Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katriina 11.8.2018 at 22:13

    Onpa kivaa, että teidänkin lapsenne ja te itse pääsitte nauttimaan kauniista kesäpäivästä, niin kuin miljoonat berliiniläiset lapset ja aikuiset. Kaikki saksalaiset tuntevat Wannseen, joka oli kylmän sodan aikana muurien sisään suljetun Länsi-Berliinin legendäärinen vapaa-ajanvietto- ja virkistyspaikka. Kaikki tuntevat vieläkin 9-vuotiaan pirteän berliiniläisen tyttösen Cornelia Froboessin vuonna 1951 laulaman ”Pack die Badehose ein..” (Ota mukaan uimahousut ). Se kuvaa berliiniläisten lasten kesäriemuja Wannseellä. Lapset lähtivät koulupivän jälkeen mieluummin uimaan kuin elokuviin, mikä muuten oli suurin huvitus. Laulu nosti kaiken surkeuden, puutteen ja lohduttomien raunioitten keskellä elävien aikuistenkin mielialaa. Aikuisena Cornelia Froboesistä tuli suosittu iskelmälaulaja (mm. Grand Prix Eurovision 1962) ja lopuksi tunnettu näyttelijä ( nykyisin 75 v.). Kannattaa etsiä youtubesta ”Pack die Badehose ein” ja lukea netistä songtext.

    • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2018 at 08:28

      Voi miten mielenkiintoista! Minullekin Wannseen nimi oli etäisesti tuttu, minkä vuoksi sinne oikeastaan suuntasimmekin. En kyllä tuntenut tuota historiaa, mutta tiesin, että järvi on suosittu uimapaikka. Jotenkin koko paikassa oli vielä sellainen 1960-luvun henki rantatuoleineen ja päärakennuksineen. Voin hyvin kuvitella, kuinka muurin aikaan länsiberliiniläiset ovat saapuneet Wannseen rannalle viettämään rantaelämää. Harmi vain, että vesi on niin mutaista, mutta kelpasi meille hyvin.

    Leave a Reply