Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Riikka 21.5.2017 at 21:13

  Poikaystäväni kanssa matkustellaan jonkin verran, joten tästä sai hyvin vinkkejä miten syödä edullisesti. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 22.5.2017 at 22:00

   Hyvä, jos vinkit olivat hyödyllisiä! Me yritetään aina etsiä myös niitä edullisempia ratkaisuja, ettei matkabudjetit ihan paukkuisi.

 • Reply JohannaK/haaveena matka 21.5.2017 at 21:41

  Huh, täytyy sanoa että tuo sillihodari ei kyllä houkuttelisi ? Itse ollaan yritetty metsästää reissuille hotelli, johon kuuluu aamupala. Sillä selviää aika pitkälle iltapäivään, eikä tarvi montaa kertaa syödä ravintolassa. Tässä oli kyllä hyviä vinkkejä kun joskus Amsterdamiin eksytään ?

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 22.5.2017 at 22:03

   Sillihodari oli yllättävän hyvä, mutta vähän ankea ilman kastikkeita ja mausteita. Me ei yleensä harrasteta aamupaloja, kun matkustetaan kolmen lapsen kanssa, ja he syövät aamupalaksi palan leipää per nenä. Aamupala kun yleensä tuo sen verran paljon lisähintaa majoitukseen, ettei sitä lisää viitsi maksaa lapsistakin. Jos ollaan reissussa kahdestaan, harkitaan myös hotellin aamupalaa – jo pelkästään kahvin takia. Minä tarvitsen aamulla kannullisen kahvia, mikä kahviloissa tulee hyvinkin kalliiksi.

 • Reply Sandra 25.5.2017 at 11:06

  Vähän on suunnitelmissa siskon kanssa matka Damiin, joten tää tuli tarpeeseen. Sillihodarista en ole kuullutkaan, menisi ehdottomasti eksoottisena testaukseen, vaikka tuskin tuosta lempparia tulee. Me varmaan yövyttäisiin hostellissa, jossa voi tehdä vaikka päivän toisen aterian omassa keittiössä, mikä on kanssa hyvä keino säästää.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 00:20

   Hostelli kuulostaa ihan hyvältä majoitusvaihtoehdolta. Meiltä ne yleensä rajautuvat pois lasten takia, mutta niissä on toki tuo keittiöetu, joka aina houkuttelee. En minäkään sillihodarista uutta lempparia löytänyt, mutta ymmärrän hyvin sen olemassaolon: syödäänhän Suomessakin silliä niin jouluna kuin juhannuksenakin.

 • Reply Sateenmuru 25.5.2017 at 11:17

  Ah, Amsterdam! Kävin siellä joulukuussa ensimmäistä kertaa ja helmikuussa uudestaan, ja ihastuin ikihyviksi. Ehkä ihastuksesta johtuen olen kulkenut Amsterdamin kaduilla vaaleanpunaiset aurinkolasti päässä, koska minusta tuntui, että siellä oli hyvinkin edullista syödä! Oleskelin paljon Jordaanin alueella, ja sieltä sai edullisesti ruokaa laidasta laitaan (pizzaa La Perlasta, nams) ja samaten kauppahallit ovat myös Amsterdamissa olleet hyviä löytöjä – niin ja nuo ranskistötteröt, ne on jättimäisiä, halpoja ja niin rapsakoita! Hyvä postaus, pitäisi itsekin yrittää koota vinkkejä Amsterdamiin hotellilöytöjen lisäksi.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 00:29

   Hyvä vinkki tuo Jordaan! Piti oikein katsoa, missä se sijaitsee, ja meidän löytämämme halvat kulmakuppilat sijaitsivatkin näköjään juuri Jordaanin alueella. Eli seuraavalla kerralla ehdottomasti sinne! Koska olin nyt ensimmäistä kertaa Amsterdamissa, juutuimme liikaa turistikeskittymiin, joissa ruoka maksaa aina paljon. Siksi oli mahtavaa löytää edes jotain paikkoja, joissa pystyi syömään vähän edullisemmin.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 25.5.2017 at 16:18

  Kiitos tästä 🙂 Tuli elävästi mieleen, kuinka opiskelijavaihdossa Nijmegenissä niin monena päivänä lounas oli leipä, jonka väliin oli tungettu jotain kaupasta salaattimössönä saatavaa ja juustoa (ja jälkiruoaksi vanukkaan tapaista)…Tykkään myös etsiä hinta-laatusuhteeltaan paikkoja, koska tosiaan tykkään syödä hyvin reissussa, mutta silti edullisesti 🙂 Harrastan samaa, eli usein toisen ruoan kaupan antimilla ja panostaa sitten siihen ravintolavisiittiin niin budjetti pysyy tasapainossa 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:22

   Ruokakaupoista kannattaa etsiä evästä myös jo sen takia, että ne ovat yleensä samalla mukava kurkistus paikallisten elämään. Ruokakauppojen hyllyiltä näkee nopeasti sen, mikä on juuri siellä paikassa suosittua. Enkä minä yleensä edes jaksa kahta kertaa päivässä käydä ravintolassa syömässä – kerran on kiva istahtaa alas, mutta kaksi on jo vähän liikaa.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 27.5.2017 at 10:49

  Amsterdam ei tosiaankaan ole mikään edullinen kaupunki. Siksi olemme välttäneet siellä yöpymistä ja syömistä. Muistan erään kerran, kun nälkä oli kova. Kierreltiin etnisiä paikkoja pitkään ja vertailtiin. Ilmeisesti bertailu kannatti, sillä söimme liki täydellisen lammasshawarman. Nam… vieläkin maistuu kastikkeet ja korianteri.

