Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 28.8.2017 at 19:25

  Olen huolestuneena seurannut monien lasten vähentynyttä liikkumista ja lisääntynyttä istumista mm konsolipelien äärellä ja meillä ruutuaikaa rajoitetaan juuri tästä syystä. Onneksi omat 7- ja 10-vuotiaat tenavat ovat olleet pienestä pitäen niin akriivista sorttia, että lähtevät mielellään ulos pyöräilemään/hiihtämään/juoksemaan metsässä/hyppimään trampalla/uimaan jne. pelikoneen ääressä istumisen sijaan. Lisäksi he harrastavat mm yleisurheilua ja Parkouria, joista pitävät todella paljon.

  Viimeksi ostamissani ulkovaatteissa oli juuri tuo ReimaGO ominaisuus, joka pitäisikin valjastaa käyttöön, ihan jo mielenkiinnosta että paljonko meidän Duracelit päivässä liikkuvat! Matkakohteissa meidän perheen liikkuminen taitaa olla enimmäkseen kävelyä, jossa päivässä saattaa kertyä yllättävän paljonkin kilometrejä sekä tottakai uiminen ja lasten aktiviteettipuistot.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.9.2017 at 22:26

   Meidän lapset taas eivät ole mitään aktiivisinta sorttia, vaan viihtyvät hyvin kaikenlaisen pienen näpräämisen parissa. Senpä vuoksi olen yrittänyt saada heitä liikkeelle ihan tarkoituksella: keksiä liikunnallisia harrastuksia ja viedä muutenkin ulos liikkumaan. Kannattaa testata ReimaGO:ta: meidän lapset liikkuivat testiperiodin aikana paljon enemmän kuin ajattelinkaan heidän liikkuvan. Lohdullista sinänsä, mutta silti haluan lisätä liikunnan osuutta heidän arjessaan. Matkoilla mekin kävelemme ja uimme paljon, mutta mielelläni kokeilisin uusiakin lajeja, sillä ne olisivat samalla mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle.

 • Reply Terhi/Fammo matkalla 30.8.2017 at 12:18

  Koululuokissa näkee oppilaiden jakautuneisuuden. Ne jotka harrastavat jotain urheilulajia liikkuvat aktiivisesti, muut nyhräävät tietokoneen edessä. Tottakai vanhempien esimerkki ja yhdessä tekeminen ovat hienoja asioita, mutta liikaa ei vanhempiakaan saisi kuormittaa kun heidän on joka tapauksessa hoidettava ne kuljetukset urheiluharrastuksiinkin.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.9.2017 at 22:34

   Jyväskylän yliopiston tutkija itse asiassa vähän kritisoi vanhempia, jotka kuljettavat lapsia urheiluharrastuksiin. Toki jotkut harrastukset ovat niin kaukana, että niihin on vaikea päästä ilman autoa, mutta enemmän vanhempien pitäisi kannustaa lapsia kulkemaan harrastuksiin itse. Matkat kävellen tai pyörällä ovat jo sitä liikuntaa, joka on lapselle hyväksi ihan eri tavalla kuin seurajohtoiset harjoitukset. Minä olen tarkoituksella valinnut lasten harrastukset niin, ettei siirtymiin tarvitse autoa: joko ne ovat kävelyetäisyydellä kodista ja koulusta, tai sitten menemme metrolla tai raitiovaunulla osan matkasta. Silti lapset kävelevät ja kantavat omat tavaransa mennen tullen. Samalla tuo siirtyminen on meidän yhteistä liikuntaamme, ja myös hyvä aika käydä läpi päivän kuulumisia.

 • Reply Valkkis / https://www.rantapallo.fi/hausfrau/ 31.8.2017 at 22:46

  Täällä yksi sohvaperuna kanssa hei! Lomalla parasta on yleensä ollut rannalla tai uima-altaalla makaaminen, tai ravintolassa / terassilla istuminen. Kaupunkilomilla on toki tullut käveltyä ihan reippaastikin, mutta tämä oli aikana ennen lapsia 😀 Tunnustan nykyisin leikkipuiston laidalla istuvani penkillä kaiken mahdollisen ajan, mikä siis on ihan älyttömän hölmöä. Monesti mietin, että pitäisi mennä vaan kiipeilemään itsekin, mutta laiska mikä laiska 😛

  Nyt näin kolmenkympin paremmalla puolella olen alkanut kuitenkin haaveilevani mm. järjestetyistä koko perheen sporttilomista, mutta mikäs nyt estäisi järjestämästä sitä ihan itsekin 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.9.2017 at 22:38

   Koko perheen sporttilomat kuulostavat älyttömän hyvältä: alusta alkaen tarkoituksena on löhöilyn sijaan liikkua. Me ollaan muutamia tuollaisia aktiivisempia lomia tehty kotimaisiin kylpylöihin. Yleensä kylpylöissä uidaan monta tuntia joka päivä, ja monissa Holiday Clubin kylpylöissä on vielä Angry Birds -puisto, joka juoksuttaa vielä enemmän. Niiden lomien jälkeen on kyllä tuntenut olleensa jollain ihan muulla kuin löhölomalla, mutta silti se on ollut kaikkien mielestä parasta.

   Minusta leikkipuistoissa on usein omituista lähteä lasten sekaan kiipeilemään ja pyörimään hiekassa: useimmiten lapsia on paljon ja aikuiset vain olisivat tiellä. Jos taas puisto on lähes tyhjä, tulee itsekin helpommin lähdettyä mukaan.

  Leave a Reply