Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 2.6.2017 at 18:18

  Keukenhof on uskomattoman kaunis paikka. Päivän aikana siellä saa ihan yliannostukseen saakka katsella eri kukkien loistoa. Siellähän on alueita, missä kukkia eri teemoittain. Ohessa linkki meidän kokemaan: http://matkallalahelletaikauas.blogspot.fi/2015/09/ihmeellisia-paikkoja-missa-olen-saanut.html

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 00:21

   Kaunista siellä on! Meille riitti noin tunnin verran, kun tuntui, että on saanut tulppaaneita ja muita kukkia koko loppuelämän tarpeiksi. Kaikkea sitä väritulvaa ei vain jaksanut ihastella loputtomiin. Silti se on minun mielestäni paikka, jossa kannattaa kerran elämässä käydä.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 4.6.2017 at 15:48

  Minuakaan ei varsinaisesti kukat kiinnosta – onhan ne kauniita, mutta en taida tunnistaa kuin muutaman lajin 😀 Silti Hollanti ja tulppaanit saisivat minutkin liikkeelle. Tosi kaunista!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 09:41

   Hollanti ja tulppaanit kuuluvat niin erottamattomasti yhteen, ettei niitä voi jättää väliin, jos keväällä maahan eksyy. Seuraavalla kerralla haluaisin kyllä nähdä myös pellot, joista kukat oli nyt jo kerätty pois. Vähän esimakua sain, mutta suurin osa pelloista oli jo pelkkää multaa.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 4.6.2017 at 19:06

  Todella kaunis yksityiskohta tuo riikinkukon pyrstökuva! Viilettikö ne ihan vapaana siellä vai miten ne siellä elelivät? Ja ymmärrän tuon tulppaaniähkyn. Niin kauniita kuin tulppaanit ovatkin, niin alkaahan siinä nyt tulppaanit tulla jo korvista, jos niitä tuntitolkulla katselee. 😀

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 09:49

   Riikinkukot eivät menneet samalla tavalla vapaina kuin Korkeasaaressa, vaan olivat eläinaitauksessa. Siellä ei ehkä luoteta riikinkukkojen koti-ikävään yhtä vahvasti kuin Suomessa. Komeita kukkoja kyllä olivat. Ja on tulppaaneissakin tosiaan rajansa.

 • Reply Terhi / Muru Mou 8.6.2017 at 07:08

  Noinhan se varmaan olisi minullakin: kukkaloisto olisi kiva nähdä, mutta tuskin jaksaisin niitä ihan koko päivää sitten ihastella 😀 Mutta siitäkin huolimatta on minunkin käytävä Kaukenhofissa joskus, tekemässä edes se tunnin kävelylenkki!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 8.6.2017 at 22:35

   Onneksi liput ovat hyvin kohtuullisen hintaiset: reilulla kympillä saa bussimatkan Schipholilta Keukenhofiin ja takaisin, sekä pääsylipun. Tuolla hinnalla siis raaskii lähteä, vaikkei jaksaisi montaa tuntia kukkia ihaillakaan. Ja jos lähtee jo hieman aiemmin keväällä, ovat pellotkin varmaan vielä kukoistuksessaan.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 18.6.2017 at 14:20

  En ole saanut aikaiseksi käydä tuolla Keukenhofissa vaikka olen Hollannissa useita kertoja ollut. Muistan aina äitini, joka tuolta tuli ja kehui sitä maasta taivaisiin. On varmasti todella upea olla katsomassa paikan päällä tuota kukkaloistoa.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 22.6.2017 at 16:21

   Keukenhof on varmasti kukkien rakastajan paratiisi. Tällaiselle tavalliselle ihailijalle paikka oli jo aika yltäkylläinen, mutta kyllä se kiva oli kerran elämässä nähdä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 19.6.2017 at 16:04

  Meillä on Amsterdamin ”kertausreissu” ollut jo pitkään jumissa, kun haluaisin tehdä sen siten, että samaan reissuun voisi yhdistään Keukenhofin – ja ehkä vielä Orange Daynkin. Mutta moneen vuoteen ei sitten juuri huhti-toukokuun vaihde ole ollut mahdollinen viikonloppua pitempään reissuun ja sitten tämä on vaan jäänyt jonoon. Jos vaikka ensi keväänä …?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 22.6.2017 at 16:32

   Ehdottomasti suosittelen tuota ajankohtaa Amsterdamin vierailuun – varsinkin, jos kukat yhtään kiinnostavat. Me myöhästyimme Orange Daysta ihan pari päivää, mutta jäljistä päätellen kyse on aikamoisesta juhlasta. Ehkä mekin yritämme seuraavalla kerralla ajoittaa käynnin siihen.

 • Reply Travelloverin Annika 5.7.2017 at 17:57

  No nyt on Hollanti-kliseitä ihan parhaimmillaan: puulenkiä ja tulppaaneja. 🙂 Todella kauniita kuvia. Olen niin paljon kuullut Kaukenhofista, mutta loman ottaminen tulppaaniaikaan on hankalaa. Amsterdamissa taannoin kuvittelin jo näkeväni tulppaanien kukkivan, mutta eipä mitä. Myivät vasta sipuleita ja puisia kukkia!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 10.7.2017 at 10:16

   Niinpä! Keukenhof onkin kokoelma Hollanti-kliseitä aina tuulimyllyä ja ruokakojuja myöten. Monia paikan teemapuistomaisuus häiritsee, mutta meille se oli kätevä tapa nähdä kukkia koko loppuelämän tarpeiksi. Oli myös ihan mielenkiintoista seurata kukista hullaantuneita ihmisiä, kun itse en mikään kukkaihminen ole.

  Leave a Reply