Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sini Tienhaara 3.4.2018 at 23:08

  Me matkasimme tammikuussa junalla Kandysta Ellaan ja menimme asemalle iltapäivällä, tuntia ennen junan lähtöä. Oppaamme osti meille 2-luokan liput. Emme halunneet 1-luokkaa kovan ilmastoinnin vuoksi. Juna saapui tyhjänä asemalle joten saimme valita parhaat paikat. Junassa oli aika väljää koko ajan. Myöhemmin ajoimme junalla vielä Matarasta Colomboon. Kaikki junamatkat sujuivat hyvin ja maisemat oli upeita!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.4.2018 at 06:19

   Tosiaan tuo iltapäivän junakin voisi olla vaihtoehto! Taitaa olla se aamuvuoro, joka on kaikista suosituin, mutta väljemmällä aikataululla voisi valita myös tuon vähemmän ruuhkaisan ajan. Sain myös myöhemmin vinkin, että matka kannattaisi mennä toisin päin: Ellasta Kandyyn. Silloinkin saa matkustaa ihan rauhassa. Vaihtoehtoja siis on.

   Ehdottomasti vielä joskus kokeilen junamatkustamista Sri Lankassa, kun lapset ovat vähän isompia, ja tavaraa on mukana vähemmän. Nyt seurueemme oli niin kookas, että ahtautuminen junaan tuntui turhan suurelta operaatiolta. Juna myös on siellä yllättävän hidas kulkuväline, mutta maisemat toisaalta upeita.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 4.4.2018 at 17:21

  Me mentiin Kandysta Ellaan sellaisella ykkösluokan junalla, jossa oli pelkästään ykkösluokan paikkoja ja se oli sinä päivänä ensimmäistä kertaa liikenteessä (viime kuussa kävin Sri Lankassa). Aluksi harmitti, kun kuultiin ettei päästä kakkosluokkaan ollenkaan, koska sellaista ei ole – ykkösluokkaa oli haukuttu paljon. Kuitenkin tämä oli kyllä ihan super hyvä idea, sillä koko junassa (noin 7 vaunua) oli pelkästään vain muutamia turisteja ja muuten paikallisia. Eikä siellä ollut niin kylmä, mitä kaikki pelottelivat. Saatiin omat paikat, muttei istuttu siinä koko kuuden tunnin junamatkan aikana ollenkaan vaan saatiin olla rauhassa ovensuussa. Mitä muut junat tulivat vastaan, ne olivat aivan täynnä turisteja. Kaverini kertoi että ovensuun paikasta oli pitänyt melkein taistella, jos olisi halunnut katsella maisemia, joka oli tammikuussa ollut samaisella reitillä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.4.2018 at 22:17

   Teillä kävikin hyvä tuuri junan kanssa! Juuri se epävarmuus meidät sai luopumaan ajatuksesta, kun ei tiedetty, joudutaanko kuinka täyteen junaan. Meidän sirkuksella kuusi tai seitsemän tuntia täydessä junassa olisi ihan tuskaa kaikille. Olisivatkohan muuten lisänneet tuollaisia ykkösluokan junia juuri turistivirtojen takia?

  Leave a Reply