kuukausi olla pois Suomesta. Harmi vain, kun se on muuten hankala kuukausi siihen.

 • Reply Terhi | Vagabondablogi.fi 6.11.2018 at 07:23

  Mä muistan niin hyvin, kuinka masentava marraskuu voikaan Suomessa olla! Ei ihmekään, että teillä on ollut tapana lähteä silloin reissuun. Täällä Kreetalla marraskuu on vielä täysin kelvollinen kuukausi: lämmintä on parisenkymmentä astetta, vettä saattaa sataa, mutta aurinkoisia päiviä on kuitenkin epävakaisia päiviä enemmän. Viime talven perusteella voisin sanoa, että Kreetan marraskuu on helmi-maaliskuussa – silloin olisi reissu jonnekin vähemmän sateiseen kohteeseen paikallaan!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 15.11.2018 at 22:11

   Kreetalle tulisin oikein mielelläni näin marraskuussa, mutta hyvä tietää, että se ei ole parhaimmillaan helmi-maaliskuussa. Juuri tänään puhuimme töissä, että marraskuussa on lähes mahdoton saada mitään järkevää aikaiseksi, kun kaikki vain nuokkuvat ja jonottavat kahviautomaatille. Silti marraskuu on lähes poikkeuksetta kiireistä aikaa, kun kaikki halutaan saada valmiiksi jouluun ja vuodenvaihteeseen mennessä. Ei mikään paras yhdistelmä.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 10.11.2018 at 18:13

  Mä en ole aiempina vuosina matkustanut kauheasti marraskuussa, johtuen pitkälti siitä, että olin pitkään sijaisena työpaikallani ja määräaikaisissa työsuhteissa kertyneet lomat piti aina pitää pois alta (vaikka työsuhde sitten aina jatkuikin) niin, ettei loppuvuodeksi oikein jäänyt mitään. Marraskuu on kyllä täydellinen ajankohta jättää Suomen harmaus edes hetkeksi taakse. New Yorkissa olin viikon juuri nyt loka-marraskuun taitteessa ja siellä oli niin lämmintä, aurinkoista ja ruskan värit loistivat. Kun paluulento laskeutui juuri tuohon kaikkein ankeimpaan harmauteen Helsinki-Vantaalla, oli se aikamoinen shokki. Uskon, että jatkossa tulen poistumaan Suomesta juuri marraskuussa, nauttimaan jostain maailmankolkasta, jossa väriä riittää. Mikä tahansa noista sun pakokohteista kävisi erinomaisesti myös mulle, ihanan värikästä meininkiä 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 15.11.2018 at 22:14

   Se on ehkä juuri tuo värien puuttuminen, mikä Suomen marraskuussa eniten häiritsee. Myös ihmiset pukeutuvat mustaan, ja niin teen itsekin, vaikkei edes ole tarkoitus. Eilen huomasin työpäivän jo ollessa lopuillaan, että olen aamulla hämärässä laittanut jalkaani täysin eripariset sukat. Tämä jatkuva hämäryys ei siis myöskään kauheasti innosta panostamaan värikkääseen pukeutumiseen, vaikka se päivän mittaan voisi piristääkin.

 • Reply Timo 21.11.2018 at 05:39

  Tuttu fiilis! Meilläkin on marraskuuta vietetty usein valohoidossa – Florida, Singapore + Bali, Australia, Kanarian saaret, Meksiko ja nyt parhaillaan Malediiveilla. ^_^ Näitä pidempiä reissuja (>3vkoa) ei tosin ole ollut paitsi toissa vuonna kun oltiin >4kk reissussa ja marraskuu meni Uudessa-Seelannissa.

  Kiitos blogivierailusta!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 29.11.2018 at 22:07

   Ihania kohteita teillä on ollut marraskuussa! Kyllä se vain niin on, että aurinko tekee hyvää.

  Leave a Reply