You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Rosa 13.10.2017 at 11:00

  Kiitos loistavista Legoland-postauksista. Olen hiljattain lukenut niitä useamman kerran 🙂 Olinkin jo ehtinyt odotella, että olisiko tulossa vielä tällaista tarkempaa kuvausta viimeisestä reissusta.

  Kummityttöni on toivonut matkaa Legolandiin ja olen näiden sinun postaustesi ansiosta alkanut uskomaan, että sellaisen retken pystyisimme tekemään.

  Norwegianin tarjoukset pelastavat paljon. Halvemmalla paikan päälle pääsisi vain liftaamalla. Hyvä vinkki siis. Varasitteko silloin jo helmikuussa majoituksen Legolandista? Oliko paljon vaihtoehtoja mistä valita?

  Olen katsonut aika tarkkaan niitä Holiday Villagen hintoja ja ainakin niissä mökeissä, joita olen katsellut ensi kesälle niin sisäänpääsyliput täytyy maksaa erikseen, lakanoiden, camping-kortin, aamupalan ym. kanssa. Kahden päivän lipun hinta per henkilö on 280 kruunua eli huomattavasti edullisempi kuin sisäänpääsy muuten olisi. Onkohan tässä tapahtunut muutos, koska luin toisestakin blogista, että sisäänpääsy sisältyi mökin hintaan?

  Olen myös miettinyt telttayöpymistä, mutta ehkä ihan siihen en ole vielä valmis ja telttapaikasta veloitetaan mielestäni aika korkea hinta yöltä Holiday Villagessa.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.10.2017 at 00:53

   Kiva, että on ollut hyötyä. Minusta Legolandin matka on ehdottomasti mahdollinen: tärkeintä on edullisten lentojen löytäminen – etenkin, jos et halua vuokrata autoa. Silloin kannattaa yrittää päästä mahdollisimman halvalla Billundiin, koska siellä taas kaikki on lähellä. Minä varasin majoitukset vasta kesällä eli periaatteessa aivan liian myöhään – se vain on ollut minun tapani viime aikoina. Minusta kuitenkin tuntuu, että Legolandin oma hotelli ja Holiday Village pystyvät pitämään samat hinnat aina – niihin ei tarjouksia löydä. Majoitusvaihtoehtoja on paljon, mutta monet niistä ovat vähän Billundia kauempana. Minun käsittääkseni bussiyhteys Vejleen on ihan hyvä: sinne monet matkatoimistotkin majoittavat asiakkaitaan. Ja maatilamajoituksiin ei pääse kuin omalla autolla, kun taas Vejlen kaltainen lähikaupunki on myös julkisten kulkuvälineiden päässä.

   Nuo Legolandin sisäänpääsyliput ovat hieman erikoinen tapaus: minäkään en tiennyt niistä mitään ennen kuin minulle kerrottiin lehdistötoimistosta, että ne kuuluvat aina majoituksen hintaan – jos vain majoitus on varattu suoraan heiltä. Tätä siis kysyisin ehdottomasti Holiday Villagesta erikseen. Minä olin yhteydessä lehdistötoimistoon kesällä, ja heidän mukaansa sisäänpääsy kuuluu ehdottomasti majoitukseen. On siis vaikea kuvitella, että tilanne olisi muuttunut. Jos haluat, voin kysyä heiltä tätä vielä uudelleen.

   Camping-kortista yritin jopa kysyä Holiday Villagesta, mutten saanut mitään vastausta. Mitään sellaista emme mielestäni kyllä maksaneet. Jossain vaiheessa katsoin kortin hintaa, ja se taisi olla yhdeltä yöpymiseltä vain muutaman euron luokkaa eli ei mitenkään kallis. Lakanat tosiaan maksavat törkeän paljon: minä totesin, että olisimme kyllä saaneet lakanat tuotua käsimatkatavaroissa, jos olisin tajunnut niiden hinnan etukäteen. Ainahan sitä olisi voinut ottaa mukaan jotkut loppuunajetut lakanat ja jättää ne sitten roskikseen viemästä tilaa tuliaisilta.

   Jos olisin sinä, ja olisin varma, etten halua ajaa Billundiin Kööpenhaminasta, yrittäisin ensin saada mahdollisimman edulliset lennot Billundiin. Majoituksen suhteen kuitenkin on muutamiakin vaihtoehtoja, joita voi miettiä lähempänäkin. Ainakaan Legoland Holiday Villagen suhteen hinnat eivät muutu. Billundin tapauksessa lennot ovat ne, joiden hinnat muuttuvat koko ajan, ja ne saattavat heilauttaa matkabudjettia suurestikin.

