Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply ananas2go 5.1.2018 at 18:43

  Oi, ihanaa, kun pääsette oitis keräämään uusia kokemuksia, kohteita ja kohtaamisia! Antoisaa matkajatkumoa!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.1.2018 at 19:06

   On aivan mahtavaa päästä kohta matkaan, vaikka kieltämättä pieni pakokauhu alkaa taas tuttuun tapaan hiipiä. Tässä vaiheessa kaikki on aina yhtä levällään, ja tekisi mieli perua koko homma, mutta onneksi ei voi! Ainakin saadaan kunnon seikkailu heti tähän vuoden alkuun.

 • Reply Sisko / Hieman_vino 6.1.2018 at 17:47

  Ompas vuoteen mahtunut monta ihanaa retkeä ja hetkeä! 🙂 nuo tulppaanit on omassakin toiveissa.
  Toivottavasti myös kuluva vuosi tuo tullessaan ihania matkoja ja muistelmisen arvoisia hetkiä! 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 6.1.2018 at 21:15

   Ihmeesti niitä retkiä kuitenkin kertyi, vaikka jossain vaiheessa tuntui hiljaiselta. Viime vuoden matkat olivat kuitenkin vähän lyhyempiä ja lähemmäs, niin nyt on ihana lähteä vähän kauemmas. Ja olla matkassa pidempään kuin vain pari viikkoa!

 • Reply satu & milla 6.1.2018 at 21:36

  Legoland… sinne meidänkin pienet kovasti haluavat, varsinkin kun täältä Norjasta automatka Legolandiin ei ole kovin kummoinen, ja se tuntuu olleen lasten kaveriporukoiden perheiden ykköskohde viime vuotena! Mukavaa reissuvuotta 2018! – Satu

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 6.1.2018 at 21:54

   Kiitos Satu! Legoland on kyllä huippukohde kaikille legojen ystäville – niin kokonaisvaltainen kokemus se on. Minua on ilahduttanut erityisesti se, ettei se olekaan yhtään niin kallis matkakohde kuin täällä Suomessa on koko ajan puhuttu sen olevan. Valmiit pakettimatkat ovat saaneet aikaan illuusion, että sinne matkustaakseen suomalaisperheellä pitäisi olla elinikäiset säästöt tai lottovoitto, vaikka oikeasti sinne voi matkustaa hyvinkin halvalla. Ja tilanne on varmasti sama myös Norjasta käsin. Tätä ilosanomaa minä olen yrittänyt parhaani mukaan levittää!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 6.1.2018 at 23:38

  Tuo Caminito del Rey pitää päästä joskus vaeltamaan. Muutenkin viime aikoina on näkynyt paljon postauksia siltä suunnalta Espanjaa ja reissu noihin maisemiin on alkanut kiinnostaa. Mäkin tykkäsin paljon Kadriorgin puistosta, vaikka sen leikkipaikassa en käynytkään 😀 Mutta se oli todella kaunis paikka ja nähtävää olisi ollut vaikka kuinka.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 6.1.2018 at 23:44

   Meitä kävi viime talvena monta bloggaajaa Caminito del Reyllä ihan peräkkäin – nyt on viime kuukausina näkynyt juttuja vähemmän. On se tosi hieno reitti kävellä. Kadriorgin puistossa minua jäi harmittamaan se, ettei me juuri muuta puistoa leikkipaikan ulkopuolelta nähtykään – juututtiin niin täysin leikkipaikkaan. Seuraavalla kerralla täytyy kyllä keskittyä muihin osiin puistoa, mutta takaisin täytyy mennä.

 • Reply Travelloverin Annika 9.1.2018 at 15:07

  Miksi en koskaan pääse mihinkään on minunkin vakiokysymyksiäni. 🙂 Mutta kun katsoo taaksepäin mennyttä vuotta tai vuosikymmentä, totuus lienee vähän toinen. Nyt on minulla selvästi mitä kauemmas sen parempi -vaihe, mutta kun taas Eurooppa alkaa puhutella enemmän, otan asiakseni tutustua paremmin Espanjaan. Johan Baskimaalla joulun ja uuden vuoden tienoilla aloitin.

