Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista 28.9.2017 at 17:22

  Tästä matkasta oon Katja sulle ihan vihreenä kateudesta 🙂 Pressimatkana ruokamatka Katalonian herkkukeitaiden äärelle. Noi Palamoksen katkaravut on ihan oikeasti huippuhyviä! Ja kävitte vielä Mas Ollerin tilalla! Me eksyttiin sinne muutama vuosi sitten autoreissulla. Siitä lähtien tilan lippulaivaviini on kuulunut suosikkeihini. Valitettavasti tuotanto on niin pientä, että sitä saa Kataloniassakin metsästää. Ajatuttipa viini meidät seuraavalla Katalonian reissulla tilalle uudelleen 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.9.2017 at 23:00

   Matka oli kyllä älyttömän hyvä! Toki mukaan mahtui jotain pieniä kömmähdyksiäkin, mutta kokonaisuudessaan nautin noista neljästä päivästä kovasti. Oli aika masentavaa kuulla, miten suppealta alueelta Mas Ollerin viinejä löytää, mutta olikohan niin, että vievät Hollantiin niitä? Olisi aika hienoa löytää Mas Ollerin viinejä Hollannista. Ja Palamósin ravut olivat tosiaan hyviä – aivan uskomattoman syvän punaisia!

 • Reply jonnahah / Allergic to Kiwi 2.10.2017 at 19:06

  Ihan tässä herahtaa vesi kielelle! Alue on itselle ihan outo, mutta ruuan puolesta vaikuttaa hyvin kiinnostavalta.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 8.10.2017 at 10:05

   Kannattaa lähteä tutustumaan Costa Bravan alueeseen! Barcelonaan saa edullisia lentoja ja sieltä pääsee helposti ylöspäin rantaa. Oikein hyvä vaihtoehto etelän rantakohteille. Tällä hetkellä Katalonia tietysti elää mielenkiintoisia aikoja, mutta kuulemma Costa Bravalla levottomuudet eivät näy mitenkään.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 2.10.2017 at 23:25

  Kauhea kohtalo joutua Kataloniaan matkalle, jonka päätarkoitus on syödä ja juoda! Parasta noissa on just tuo, että kuulee ne tarinat siellä takana.

  Mä muuten söin joskus juhlissa täytekakun, jonka runsaat koristelut oli tehty syötävistä kukista. Kakku oli uskomattoman kaunis, mutta mielestäni ne kukat itsessään ei maistuneet juuri millekään, mutta eivät myöskään tuntuneet suussa oikein hyvältä. Kyllä ne sain syötyä, mutten pitänyt sitä mitenkään miellyttävänä.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 8.10.2017 at 10:07

   Eikö olekin! La Calendulan kukat olivat tosi hyviä ja juuri oikeassa paikassa. Niiden käyttämisessä onkin selvästi oleellista se, että ulkonäön lisäksi mietitään myös niiden makua ja koostumusta. Eli kukkia ei voi laittaa ruokaan vain ulkonäön perusteella, vaan kaikkien osa-alueiden täytyy toimia – eikä niitä saa missään nimessä olla liikaa. Iolanda Bustos selvästi osasi hommansa.

 • Reply Riikka 7.10.2017 at 15:27

  Herkulliselta näyttää. Täysin totta tuo loppukommenttisi Katalonian keittiön ääripäistä: toisaalta yksinkertainen on kaunista eikä hyvää perusruokaa tarvitse pilata turhalla monimutkaisuudella – mutta toisaalta on ihanaa saada eteensä välillä jotain täysin odottamatontakin.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 8.10.2017 at 23:49

   On ihanaa, että hyvää ruokaa voi löytyä myös niin ääripäistä: sieltä todella yksinkertaisesta, mutta toisaalta myös sieltä loppuun asti hiotusta. Ennen tätä matkaa olin itse eniten tutustunut Katalonian yksinkertaisempaan tarjontaan, kuten tomaattileipiin ja juustonkimpaleisiin, mutta tällä matkalla näin myös ihan uuden tavan soveltaa paikallista keittiötä.

 • Reply Emilia/Matkan varrella 7.10.2017 at 23:51

  Ah, ruokamatka Espanjaan on aina hyvä idea! Teidän reissu vaikuttaa täydelliseltä, kiva ettei tyrkytetty vaan niitä perinteisiä Katalonian herkkuja vaan myös eksoottisempia annoksia. Vesimelonista tehty gazpacho alkoi kiinnostamaan!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 8.10.2017 at 23:52

   Se on ehdottomasti aina hyvä idea! Jo kauan sitten meidän matkalaukkumme olivat täynnä marketeista ostettuja herkkuja, joten matkustan alueelle mielelläni jo ihan niiden vuoksi. On hyvä huomata, että Kataloniastakin löytyy erilaisia suuntauksia ja tapoja tehdä ruokaa, eikä se joka paikassa ole täysin samanlaista. Pelkästään sen sisälläkin kannattaa vierailla useammassa paikassa. Tuo vesimeloni-gazpacho tuntui olevan trendi, sillä sitä tarjottiin lähes jokaisessa ravintolassa.

  Leave a Reply