Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Mirkka - Hima Saimi blogi 28.5.2017 at 13:21

  Kiitoksia hyvistä vinkeistä. Meidän ukkeli on vasta pääsemässä leikkipuistojen makuun, mutta aina jos löytyy tilaa juosta on paikka täydellinen 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:36

   Siinä tapauksessa suosittelen Amsterdamissa museoaluetta – siellä, jos missä, oli nurmikkoa juostavaksi. Ja varmasti kaupungin puistot ovat myös hyviä paikkoja siihen tarkoitukseen.

 • Reply Sisko 28.5.2017 at 17:27

  Minäkin mietin reissussa mistä lapset tykkäisi, miten niiden kanssa eri paikoissa olisi tehtävää jne, mutta leikkipuistoja ei ole tullut bongailtua. Siihen kyllä saattaa vaikuttaa paikatkin missä olen käynyt (Brysseli ja Hanoi)..
  Olen kyllä miettinyt tuota Amsterdamia lasten kanssa ja ilmeisesti se on ihan hyvä vaihtoehto. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:37

   Amsterdam on varmasti hyvä vaihtoehto lasten kanssa. Me ollaankin siirretty matkaa sinne vuosi toisensa jälkeen, kun on ajateltu aina lähteä koko perheen voimin. Nyt kuitenkin päätettiin tehdä meidän lapseton matka sinne, ja sekin oli ihan mukavaa. Silti seuraavalla kerralla menisin mieluiten lasten kanssa.

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla 29.5.2017 at 17:39

  Olette päässeet lomalle kahdestaan ja mietitte kaikkea lasten kannalta. Vanhemmuudesta ei pääse lomalle.
  Me olimme viikon kolmen lapsen kanssa Amsterdamissa viime vuonna (7,5 ja 1-vuotiaat) Leikkipuistoja riitti ja ne olivat ilmaisia. Kävimme kahdessa museossa tiedekeskus Nemossa ja Stedelijkin taidemuseossa. Molemmat museot olivat ottaneet lapset hienosti huomioon, tekemistä riitti. Isommat lapset nauttivat myös kanava-ajelusta.
  Amsterdam on mukava perhekohde.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 29.5.2017 at 21:36

   Ei kahdenkeskisellä lomallakaan osaa irtautua vanhemman roolista. Eikä ole oikein tarvettakaan, kun se kuitenkin on ihan mieluisa rooli. Vaikka asioita ajatteleekin myös lasten kannalta, on silloin kuitenkin olemassa vapaus tehdä juuri, mitä itse haluaa. Ei tarvitse tehdä kompromisseja kuin yhden ihmisen kanssa – joka yleensä on vielä sieltä järkevimmästä päästä. Ja tosiaan Amsterdam on mukava kohde myös lapsiperheille!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 30.5.2017 at 17:09

  Mä voisin kuvitella meidän menevän Amsterdamissa lasten kanssa tandempyörällä ja pyörän lastenistuimella. Vaikka Tytär onkin jo melko pätevä pyöräilemään, en tiedä luottaisinko vielä lähivuosina niin paljon hänen havainnointikykyynsä ja jaksamiseen. Mutta ehdottomasti sopisi meidän perheelle tutustua Amsterdamiin pyörien kanssa!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 30.5.2017 at 21:57

   Erityisen käteviltä näyttivät istuimet, joissa on vain suora istuinosa ja sen päälle taipuva selkänoja. Selkänojan sai alas silloin, kun lapsi ei ollut kyydissä. Meillä oli vakaana tarkoituksena tuoda sellainen tuliaisiksi kotiin, kun hintakin oli vain 25 euroa, mutta jostain syystä jäi aikomuksen tasolle.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 2.6.2017 at 09:30

  Leivän päälle laitettavat strösselit?? Miltä ne maistuu? 😮

  Me ollaan matkustettu niin vähän aikaa lapsen kanssa, että en ole MISSÄÄN törmännyt maksulliseen leikkipuistoon. Missä ne maksavat?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 00:12

   Ne muistuttavat hyvin paljon niitä strösseleitä, joita me laitamme kakkujen ja mokkapalojen päälle. Niitä vain sai kaupoista kilon purkkeina, ja jokaisella yleisellä aamiaisella niitä oli pienissä pahvipaketeissa. Olisin muuten luullut niiden kuuluvan kakkujen päälle, mutta paketeissa näytettiin selvästi strösseleitä leivän päällä. Käyttötarkoituksesta ei voinut erehtyä.

   Maksullisia leikkipuistoja on monessa paikassa. Minulle on parhaiten jäänyt mieleen Pariisin Luxemburgin puiston leikkipuisto. Se maksoi noin 2 euroa, mutta oli jokaisen sentin arvoinen. Erilaisia härveleitä oli paljon, ja lapsi olisi viihtynyt siellä loputtomiin. Useimmiten maksullisuus tarkoittaa myös sitä, että puistossa on paikalla henkilökuntaa, joka pitää sen siistinä ja valvoo samalla järjestystä. Monissa on myös kioski, josta saa ostettua syötävää ja juotavaa leikkimisen lomaan. Maksullisuus ei siis aina ole huono asia, sillä se voi tuoda mukanaan muita palveluja, ja erityisesti paremman siisteystason.

