Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ode 16.2.2018 at 12:24

  Saisiko iloisista hotelliyllättäjistä vähän enemmän vinkkejä? Entä mikä oli tuo Udawalawen telttamajoitus? Suunnittelen Sri Lankan reissua joulun alle ja matkassa on mukana yksi 2,5 vee vipeltäjä. Lapsiystävälliset ja -turvalliset majapaikkavinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 17.2.2018 at 22:59

   Moikka Ode! Iloisia yllättäjiä olivat yleensä pienet paikat: ensimmäisenä mieleen tulevat ensimmäinen majapaikkamme Negombo Villa 7 Negombossa ja Green Earth Resort Dambullassa. Molemmat olivat erittäin pieniä ja perhevetoisia paikkoja, joissa sai hyvin yksilöllistä palvelua. Esimerkiksi Green Earth Resortissa me asuimme yläkerrassa, ja alakerrassa asui omistajaperhe, jolla oli itselläänkin pieniä lapsia. Meidän 2,5-vuotias vietti paljon aikaa heidän ovellaan ja jopa sisällä asunnossa leikkimässä lasten leluilla. En osaa sanoa, olivatko nämä varsinaisesti lapsiturvallisia paikkoja, koska portaita on joka paikassa paljon, mutta esimerkiksi hyttyssuojat oli huolehdittu hyvin. Minulle tuli aina paras mieli pienissä paikoissa, koska niissä oikeasti pystyi esittämään toiveita, ja sai tarvitsemiaan asioita. Pari isompaa hotellia, joissa olimme, olivat heti kylmiä ja laitosmaisia, ja kaipasimme takaisin pieniin paikkoihin.

   Udawalawessa Kottawatta Village -nimisessä paikassa oli tarjolla mökkejä ja telttoja. Meitä oli sen verran iso porukka, että budjetti ei taipunut mökkeihin, vaan menimme telttoihin. Toki sielläkin oli vastassa portaita ja pudotuksia, mutta ainakin meidän 2,5-vuotias uskoi hyvin sääntöjä, eikä joutunut vaarapaikkoihin. Telttamajoitus toimi meille tosi hyvin: se oli lähellä luontoa, mutta hyvät sängyt ja toimiva vessa takasivat kuitenkin tietyn mukavuustason. Mökit vaikuttivat vielä jonkin verran tasokkaammilta, eikä niissä telttarivin kaltaisia korkeuseroja ollutkaan.

   Minusta lapsen kanssa kannattaa suunnata nimenomaan noihin pienempiin paikkoihin, koska niissä henkilökunnalla on aikaa keskittyä yksittäisiin asioihin. Me saimme todella monessa paikassa erinomaista kohtelua, kun olimme liikkeellä lasten kanssa: myös henkilökunta halusi usein kertoa omista lapsistaan, ja saimme monia kutsuja tapaamaan heidän perheitään. Henkilökunta myös huolehti lapsista ja piti heitä silmällä, jolloin meidän ei esimerkiksi tarvinnut pelätä pienimmän lähtemistä portaisiin – aina joku henkilökunnan jäsen kävi hänet sieltä ohjaamassa takaisin.

   Sen kuitenkin opin, että huoneen ovi kannattaa pitää sisäpuolelta lukossa. Meidän pienin lähti tosi monta kertaa etsimään naapurihuoneessa olevia mummoa ja siskoa, ja lähti ihan väärään suuntaan. Aina kuului huuto jostain ihan väärästä paikasta. Kerran hän jopa putosi portaita alas, jolloin henkilökunta äkkiä kiikutti häntä minulle. Lapsi sai kyllä kuhmun päähänsä, mutta suurimman huudon taisi aiheuttaa henkilökunnan puuttuminen tilanteeseen. Se ärsytti häntä suunnattomasti.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 17.2.2018 at 22:56

  Voi, kun tämmöisen postauksen saisi jokaisesta maailman kohteesta. Ihan älyttömän hyviä vinkkejä elämiseen ja olemiseen Sri Lankassa! Mihin varautua, mitä tehdä ja miten sopeutua. Annan myös kaikki sympatiani lasten matkapahoinvointiin, meillä on siitä myös paljon kokemusta. Mutta miksi en ole koskaan tajunnut, miten hyviä ikean minigrip-pussit ovat oksentamiseen!? Kiitos vinkistä, todellakin otan seuraavalle reissulle koko paketillisen niitä mukaan. Samat pussit sopii niin moneen muuhunkin asiaan niin hyvin reissun päällä.

  Ja olen ihan samaa mieltä: reissussa on ihan parasta se, miten lapset tuovat just sen oman yllätyksensä matkalle.