  Ihanaa Sri Lankaa! Minulle se oli ristiriitainen kokemus: paljon hyvää mutta myös jotain vaikeasti lähestyttävää. Toivottavasti se on teille pelkästään antoisa ja täynnä ihania kohtaamisia.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 10.1.2018 at 23:36

   Se on ihan totta, että usein tulee olo, että kaikki muut pääsevät johonkin paitsi minä. Ja silti pääsee matkustamaan paljonkin. Matkustamisessa vain on se paha puoli, että mitä enemmän sitä tekee, sitä enemmän tekee mieli tehdä vielä lisää. Eli nälkä lisääntyy syödessä.

   Innolla odotan Sri Lankaa, koska olen saanut siitä niin ristiriitaisen kuvan. Osa on ylistänyt maasta taivaaseen, kun taas toisille on ollut suuri pettymys. Toivon, että löydän sen jonkin välimaaston, jossa on niitä ihania hetkiä, mutta myös sitä tavallista taivaltamista. Silloin matkat ovat yleensä parhaimmillaan.

 • Reply traveldreamer17 10.1.2018 at 09:19

  Kivasti teillä on mahtunut vuoteen sekä lapsireissuja että aikuisten omiakin. Ja mahtavalta kuullostaa tuleva Sri Lanka. Täytyy ehdottomasti tulla lukemaan raporttia siitä.

  Lego Land on meidänkin lasten toivelistalla. Pohdimme vain mennäkö Billundiin vai Saksaan. Saksan legolandiin voisi yhdistää käynnin meidän parin vuoden takaisen vaihtotyttären luona ja Saksassa on kuulemma todella kivoja muitakin huvituksia lapsille mm. pienoisjunapuisto.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 10.1.2018 at 23:38

   Legolandista haaveillessa kannattaa tosiaan muistaa, että niitä on muuallakin kuin Tanskassa. Esimerkiksi Saksan Legoland on kuulemma tosi kiva. Meitä Tanska on houkutellut maana muutenkin, ja Kööpenhaminaan on löytänyt niitä naurettavan halpoja lentoja, niin valinta on osunut sinne.

   Kannattaa pysyä kuulolla Sri Lankan suhteen! Huomenna retki alkaa, ja kaikki on taas mahdollista!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 21.1.2018 at 21:56

  Costa Brava näyttää upealta! Nyt kun olen käynyt pari kertaa Etelä-Espanjassa, olisi kiva mennä seuraavaksi pohjoiseen… Tai oikeastaan ihan minne päin Espanjaa vain! 🙂

  Ihanaa Sri Lankan -reissua! Onko sinne Helsingistä suorat lennot kun on niin paljon suomalaisia menossa sinne? 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.2.2018 at 22:31

   Olen ihan samaa mieltä, että Espanjassa voi mennä ihan mihin päin vain – aina on ihanaa! Minua Costa Brava alkoi houkuttaa eniten sen vuoksi, että Barcelonaan yleensä saa edullisimmin lentoja, ja sieltä taas matka Costa Bravalle ei ole pitkä.

   Suomesta ei ole suoria lentoja Sri Lankaan, lukuun ottamatta ehkä lomalentoja. Me vaihdoimme mennen tullen Dohassa, ja Qatar Airwaysin yhteydet sinne ovat erittäin kätevät. Taitaa kuitenkin olla enemmän kyse sattumasta, kun niin paljon suomalaisia on suuntaamassa sinne samaan aikaan. Sri Lanka on kyllä kovassa nosteessa Suomessa. Siellä taas ihmeteltiin, miksi suomalaisia ei käy siellä enemmän: esimerkiksi Hollanissa se on hyvin yleinen matkakohde.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30.1.2018 at 23:49

  Katsoin aikoinani videon Caminito del Raysta, kun se oli suljettu -> olihan se hurjaa touhua. Nyt uudistettuna se näyttää moottoritieltä eli olisi sopiva kohde nyt myös minulle 🙂 Tosi upeita reissuja on viime vuodelle mahtunut ja ei tosiaan ole sinulla huonosti tämäkään vuosi alkanut. Upea teema ottaa tuo ihmisten kohtaaminen tavoitteeksi!

  Mukavia reissuja IGTT-hengessä tälle vuodelle!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.2.2018 at 22:32

   Vanha Caminito del Rey oli kyllä hurja! Sehän oli pakko remontoida juuri siitä syystä, että kaikenlaiset rohkelikot kulkivat reittiä, vaikka se oli todella vaarallinen. Tänä päivänä reitti on erittäin turvallinen, mutta silti pelottava. Korkeuserot ovat niin suuret. Suosittelen, jos vain liikut siellä päin!

  Leave a Reply