 • Reply Ouza 13.10.2017 at 13:27

  Kannattaa myös muistaa (jos muukin kuin ”se ainoa oikea” Legoland Billundissa kelpaa), että esimerkiksi Windsorissa on myös Legoland. On lähellä Heathrow’n lentokenttää ja Lontooseen ainakin välillä saa hyvinkin edullisia lentoja. Windsorista löytyy monenhintaista majoitusta ja myös siellä kannattaa harkita Legolandin yhteydessä olevaa Legoland Windsor Resort Hotelia. Erilaisia diilejä löytyy usein ja niiden vertailu kyllä kannattaa, mitä mihinkin kuuluu. Sesonkiaikana toki edullista hintaa on vaikea löytää, mutta jos matkustaa yhtään sesongin ulkopuolella, kannattaa harkita tätäkin kohdetta! Silloin toki huvipuiston kaikki palvelut eivät ole välttämättä avoinna, vaan esim. ravintoloista ehkä vain osa.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.10.2017 at 00:57

   On oikein hyvä muistutus, että Legolandeja on muuallakin kuin Billundissa! Kollegani Kati Lähinnä kauempana -blogista ainakin kävi keväällä Orlandon Legolandissa, ja kehui sitä vuolaasti. Minä olen nyt kuitenkin ajatellut vain tätä Billundin Legolandia, koska Tanska tuntuu olevan lähimpänä meitä suomalaisia, ja on kyse siitä alkuperäisestä Legolandista. Olisihan se joskus kiva käydä katsomassa niitä muitakin – hyvä tietää, että ainakin tuonne Windsorin Legolandiin on helppo yhteys!

 • Reply Rosa 13.10.2017 at 13:56

  Haluaisin lisätä aikaisempaan kommenttiini, että vielä aamulla tarkistaessani hintaa majoitukselle Holiday Villagessa niin sivusto tarjosi vain yöpymistä ilman sisäänpääsylippuja ja nyt iltapäivällä katsoin uudestaan niin nyt sivusto tarjosi jo ensi kesälle pakettihintoja. Olen vertaillut näitä mökkien hintoja monta kertaa ja miettinyt vaihtoehtoisia majoitusratkaisuja. En halua vuokrata autoa, joten näyttää siltä, että vähintään kaksi tai jopa kolme yötä on yövyttävä siellä mökkikylässä. Vejlessä rahalleen saisi ehkä enemmän vastinetta, mutta luin jostain, että sieltä kulkee aika harvakseltaan bussit.

 • Reply Jenni 31.5.2018 at 13:26

  Hei ! Tietääkö joku, että mikä on tuon toisen päivän lippuhinta, jos ostaa ensimmäisen päivän lipun netistä online (joka siis halvempi). Meillä tosin kohteena Saksan Legoland. Olisin kiitollinen tiedosta.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 31.5.2018 at 22:29

   Moikka Jenni! Tanskan Legolandiin myydään joko yhden päivän tai kahden päivän lippuja, mutta Saksan Legolandiin näyttää olevan ainakin netin kautta vain yhden päivän lippuja. En tiedä johtuisiko siitä, että Saksan versio on jonkin verran pienempi, ja ainakin joidenkin mielipiteiden mukaan nähtävissä yhden päivän aikana. Toisaalta Legoland mainostaa heidän kauttaan majoittuville ilmaista kahden päivän lippua. Kannattaa muuten muistaa myös ne Lego-lehdet ja muropaketit, joista alennus- tai ilmaislippuja saa helposti!

 • Reply Pia 8.6.2018 at 07:25

  Toisen päivän lippu oli 99 kruunua.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 18.6.2018 at 21:50

   Tarkoitatko Pia Billundin Legolandia vai Saksan Legolandia, josta Jenni kysyi? Billundiin tosiaan myydään kahden päivän lippuja, koska puistossa riittää niin paljon ihmeteltävää, mutta Saksan vastaavaan en löytänyt hintoja kuin yhdelle päivälle.

 • Reply Rosa 31.8.2018 at 15:21

  Lähes vuoden suunnittelun, harkinnan ja haaveilun jälkeen lähdemme Legolandiin kuukauden kuluttua. Lennämme suoraan Billundiin ja olemme perillä kaksi yötä. Olen taas lukenut uudestaan näitä Legoland-postauksia. Yövymme ensimmäisen yön hotellissa ja toisen Holiday Villagessa Wild West -mökissä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 3.9.2018 at 08:26

   Ainakin olette tehneet suunnittelutyön huolella! Billundiin lentäminen on hyvä vaihtoehto, jos aikaa on rajallisesti, ja löytyy kohtuuhintaiset lennot. Lentokenttä on niin lähellä, ja alue muutenkin kompakti kulkemisen kannalta. Kyllä minusta Legoland on haaveilemisen ja käymisen arvoinen paikka – hyvää matkaa teille!

  Leave a Reply