Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 19.8.2017 at 08:36

  Hah, ollaan tehty Tallinnassa kunniakierros jos toinenkin, kun ollaan yritetty mennä ihan ”tuohon ihan lähelle”. Kerran pysähdyttiin hetkeksi ennen laivaan ajamista siihen sataman vieressä olevaan graffattuun bunkkeriin. Oltiin lähdössä pika-pikaa satamaan, mutta eihän siitä päässytkään ajamaan sinne! Tehtiin ihan hillitön kierros, että päästiin takaisin satamaan johtavalle tielle. Läheltä piti, ettei myöhästytty. Toisen kerran seurattiin Pärnuun meneviä viittoja ja päädyttiin ajamaan noin puoli tuntia turhaan. Kohta eteen tuli opaste, jossa Tallinnaan oli vain muutamia kilometrejä. Oltiin valittu joku ihmeellinen kiertotie vaikka Tallinnasta pääsisi suorempaankin Pärnuun johtavalle tielle.
  .
  Viro on kyllä kaikessa monipuolisuudessaan ja osittain epäloogisuudessaankin hirmu kiehtova ja kiva matkailumaa. Varsinkin, kun mun ei tarvitse ajaa vaan mies hoitaa sen homman. Mun hermot ja epävarmuus ei varmaan riittäisi. Etenkin minä olen herkkä ottamaan kierroksia ”onko tämä normaalia” tai ”ollaanko oikealla tiellä” pohdinnasta. Onneksi Virossa etäisyydet on suhteellisen lyhyitä.

  Pitääkin kysellä teiltä enemmän vinkkejä Haapsalusta, ollaan suunniteltu siihen suuntaan autoreissua. Pidetään huoli, ettei jouduta FSTR:in kyytiin…

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.8.2017 at 09:43

   Mullekin tuli yksi Tallinnan kirkko tosi tutuksi, kun sen ympäri meni liikenneympyrä, jossa pääsi kätevästi takaisin päin. Tuli sitten käytyä siellä kääntymässä aika monta kertaa. Minä kyllä ajan ihan mielelläni, mutta välillä tulee erimielisyyksiä, kun minä en suostu ryhmittymään keskelle pitkää jonoa. Yleensä ajan mieluummin vähän pidemmälle kuin lähden keskellä risteystä sujauttamaan toiselle kaistalle. Usein joudutaan sitten etsimään uutta reittiä, mutta onneksi nykyään on välineet.

   Haapsalua suosittelen lämpimästi! Se oli tosi kiva kohde lasten kanssa – yritän kirjoitella siitä tässä lähiaikoina. Ja FSTR tosiaan oli flashback vanhoihin aikoihin, kun ryskytettiin Linda Linen pienimmällä purkilla yli.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 21.8.2017 at 00:55

  Juuri maanantaina ajettiin Haapsaluun ja tiistaina takaisin Tallinnaan. Katamaraanikyytejä ei ole tullut katseltua, nyt tietää ettei kannatakaan. Useimmiten on kuljettu Viikkarilla, mutta nyt mentiin Superstarilla ja palattiin Starilla. Jauhesammuttimen tarpeeseen en ole kiinnittänyt huomiota, ei meillä sellaista ole. Taidetaan ylipäätään olla todella huolettomia menijöitä, Saksassakin eka kertaa talviaikaan nastoilla ajeltiin ?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.8.2017 at 09:53

   FSTR oli tosiaan pieni järkytys noiden suhteellisen mukavien Starien jälkeen – toki jos tarkoituksena on vain päästä äkkiä yli, oli matka-aika muita lyhyempi. Lasten kanssa se kuitenkin oli aika puuduttava aika ilman mitään tekemistä. Jauhesammutin on pakollinen varuste Virossa, ja halusimme pelata siinä asiassa varman päälle. Motonetistä pienen sellaisen sai kahdella kympillä, eikä se muutenkaan ole hölmöin varuste autossa.

 • Reply Sateenmuru 21.8.2017 at 09:45

  Uuuh, hyvä tietää, että katamaraanari heijaa! Tulen helposti merisairaaksi. ^_^ Kiitos muutenkin hyvistä vinkeistä, pitää palata tähän kirjoitukseen, kun auton nokkaa ottaa Viron suunnakseen!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.8.2017 at 09:56

   Hyvä, että vinkeistä oli iloa! FSTR tosiaan piti aikamoista keikutusta, joten tasaiseen laivakyytiin tottuneelle se oli vähän ikävää. Alus ei myöskään ole paras vaihtoehto, jos on ajatuksena syödä matkan aikana. Aluksella oli yksi kahvila, jonka tarjonta oli sämpylöiden lisäksi lihapulla-annosta ja muuta.

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 21.8.2017 at 21:43

  Muutaman kerran on ajeltu Virossa niin Pärnuun kuin Haapsaluunkin. Sitä ehtis jopa viikonlopun aikana yllättävän pitkän lenkin heittää, kun nuo laivamatkat ovat niin lyhyitä. Joskus oltiin reissussa sellaisella tuulella, että mietitytti päästäänkö edes perille. Eikä se edes ollut katamaraani.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.8.2017 at 09:58

   Virossa ehtii ajella pitkälle viikonlopussakin. Silloin kannattaa vain valita noita isompia Tallinnasta lähteviä teitä ja jättää pienet polut suosiolla väliin. Paitsi, jos erityisesti haluaa lähteä katsomaan maaseutua.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 25.8.2017 at 12:04

