Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 11.11.2017 at 21:47

  Tuo on kyllä oikeesti hyvä pointti, ettei kannata mennä oletusten mukaan vaan miettiä mitä oma perhe haluaa tehdä. Siihen sopii sitten niin aikuista kiinnostavia menoja, lasten juttuja kuin ihan yleistä haahuiluakin. Meillä se on toiminut niin hyvin, että ollaan tykätty ihan hirveästi risteilyistä.
  Joskus ollaan menty tarkoituksella osa illasta ”vastavirtaan”, mutta onhan ne lapsille järjestetyt ohjelmatkin olleet tosi kivoja. Joskus taas toinen vanhempi kärsii leikkihuoneessa, kun toinen maleksii jollain rauhallisemmalla alueella. Joskus ne isoimmat elämykset laivalla tapahtuukin muualla, kuin siellä leikkihuoneessa. Muistan, kun Tyttärestä oli kaikista hauskinta pitää näyttävä tanssiesitys puolityhjällä kannella.

  Ruoka-ajat taitaa tosiaan olla muuttuneet, mun mielestä myöhäisempi aika oli ennen klo 20? Meille buffetti kyllä maistuu, lapsetkin usein intoutuu syömään. Ainakin jälkiruokapöydästä… 😉

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 13.11.2017 at 23:04

   Minusta tuntuu, että mekin nautittaisiin risteilyistä, kun vain muistettaisiin mennä omien mieltymysten mukaan. Kaikki nuo järjestetyt aktiviteetit vain ovat sellaisia, että niiden hurmaan lähtee tosi helposti mukaan. Hei kamoon: jos viiden minuutin päästä alkaa Muumi-disko, niin pakkohan sinne on mennä, vaikkei kukaan lapsista haluaisi! Lopputulos on siis luultavasti aina parempi, kun muistaa ottaa huomioon oman perheen. Onhan laivalla kuitenkin helppoa lasten kanssa, kun kaikki palvelut löytyvät niin läheltä. Lisäksi kaikki on niin tuttua, ettei tarvitse jännittää tai yrittää opetella mitään, vaan voi vain rentoutua ja antaa laivan viedä.

 • Reply Outi 13.11.2017 at 14:30

  Iso peukku rehelliselle postaukselle! Vaikkei oma lapsi vielä piitkään aikaan olekaan siinä iässä, että tarvitsee noihin ohjelmanumeroihin hänen kanssaan rynnätä niin tässä on hyviä pointteja myöhempiä reissuja ajatellen. Monet varmasti rakastaa juurikin sitä, että ohjelma on valmiina, mutta kaikille se ei selkeästikään sovi, ja kiva että sen viitsii sanoa julkisesti ääneen.

  Aika suolaisia hintoja, noh, kaikessa. Hytin hinta kuulostaa aivan sikamaiselta varsinkin, jos siihen ei kuulu edes kunnollista huonepalvelua. Samalla hinnallahan ostaa meno-paluulennot Eurooppaan. Ja jos illalliseen kuluu perheeltä 120€, kuluu ulkomailla sama hinta päivän ruokiin 😀 Mutta toki onhan tuollainen risteily lapsille varmasti kiva kokemus kaikkine muumipeikkoineen ja pikkumyineen

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 13.11.2017 at 23:15

   Kiitos Outi kommentista! Risteilyt ovat toki helppo ja rento tapa lähteä matkalle, kun kaikki lapsiperheen palvelut ovat helposti saatavilla. Minä yritän kuitenkin tulevaisuudessa muistaa juuri meidän perheemme tarpeet ja ne asiat, joista me nautimme. Risteilylaivalla kuitenkin on mahdollista tehdä muitakin valintoja kuin ne ilmeisimmät. Monessa kohdassa voisin myös tuon rahan jakaa hieman toisella tavalla, ja lopputulos olisi varmasti meidän kannalta parempi. Mutta niitä omia mieltymyksiähän ei voi oppia ennen kuin kokeilee!

 • Reply Sundaysunday 28.5.2018 at 14:34

  Kiitos rehellisestä kirjoituksesta! Toivottavasti lukevat kommentit myös TallinkSiljalla. Paljon Siljan ruotsinlaivoissa on hyvää ja lapsiystävällistä, mutta osa hommasta on jäänyt puolitiehen. Muumihytit hyvänä esimerkkinä: hintaa on kuin karibianristeilyllä mutta muumiteemaa on tuotu hyttiin oikeastaan hyvin vähän ja tosiaan kuten sunkin kuvasta näkyy, seinätarrat on jo kuluneet. Tuolla hyttihinnalla voisi panostaa varmasti vähän enemmänkin, että siitä tulisi oikea muumi-experience.
  Sujuvuus buffet-ruokailussa ja panostus lasten viihtyvyyteen ruokailun aikana otettaisiin varmasti myös ilolla vastaan vanhempien keskuudessa.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 31.5.2018 at 22:43

   Kiitos kommentista! Buffet-ruokailut ovat kyllä tosiaan meille aikamoinen kauhistus: koskaan niistä ei tule kovin nauttinut olo. Muutenkin olen huomannut, että meidän kannattaa valita niitä vähemmän lapsiperheille markkinoituja vaihtoehtoja, koska yleensä ne sopivat meidän perheellemme paremmin. Toki tunnen paljon perheitä, jotka nauttivat nimenomaan lapsihulinasta, mutta onneksi meille kaikille löytyy jotain.

  Leave a Reply