Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 22.8.2018 at 17:47

  Tämä oli kyllä tyhjentävä postaus leikkihuoneiden problematiikasta, mikä toimii ja mikä ei! Täytyy kuitenkin myöntää, että kun viikonloppuna piipahdin Viking XPRS:llä ja Eckeröllä, ovat ne vielä SiljaLandeja valovuosia taaempana. 2,5 tuntia laivalla molempiin suuntiin oli silkkaa tuskaa.

  Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö leikkipaikkoja voisi vielä edelleenkin hioa. Olen ihan samaa mieltä, että vanhempien on myös viihdyttävä. Ja vanhemmat on saatava pois lasten leikkien tieltä! Viikonloppuna mietiskelin jo, että sopisiko lasten leikkipaikan yhteyteen samanlaiset penkirivit vanhemmille, kuin vaikka lentokentillä tai Megastarin sitting loungessa. Siis että jossain leikkipaikan välittömässä läheisyydessä on monta penkkiriviä peräkkäin, missä vanhemmat saa lepuuttaa jalkojaan.

  Toimiskohan teineille ja varhaisteineille joku mobiilipeli/AR-peli, jota voisi suorittaa kännykän kanssa pitkin laivaa? Vielä ei ole sen ikäisiä lapsia, joten en ole ihan varma mikä sen ikäisille uppoaa. Omat lapset kun on just siinä perinteisessä leikkimisiässä.

  Jatketaan samalla asialla ja pidetään ääntä lasten leikkipaikkojen puolesta!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 24.8.2018 at 09:13

   Kiitos Kati! Näitä asioita on tullut mietittyä hämmentävän paljon. Onneksi suunta on mielestäni oikea, ja leikkipaikkoihin oikeasti panostetaan. Tärkeintä on juuri tuo mainitsemasi ”vanhemmat on saatava pois lasten leikkien tieltä”.

   Teineille ja varhaisteineille sopisi varmasti peli, jossa kierretään laivaa. Toisaalta heille saattaisi toimia hyvin myös pelkkä oleskelutila, jossa he voisivat räpläillä kännyköitään, ja missä olisi vaikka jotain lautapelejä tai pingispöytä tai jotain sellaista. Ikään kuin entisajan nuokkari siirrettynä laivalle. Ja ymmärrän, että henkilökunnan lisääminen on aina resurssikysymys, mutta kyllä minä tykkään kansainvälisillä laivoilla niistä ohjelmatyypeistä, jotka keksivät tekemistä ja samalla valvovat tilaa. Uskon kuitenkin, että nuoret haluavat olla muiden nuorten seurassa.

 • Reply Katja 27.8.2018 at 08:01

  Tämä kirjoittamasi on niin totta! Lapsi haluaa leikkihuoneeseen… minä monestikaan en, kun siellä tekisi mieli ruveta laittamaan sitä härdelliä järjestykseen, mutta yritän malttaa :D.

  Silja Linella on se joku Muumi suunnistus, jota toteutetaan etsimällä kännykän kanssa niitä joitain koodeja ympäri laivaa. Moomin moove-mobiilipeli. Käytössä tällä hetkellä Suomi-Ruotsi-reitillä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 27.8.2018 at 13:38

   Juuri näin! Siitä tietää, milloin on hyvä aika lähteä pois, kun alkaa komentamaan muiden lapsia. Onneksi kuitenkin on huomattavissa, että mitä enemmän on olemassa vaihtoehtoja tekemiseen, sitä vähemmän härdelliä syntyy. Me yritimme viimeksi kokeilla tuota Muumi-peliä, muttemme saaneet sitä toimimaan. Erittäin hyvä idea kuitenkin! Ja erilaisista paperisuunnistuksista esikoinen piti kovasti – jossain vaiheessa oikein harmitti, ettemme lähteneet suorittamaan niitä koko perheen kesken. Olisivat olleet erinomainen tapa tutustua yhdessä myös laivan hiljaisempiin kolkkiin.

  Leave a Reply