  Vanhemman sukupolven edustajana meillä on varmaan rasitteena edelleen tietynlainen epäluulo oman auton viemisestä Viroon (tai Venäjälle) – siispä emme ole sitä tehneetkään! Tallinnassa sentään kävimme juuri kolmen päivän reissulla, mutta siis tietysti autotta. Laiskoina ja mukavuudenhaluisina emme ottaneet busseista tai ratikoista selvää vaan turvauduimme uberiin yleensä ainakin pari kertaa päivässä ja kun kyydit maksoivat tyypillisesti 3-4 euroa, maksimissaan 5 (korkeampi hinta satamasta lähdettäessä juuri laivan saapumisruuhkan aikaan) niin aika hyvin niilläkin liikkuu.
  Bussilla olemme joskus käyneet Tallinnasta Kuressaaressa ja toimihan sekin, kuten totesit, että tuttavienne bussimatka oli ihan ok.
  Lasten kanssa on tietysti helposti mukana enemmän tavaraa ja yllättäviä tarpeita ruoka- tai muille tauoille, joten ehkä itsekin moisessa tilanteessa autoa harkitsisin!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 2.9.2017 at 23:24

   Minä olen ehtinyt autoilla Venäjällä 1990-luvulla, ja kieltämättä silloin omaa autoa kävi kyllä aina sääliksi. Nyt olen muutaman vuoden aikana käynyt Virossa omalla autolla muutamankin kerran, ja täytyy sanoa aikojen muuttuneen. Toki kaikenlaista voi sattua edelleen, mutta niinhän voi missä tahansa. Moneen noista suuremmista kaupungeista minäkin voisin hyvin ottaa bussin, mutta hieman monimutkaisemmalla reitillä omasta autosta on kyllä iloa – varsinkin ison tavaramäärän kanssa. Lasten kanssa erityisesti eväskassit näyttelevät aina tärkeää roolia. Raitiovaunua suosittelen Tallinnassa ehdottomasti! Se on kätevä tapa liikkua keskustan alueella.

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi 26.8.2017 at 10:58

  Ei ole tullut koskaan edes mieleen lähteä omalla autolla Viroon, mutta toisaalta, miksipäs ei! Ehkä jos siihen yhdistäisi sitten jonkun Baltian road tripin vaikka. Pakko tunnustaa etten oikeastaan edes juuri tiedä Virosta muuta kuin Tallinnan….

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 2.9.2017 at 23:27

   Auto on kyllä kätevä kulkupeli Virossa – erityisesti etelään johtava Via Baltica on hyvä tie, joka vie aina Keski-Eurooppaan asti. Suomenlahden yli toki pääsee huomattavasti halvemmalla, kun lähtee liikkeelle ilman autoa. Virosta kuitenkin löytyy paljon muutakin kuin Tallinna, vaikka kyllähän sekin uusii kasvojaan koko ajan. Juuri kun on löytänyt uusimmat suositut korttelit, on painopiste siirtynyt jo johonkin ihan muualle.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 27.8.2017 at 09:12

  Talinnassa ja Tallinnan läpi muualle Viroon on tullut jokunen kerta autoiltua. On kyllä taivahan tosi, että omalla autolla ei sinällään Tallinnassa mitään tee. Mutta sitten kun lähtee Tallinnasta ulos, niin kivahan se on omalla kulkupelillä mennä, kun kamat kulkee helposti takakontissa. Toki bussillakin pääsisi.

  Ajokulttuurin eron huomaa heti kun ajaa laivasta ulos. Hippasen on agressiivisempaa, kuin Suomessa.

  Pirkko mainitsi tuossa ylempänä, tuosta epäluulosta omalla autolla Baltiassa ajamiseen. moni lullee, että autosta katoavat vanteet heti, kun sen jättää ilman vartiointia sekunniksi. Meillä ei ole Kop-kop, käynyt yhtän mitään, vaikka auto tosiaankin on seissyt katuparkissa paljonkin. Rupeaa Baltian autokanta olemaan sen verran hyvä, ettei kuppaisen Suomiautot enää kelpaa kelleenkään : )

  Tuossa vielä kooste meidän kokemuksista
  http://www.tamamatka.fi/via-baltica-autolla-baltiaan-ja-puolaan/

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 2.9.2017 at 23:36

   Tallinnaan tosiaan kannattaa suunnata ilman omaa autoa, mutta muualla Virossa se helpottaa kulkemista paljon. Etenkin jos haluaa kulkea yhtään sivuttaissuunnassa, eikä vain Tallinnasta johonkin. Meilläkin on ollut hyvää onnea tähän asti, vaikka jotain tarinoita murroista ja varkauksista olen kuullutkin. Ehkä se vain on tosi, etteivät suomalaiset autot enää ole kovin ihmeellisiä virolaisiin verrattuna. Virossahan paikalliset saavat hankittua auton naurettavan halvalla, kun autoveroa ei käytännössä ole – silloin ei kannata lähteä varastamaan suomalaisten autoja.

 • Reply Johanna @ Out of Office 28.8.2017 at 11:48

  Hyvä kirjoitus autoilusta Virossa!

  Palasimme itse juuri viikon autolomalta, kävimme Saarenmaalla, Tartossa, Pärnussa ja Viljandissa. Tuosta jauhesammuttimesta emme tienneet mitään, eli ajelimme ilman sitä. Hyvä tietää ensi kertaa varten 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 4.9.2017 at 22:13

   Kiitos Johanna! Tartoon minä olisin halunnut tällä reissulla, mutta se olisi ollut vähän liian pitkä sivureitti matkalla Pärnusta Tallinnaan. Minäkin törmäsin tähän jauhesammutin-asiaan vasta hiljattain, mutta hankimme heti sellaisen autoon. Ei viitsi ottaa riskiä kahdenkympin takia.

  Leave a Reply