  Sillileipä tosiaankin kuuluu nauttia aina kun käy Alankomaissa!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:25

   Sillileipä oli mulle ihan vieras käsite ennen Amsterdamin vierailua. Onneksi luin siitä sen verran etukäteen, että tajusin ostaa, kun sellaiseen törmäsin. Hyvästä lammasshawarmasta olisin kyllä ollut onnellinen! Berliinin ruokatarjontaan tottuneena Amsterdamin paikat eivät jotenkin vakuuttaneet – ja hintaakin oli tuplasti enemmän. Varmasti olisi kyllä hyviäkin löytynyt joukosta, jos olisi jaksanut etsiä.

 • Reply Maria 27.5.2017 at 11:17

  Teiltä jäi yksi paikallinen ja edullinen herkkujuttu kokeilematta! Damissa paikalliset käy snägärin sijaan usein myös ns. kiinteissä seinäkioskeissa eli pienissä ” ravintoloissa”, missä kokki mättää ruuat yksittäisiin lokeroihin joista saat ostaa ruuan kolikoilla. En ymmärrä miksei moista ole Suomessa, sopivan introvertti tapa ostaa ruokaa 😀

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:27

   Joo, nähtiin näitä kioskeja paljon, ja olin lukenutkin niistä. Mielipiteet vaihtelivat kovasti: toiset olivat pitäneet tarjonnasta, kun taas toisten mielestä ne ovat täyttä roskaa. Suunniteltiin myös sellaisella käymistä, mutta se sitten jäi. Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 27.5.2017 at 21:32

  Amsterdam kiehtoo kovasti, sinne pitää päästä joskus! Tuo on aivan kätevä tyyli reissussa kuin reissussa, että yksi ”kunnon ruoka” ravintolassa ja muuten sitten pientä hiukopalaa. Sopii meitsin kukkarolle. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:30

   Suosittelen kyllä Amsterdamia – tykkäsin kovasti! Ja kun tykkää matkustaa usein, kannattaa aina mennä vähän lompakko edellä. Yhteen matkaan voi saada uppoamaan valtavan määrän rahaa, jos ei ole tarkkana.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 28.5.2017 at 09:26

  Mä en muista yhtään, miten me Amsterdamin-keikalla syötiin. Mä olin silloin raskaana ja vedin ihan onnessani niitä ranskalaisia. Eikä tullut edes raja vastaan! Meillä oli pyörät, joten viiletettiin melko laajalla alueella. Aika paljon taidettiin nauttia just kioskiruokia. Edullista ja täyttävää, muttei mitään isoja elämyksiäkään.

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:33

   Sepä se Amsterdamissa oli minullakin: en saanut mitään ihmeellisiä ruokaelämyksiä. Kun olin pari kertaa syönyt yli kympin pääruoan ihan oikeassa ravintolassa, eikä siitä jäänyt oikein mitään mieleen, ryhdyin tietoisesti etsimään sitten niitä edullisempia ratkaisuja. Niistä kun esimerkiksi hodarit olivat minun mielestäni oikein hyviä. Neljän euron hyvistä hodareista tuli selvästi paljon parempi mieli kuin 15 euron keskinkertaisesta hampurilaisesta.

 • Reply Tiina 28.5.2017 at 11:04

  Mä söin viimeksi Amsterdamissa lomalla ollessani paljon tosi hyviä falafelejä. Bongasin yhden ravintolan, jossa falafelejä ja lisukkeita sai leipätaskuun pyytää valintansa mukaan ja kastikkeet oli tosi hyviä. Siinä oli hinta- laatusuhde kohdillaan.

  Indonesialainen ruoka Amsterdamissa on myös mielestäni hyvää. Liian tuliset olen ilmeisesti tuurilla onnistunut välttämään ja monesti ollaan otettu sellainen monen lajin menu, jossa on saanut maistella vähän kaikkea.

  Ja elämäni parhaan etiopilaisen aterian olen syönyt Amsterdamissa!

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:35

   Mulla ei käynyt nyt oikein hyvä tuuri indonesialaisen ruoan kanssa, koska tulisuuden lisäksi ruoka oli muutenkin aika ankeaa syötävää. Jossain toisessa paikassa (tai toisella annoksella) olisin varmasti onnistunut paremmin. Muutenkin löysimme etnisiä ravintoloita aika vähän, joten niiden etsimistä täytyy jatkaa seuraavalla kerralla.

 • Reply Sisko 28.5.2017 at 17:39

  Hyviä vinkkejä! Etenkin tuo vanhempi nainen baaritiskin takana.. Sillihodari jää kyllä kokeilematta, mutta ranskalaiset tulisi kyllä kokeiltua! Vastaavia maistanut Hanoissa ja Brysselissä. 🙂

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 28.5.2017 at 23:39

   Oli mukavaa nähdä paikallisia vanhempia naisia tiskien takana, sillä niin monissa paikoissa baareja ja ravintoloita pyörittää muualta tullut työvoima. Se yleensä tarkoittaa, ettei bisnes ole kovin kannattavaa, mikä on surullista. Amsterdamissa naiset olivat ylpeitä paikoistaan ja kävivät välillä keittiössä valmistamassa ruoka-annoksia, ja jaksoivat aina antaa vinkkejä ja kertoa juttuja.

  Leave a Reply