Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 12.3.2018 at 14:37

  Olipa ihana ja liikuttava tarina. Ryhdynkin tästä tutkimaan missä päin maailmaa kummeja tällä hetkellä sitten kaivataan, koska kuten sanoit, ei ne eurot ole omasta elämisestä oikeasti pois. Sen verran pienistä summista puhutaan meille länsimaalaisille, mutta jossain muualla ne ovat isoja rahoja, joilla voi vaikuttaa yhden lapsen tulevaisuuteen.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.3.2018 at 21:46

   Kiitos Elina! Tällä hetkellä ainakin Kambodzassa tehdään hyvää kummityötä, ja World Visionkin aloitti siellä juuri uuden ohjelman. Vaikka minun näkökulmastani olisi ollut ihanaa, että Sri Lankan ohjelma olisi vielä jatkunut, niin kaikkien mittarien mukaan Sri Lankassa on jo huomattavasti parempi taloustilanne kuin vaikkapa Kambodzassa. Apua siis aina yritetään suunnata sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

   Kalpitiyassa oli myös hieno huomata, miten paljon meidän lahjoitusrahoillamme oli saatu kehitettyä esikouluja ja kouluja, ja erityisen vaikuttuneita olimme kotipuutarha-systeemistä: kuinka tukemalla yksittäisiä maanviljelijöitä he ovat saaneet viljelyn paljon ekologisemmaksi ja kestävämmäksi, mikä taas vaikuttaa koko yhteisöön.

 • Reply Jonna 15.3.2018 at 17:51

  Miten mielenkiintoinen tarina. Koskettavakin. Itselläni ei ole kummilasta, mutta olen maksanut kuukausilahjoitusta Unicefille pian 12 vuoden ajan. Sitä rahaa ei todellakaan huomaa. Töytyidikin harkita myös kummilasta. World vision vaikuttaa hyvältä ja luotettavalta taholta. Kiitos tästä jutusta.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 17.3.2018 at 17:43

   Kiitos kommentista Jonna! Mulle kummilapsi on toiminut konkreettisena osoituksena siitä, että raha menee sitä tarvitseville. Toki organisaation pyörittäminenkin maksaa, mutta mielestäni World Vision on myös parantanut niin paljon monen lapsen ja yhteisön arkea, että maksan oikein mielelläni. Järjestöjähän on monia, mutta minä ainakin olen ollut tosi tyytyväinen World Visioniin: tällä matkalla sain vielä hienosti todeta, mihin kaikkeen rahaa oikein käytetään. Suosittelen lämpimästi!

  Leave a Reply