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA 2.6.2017 at 14:48

  Jep, leikkipuistojen olemassaolo laupunkikohteessa on _kriittisen_tärkeää_ jo meilläkin taaperon kanssa! Olin ihan helisemässä Sheffieldissä Englannissa, missä ei ollut yhtävään fiksua leikkipuistoa keskustassa majapaikan lähellä. Sen sijaan Reykjavíkista löytyi helposti leikkipuisto, missä pääsi touhottamaan 🙂 Dami on kyllä kiva kaupunki, kiva kuulla toimis hyvin myös ipanoiden kanssa!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 00:16

   Leikkipuistot ovat tärkeimpiä! Me olimme aikoinaan Kööpenhaminassa, eikä löydetty sieltä leikkipuistoja. Yritettiin vielä kysellä mun paikallisesta ystävältä, joka ei lapsettomana oikein osannut vastata. Hän arveli, että varsinkin keskustan alueella monilla on todella hyvät omat pihat, jolloin julkisille leikkipuistoille ei ole samanlaista tarvetta. Myöhemmin olen oppinut, että liikuimme vain täysin väärällä alueella leikkipuistojen bongaamiseen.

   Amsterdam on todellakin kiva kaupunki myös lasten kanssa. Me oltiinkin aina suunniteltu vierailua sinne nimenomaan lasten kanssa, mutta päätettiin nyt kuitenkin lähteä kahdestaan. Jotenkin mulle Amsterdam on aina ollut esimerkki kaupungista, jossa voi nauttia elämästä koko perheen voimin.

 • Reply Tiia(ntai) 2.6.2017 at 18:58

  Tuli mieleen viimeisin Iholla-kausi: siinä toimittaja Laura Friman oli perheineen Amsterdamissa, ja pienet pojat olivat ilmeisesti ehtineet käydä kaupungissa jo useammankin kerran. Voisin siis minäkin kuvitella, ettei se ainakaan huono valinta ole 🙂

  Mulla oli muinoin suuria vaikeuksia löytää niitä marketteja, mutta lopulta Albert Heijn kyllä yllätti positiivisesti! Ja voihan majoneesiranskikset <3

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 00:25

   Minäkin lähtisin mielelläni Amsterdamiin perheen kanssa – vaikka monta kertaa. Albert Heijnit oli onnistuttu häivyttämään katukuvaan tehokkaasti: monesti niitä sai oikein etsiä. Silti ne päihittivät eväsvalikoimallaan monet ravintolat, joita vastaan osui. Oli mahtavaa kerätä erilaisia kippoja, joihin oli valmiiksi kasattu erilaisia ruokia ja muuta naposteltavaa, kun hintaakaan ei kertynyt mitään verrattuna vaikkapa ravintolalounaaseen.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 3.6.2017 at 03:41

  Ihana tuo bannerin kuva! 🙂 Tuli ihan hyvälle mielelle siitä. Amsterdam on kyllä vahvasti omalla listalla, että sinne joskus pitäisi vielä päästä. Me kun asutaan täällä maapallon toisella laidalla, eikä meillä ole varsinaista tukiverkostoa joka lasta hoitaisi, reissataan siis pääasiassa lapsen kanssa. Yleensä mennään katsomaan paikat jotka meitä vanhempia kiinnostaa, ja sitten vastapainoksi katsellaan myös jotain mistä lapsi nauttisi. Eli kyllä sitä sillä vanhemman silmällä aina katselee ja miettii, että tuolla lapsilla varmaan olisi hauskaa 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 00:32

   Kiitos Paula! Kerron taiteilijalle terveiset – hän on erittäin tarkka omista töistään, eikä niitä saisi muokata tai käyttää millään tavalla väärin.

   Me ollaan oltu siinä onnekkaita, että meillä on mummola, jonne lapset voi huoletta jättää. Ollaan siis päästy matkalle myös kahdestaan. Tosin silloinkin maailmaa katsotaan lapsiperheen vanhemman silmin, jolloin opittua voi hyödyntää jatkossa, kun palaa kohteeseen lapsen kanssa. On kuitenkin ihanaa vaellella paikassa ilman minkäänlaista painetta siitä, että pitäsi saada lapset viihtymään. Minusta kaikessa perhematkustamisessa onkin tärkeää se, että otetaan matkaohjelmaan mukaan niin lasten kuin aikuistenkin toiveita.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 3.6.2017 at 12:29

  Maksuttomat leikkipuistot ovat kyllä kaupunkilomalla iso plussa ja puistot suurine nurmialueineen varsinaisia keitaita, kun lapset pääsevät juoksemaan vapaasti ja vanhemmat hengähtää hetken ’paimentamisesta’ .

  Amsterdamissa emme ole lasten kanssa käyneet, mutta vaikuttaa kaikin puolin hyvältä vaihtoehdolta seuraavalle perheen kaupunkilomalle!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 5.6.2017 at 09:29

   Varsinkin pienten, juuri liikkumaan oppineiden, kanssa kaupunkimatkailu voi olla raskasta, jossei välillä löydä paikkoja, joissa lapset voivat liikkua vapaasti. Ainakaan meidän lapset eivät ole siinä vaiheessa jaksaneet istua rattaissa yhtään, vaan haluavat juosta itse. Myös isommat tarkastelevat kävelylenkkejä siirtymisinä leikkipaikasta toiseen. Sellaiset kohteet ovatkin antoisimpia, joissa leikkipaikkoja on tasaisin väliajoin. Amsterdamista tällaisia paikkoja löytyi, kun ei pysytellyt vain ydinkeskustassa.

  Leave a Reply