  Kiitos vielä hyvästä kohdepostauksesta!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 17.2.2018 at 23:07

   Kiitos Kati! Mielelläni kirjoittaisin tällaisen jokaisesta maailman kohteesta, mutta jostain syystä en ole vielä ehtinyt ihan kaikkialle.

   Nuo Ikean pussit olivat tällä matkalla ihan pelastus: oksennuspussien lisäksi kuljetin niissä eväät (koska muuten eväät olivat täynnä muurahaisia tai lähtivät oravan tai apinan matkaan), lajittelin niihin alusvaatteet, sekä käytin yhtä pyykkipussina, johon myös säilöin joka paikkaan valuvan pesuainepussin. Sieltä oli muuten kätevä aina ottaa pyykit, jotka olivat pyörineet pussista tippuneessa pesuaineessa, ja vain pyöräyttää haaleassa suihkussa ”huuhtelussa”. Ainakin päivän tai kaksi se vahva pesuaineen haju sai aikaan illuusion siitä, että vaate olisi oikeasti puhdas. Ainoa hankaluus oli siinä, kuinka erottaa ne oksennuspussina olleet ja ne toiset.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 17.2.2018 at 23:40

  Hahah, pesuaineen tuoksu on kyllä aika hyvä harhautus! Ja tosiaan, eväät on välillä kyllä äärimmäisen tärkeä saada säilöä minigrippussiin, ettei apinat ja muut ötökät varasta niitä.

  Tuosta nestehukasta tulikin mieleen, että vaikka muuten ei sipsejä syödäkään, niin reissussa kyllä mutustellaan paljon suolattuja pähkinöitä ja sipsejä. Ainakin kuvitellaan, että ne auttaa sitomaan nestettä! Lapset ainakin tykkää. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 18.2.2018 at 17:13

   Meiltäkin joku ötökkä (itse epäilen oravaa) kävi viemässä yöllä sämpylän huoneesta. Tämän kokemuksen vahvistamana suljimme eväät tiukasti kannelliseen roskikseen, josta niitä olisi edes vähän vaikeampi varastaa. Sipsit olisivat muuten olleet älyttömän käteviä: me ei tajuttu niitäkään ostaa silloin, kun olisi ollut mahdollisuus. Alettiin jo vakavasti harkita sellaisen pienen nuolukiven hankkimista: hankalammissa paikoissa sellaisen voisi työntää lapsen suuhun.

 • Reply Sirpa Toikka 18.11.2018 at 19:05

  Oliko teillä Malaria lääkitys tai ylimääräisiä rokotuksia. Kiitos

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 19.11.2018 at 10:15

   Moikka Sirpa! Meillä ei ollut malarialääkitystä, koska Sri Lanka ei ole korkean riskin aluettta malarian suhteen. Denguekuume on siellä suurempi vaara, jota vastaan voi suojautua parhaiten peittävillä vaatteilla ja hyttysmyrkyllä. Ainoastaan hepatiitti-rokotukset on otettu kaikille.

 • Reply Tea 27.12.2018 at 09:50

  Kiitos blogistasi, täältä löytyy ihan mahtavia vinkkejä! Me ollaan lähdössä tammikuussa kuukaudeksi Sri Lankaan 4- ja 1-vuotiaiden kanssa, ja reittimme on pääosin sama kuin teillä. Olemme myöskin päätyneet liikkumaan auto+kuljettaja-kombolla. Teidän kuopuksenne on toki paljon isompi kuin meidän, mutta mahtoiko teillä olla turvaistuinta autoissa? Tämä asia aiheuttaa nyt päänvaivaa, koska mukaan tuleva tavarapaljous on jo päätähuimaava, mutta mietimme pitäisikö turvaistuinkin pakata mukaan.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 27.12.2018 at 16:26

   Kiitos Tea! Hyvä, että olet löytänyt hyödyllisiä vinkkejä. Meillä ei ollut turvaistuinta autossa – emme törmänneet niihin kertaakaan koko reissun aikana. Meidän silloin kaksivuotiaamme istui tavallisella penkillä turvavöissä. Turvavöistä kuljettajat olivat tarkkoja, vaikkei lapsi niistä välittänytkään. Monissa autoissa (varsinkin isommissa) oli takapenkeillä vain lantion yli menevät vyöt eli turvaistuimen virittäminen penkkiin olisi myös ollut hankalaa. Jos turvaistuinta haluaa käyttää, se kannattaa kyllä ottaa mukaan jo kotoa. Autolla liikkuessa on kuitenkin se hyvä puoli, ettei tavaroita juuri tarvitse kantaa. Hotelleissa ja muissa henkilökunta on niin ystävällistä, etten juuri omaan rinkkaani edes ehtinyt koskea. Sri Lanka on kuitenkin ihana maa, ja sitä kannattaa ehdottomasti tutkia myös rantakohteiden ulkopuolelta.

  Leave a Reply