Suomen suurin matkablogiyhteisö

28 Comments

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 11.8.2017 at 07:09

  Täällä on lähes sama tilanne. Tiedossa yksi työreissu syyskuun alkuun, sen jälkeen kalenteri näyttää tyhjää. Hinku matkaan on kova, mutta taloudelliset realiteetit on tunnustettava. Loppuvuodesta matkojen sijaan mua nimittäin odottaa jättimätkyt?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.8.2017 at 12:24

   Voi ei, mätkyt! Meillä vielä rahan lisäksi haastetta tuovat perheenjäsenten koko ajan kasvavat menot ja haasteet: jos minä saan jossain vaiheessa lomaa, kukaan muu ei pysty lähtemään. Täytyy ehkä ryhtyä vähän jakautumaan ja tekemään pienempiä reissuja pienemmillä kokoonpanoilla – kunhan minä pääsen aina mukaan!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 11.8.2017 at 10:58

  Mä niin tiedän tunteen, kun yhtäkkiä pitääkin lomista neuvotella ESIMIEHEN kanssa! Ja työkin on sellaista, ettei voi ihan tuosta noin vaan lähteä, vaan pari päivää pitemmät poissaolot pitää suunnitella tiimissä. En uskalla edes ajatella aikaa, kun on talossa on koululaisia.

  Mutta jostain syystä kuitenkin luulen, että kaikenlaista siihen teidänkin matkakalenteriin tulee. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.8.2017 at 12:27

   Meidän tiimissä on JOKAISELLA kouluikäisiä lapsia eli koulujen loma-ajoista joustetaan aina. Toki silloin on myös kalleinta lähteä, muttei koululaisia kovin usein raaskisi ottaa pois koulusta. Koulutöiden tekeminen reissussa ei ole sekään helpointa – varsinkin jos muut lomailevat. Eiköhän kalenteri jossain vaiheessa ala täyttyä, mutta tällä hetkellä tyhjät sivut vähän ahdistavat. Onneksi ei sentään ole paperikalenteria, jota tuijotella!

 • Reply Ananas2go / Popot pogoillen 11.8.2017 at 15:46

  Varmasti huimaa! Jaksamista arkeen ja matkailoa! Onneksi haaveilukin antaa aina jotain.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.8.2017 at 12:28

   En muista, milloin olisin viimeksi ollut tällaisessa tilanteessa. Yleensä meillä on aina monta matkaa suunnitteilla, kun isolla porukalla matkojen maksamistakin täytyy vähän porrastaa. Äkkilähdöt tulevat liian kalliiksi, kun täytyy maksaa heti, niin suunnitelmia on aina tullut tehtyä hartaasti kauan etukäteen. Nyt ei auta kuin haaveilla!

 • Reply Suunnaton 14.8.2017 at 00:24

  Mä olen tehokkaasti aloittanut jo ensi vuoden reissujen suunnittelun, vaikka ajankohtaakaan ei ole tiedossa. Suunnittelu on kuitenkin puolet matkustuksen huvista 🙂 Todennäköisesti mullekin iskee tyhjän reissukalenterin ahdistus viimeistään marraskuussa, mutta täytyy yrittää helpottaa matkakuumetta purkamalla aiempien matkojen jonoa blogiin.
  Tsemppiä, kyllä se seuraava matka vielä aikanaan tulee!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.8.2017 at 12:52

   Onhan se haaveilu ja suunnittelu vähintään yhtä hauskaa kuin itse matkustaminen. Nyt vain kaikki on niin auki, etten oikein uskalla edes haaveilla. Epäilemättä kalenteri alkaa täyttyä, kun saan palapelin palasia vähän paikoilleen, mutta tällä hetkellä kalenteri näyttää ankealta. Täytyy ehkä ryhtyä laittamaan haavekohteita (tai sellaisia, joihin nyt edes teoreettisesti olisi mahdollisuuksia) paperille, josta niitä sitten on helppo poimia, kun uskaltaa taas ryhtyä suunnittelemaan.

   • Reply Suunnaton 16.8.2017 at 01:34

    Ja aina voi suunnitella varastoon 😉
    Nimim. Minäkö yli-innokas suunnittelija?

    • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2017 at 10:22

     Minäkin ajattelin, että jos listaisi paikkoja, joihin haluaisi (ja voisi) mennä. Voisihan sitä tehdä myös valmiita matkasuunnitelmia, joista sitten valitsisi, kun taas on mahdollista lähteä. Nythän tosiaan olisi hyvä hetki tehdä taustatyötä tulevaisuuden matkoja varten, mutta jotenkin se on vaikeaa, kun ei ole mitään konkreettista suunnitelmaa. Minulle onkin tyypillistä, että suunnitelmat jäävät viime tinkaan, ja usein kokonaan tekemättä. Elämäni tilaisuus rikkoa tuo kaava!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 14.8.2017 at 11:07

  Siinä onkin totuttelemista, kun ei enää pääsekään reissuun silloin kun haluaa! Mä olen ollut todella onnekas parin viime työpaikan kanssa, sillä molemmissa ollaan oltu todella joustavia vapaiden ja lomien suhteen. Toisesta työstä pystyin olemaan jopa 4 kk pois kun lähdimme Kaakkois-Aasiaan 🙂

  Tsemppiä uudenlaiseen arkeen totuttelemiseen 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.8.2017 at 12:56

   Minäkin olen nyt yli kaksi vuotta ollut tilanteessa, jossa oma kalenteri on lähes tyhjä. Onneksi minulla sentään on lomapäiviä säästössä, mutta niiden sovitteleminen muiden perheenjäsenten menoihin onkin sitten jo haasteellista. Tästä eteenpäin matkojen suunnittelun suurin haaste tuleekin olemaan kalentereiden koordinointi ja niiden yhteensovittaminen kohtuullisen hintaisten matkojen kanssa. Enää ei voi tarttua nopeisiin tarjouksiin, kun päiviä täytyy tarkistaa niin monesta suunnasta. Eiköhän tähänkin taas totu!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 14.8.2017 at 18:51

  Tsemppiä uuteen arkeen! Totuttelu siihen onneksi kestää vain hetken – tai vähintäänkin aika hujahtaa ihan huomaamatta. Ja sitten onkin taas jo uudet matkat buukattuina.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2017 at 10:02

   Onneksi tämä totuttelu menee askel kerrallaan, ettei kaikki rysähdä niskaan kerralla. Siksikään ei uskalla tehdä nyt suurempia suunnitelmia tulevaisuuteen, ennen kuin on jonkinlainen arki olemassa. Enkä yhtään epäile, etteikö kohta olisi taas matkakalenterikin täynnä – yleensä sillä on tapana täyttyä ihan huomaamatta…

 • Reply Tiia/ReiseReise 14.8.2017 at 19:32

  Onnittelut jo etukäteen pyöreistä vuosista! Itselläni ei ole myöskään yhtään varattua matkaa tällä hetkellä. Aloitin juuri uuden työn, jonka lisäksi ostimme asunnon eli tulevaisuudessa en ehkä matkusta niin paljon, mutta kunhan pääsen joulukuussa Manchesteriin, ei huolta. 😀

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2017 at 10:05

   Kiitos onnitteluista! Onneksi on vielä puolisen vuotta aikaa totutella ajatukseen. Ikääntymistä enemmän olenkin huolissani siitä, että varmasti tulee juhlittua nyt kunnolla. Edellisellä kerralla juhlat jäivät täysin pitämättä, niin nyt olisi kivaa juhlia – mielellään jossain hyvin kaukana kotoa. Sinullakin on monta mukavaa muutosta elämässä, niin silloin eivät matkat ehkä ole ensimmäisenä mielessä. Etköhän kuitenkin taas jossain vaiheessa ehdi maailmallekin!

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 14.8.2017 at 22:22

  Tuntuu varmaan oudolta, minun sormeni ainakin rupeavat hapuamaan lennonvaraussivuja jos edessä on täysin tyhjä kalenteri. Onneksi voi kohdistaa tarmosi uuteen työhösi.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2017 at 10:06

   Tällä hetkellä en voi yhtään pysähtyä lentotarjousten kohdalle, koska ajatukset alkavat heti lentää täysin mahdottomissa skenaarioissa. Onneksi tosiaan on niin kiirettä, ettei ylimääräiseen surffaamiseen olekaan aikaa. Täytyy viettää mahdollisimman paljon aikaa blogin parissa, ettei ehdi muualle nettiin.

 • Reply Stacy Siivonen 15.8.2017 at 17:15

  Minä olen putkievakossa viisi vuotta remontin valmistumisen jälkeen. On tosi ahdistava tilanne, kun mitään ei oo kalenterissa, mutta onpahan noita lapsia. Minulla ei ole yhtään lasta ja minä tykkään lapsista. En ole ikinä maalannut itseäni nurkkaan niin, etten voisi liikkua minnekkään pois. Se ei kyllä johdu siitä, ettenkö olisi yrittänyt.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2017 at 10:08

   Me täällä elämme koko ajan remontin keskellä, mutta ilman viemäreitä en aio kotona pysyä eli silloin on pakko siirtyä johonkin. Saattaa olla, että siirrymme muutaman talon päähän, mutta toivottavasti vähän kauemmas. Ja kalenteri tosiaan on aivan täynnä – se vain on se matkakalenteri, joka ammottaa tyhjyyttään. Elämän muut palaset ovat täyttäneet matkojenkin tilan.

