Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lauratar T.Y 5.8.2020 at 07:21

  Jaakkolan koulu oli vielä 85 vuonna jaettu normaalikouluksi ja erityiskouluksi. Erityiskoulu oli nimeltään päiväkummun koulu. Siinä oli yhteisluokkia 5:sta ylöspäin. Kävin siinä koulua 4-9 luokat. Oikeastaan 4 luokka suoritettiin erillisessä puutalossa. Josta siirryttiin tuonne kouluun, ja siellä normaalikoulun takasiivessä oli kaksi lukuvuotta (5-7) Jorma Laakoson opissa. Sirkka Kettusen opissa loput oppivuodet. Rehtorina oli Heikki Saastamoinen. Luokallani oli poikia, jotka fanitti noita erilaisia kuvioita, ja hakaristit oli heidän juttujaan.. niitä piirreltiin vihkoihin Päiväkummun sisääntuloaula oli siellä talon päädyssä, jossa on myös pihaa. Sinne minä kapina vaiheessa maalasin niitä kuvoita tyhmyyksissäni, koska pojatkin teki niin ja olin koulukiusattu. Minulla meni silloin huonosti kotona, ja purin vihaa siten. Sitten sen jälkeen sinne laitettiin kalterit. Ennen sitä koulun opettajat oli tosi peloissaan ja järkytyksissä. Ja ne maalattiin ylitse. Ihmettelin sitä kohua, kun en tiennyt mitä ne tarkoittaa. Koskaan eivät saaneeet tietää, ketä sinne maalsi symboleita. Löysin ne maalt jostain ulkoa, ja ajattelin käyttää niitä. Mutta jos siellä niitä merkkejä oli vielä jäljellä, ne oli minun luokan poikien tekemiä.

  • Reply Lauratar T.Y 5.8.2020 at 07:22

   Siis Laakson opissa.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 18.8.2020 at 07:30

   Kuulostaa hyvin tutulta 80-luvun kouluelämältä. Aika hauskaa, jos hakaristit tosiaan ovat noilta ajoilta – eivät ne ainakaan kovin tuoreilta vaikuttaneet.

  Leave a Reply