 • Reply Emma 16.8.2017 at 14:01

  Tosi pelottava tilanne! Hui, puistattaa 😀 Mutta on se vaan jännä, että sitten kun reissuja on liikaa niin alkaa ahdistamaan, mutta kun niitä on liian vähän on sekin ihan kamala tilanne. Mulle ehkä joku reissu joka toinen kuukausi olisi aika ideaali 🙂 Ja onnea pyöreistä, mulla sama tilanne ja matkakohde haussa synttärilomalle myös!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 16.8.2017 at 22:24

   Uskon, että ymmärrät tämän ahdistuksen. Kyseessä on niin harvinainen tilanne, että ahdistusta täytyy purkaa johonkin. Kyllä itsekin tulee yleensä oltua jonkinlaisessa reissussa noin joka toinen kuukausi, kun isompien matkojen välissä tulee aina pienempiä pyrähdyksiä. Nyt yritän ehkä ryhtyä suunnittelemaan niitä pieniä, niin ehkä niitä isojakin sitten ilmaantuu. Pyöreiksi olisi kyllä kiva keksiä joku hyvä kohde – katsotaan, päädytäänkö samaan ilmansuuntaan!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 17.8.2017 at 22:05

  Lomaa on aivan liian vähän siihen nähden mitä haluaisi. Pitkiin vapaisiin ei juuri mahiksia, kun niihin suhtaudutaan työpaikalla nihkeästi. Meidän lapset ovat jo aikuisia, joten siinä mielessä meillä eri tilanne, mutta muistan vielä nuo pikkulapsiajat, kun ei juuri minnekään reissattu. Tosin silloin ei ollut niin kovaa hinkua maailmalle kuin nyt. Mutta älä huoli, kyllä niitä matkoja vielä tulee 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 17.8.2017 at 22:50

   Lomaa ei tunnu olevan koskaan tarpeeksi. Meillä alkaa hieman rajoittaa myös se, etteivät lapset välttämättä halua koko ajan mennä johonkin. He haluavat olla koulussa ja harrastuksissa, niin ei heitä viitsi väkisinkään pois repiä. Täytyy tehdä reissuja harvemmin, mutta aina sellaisia, joille koko perhe haluaa oikeasti lähteä. Ymmärrän, että lyhyet pyrähdykset vain sotkevat lasten viikko-ohjelman. Ja voidaanhan me välillä jättää lapset kotiinkin.

 • Reply Jenni 19.8.2017 at 16:38

  Tsemppiä uuteen arkeen – jos jotain, niin siihen valitettavasti kuulemma tottuu ihmeen nopeasti. Koulujen lomien ja korkeiden lomahintojen yhdistelmä on kyllä ihan kamala, täytyy koittaa itse vielä ottaa parin vuoden ajan ilo irti kun se on edes jollain tasolla mahdollista.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.8.2017 at 09:48

   Kyllähän siihen tottuu. Nyt jo aletaan olla rutiineissa kiinni, vaikka monta palasta viikko-ohjelmasta vielä puuttuukin. Hinnoista huolimatta yritän jollain tasolla kunnioittaa noita koulujen loma-aikoja, kun lapset itsekin haluavat lomailla mieluiten silloin. Loma-aikojen ulkopuolella matkustaminen on heille täyttä työntekoa, mikä pitää aina matkasuunnitelmissa ottaa huomioon.

 • Reply Reason for Season 19.8.2017 at 20:15

  Kuulostaa tutulta. Minulla on kirjaimellisesti nolla reissua varattuna. Ei edes yhtä bussilippua kotimaassa – ei yhtään mitään. Haaveita on senkin edestä, mutta rahaa ei ole tällä hetkellä yhtään. Toivottavasti tämä on väliaikaista. En silti malta olla selailematta lentoja ja hotelleja jatkuvasti.. jopa sellaisista kaupungeista, joihin en edes haaveile matkustavani :D.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 23.8.2017 at 09:51

   Kyllä onkin taas houkuttelevia lentotarjouksia yrittänyt puskea feediin! Minä olen tämän Tanskan reissun lisäksi luvannut lähteä parin viikon päästä käymään Savossa, mutta siinä kaikki. Yritän nyt laittaa panoksia lähikohteisiin niin kauan kun Suomessa vielä paikat on auki ja ulkona tarkenee. Eiköhän tässä vielä pidemmällekin jossain vaiheessa pääse!

  Leave a Reply