Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 25.3.2017 at 04:04

  Mä olen käynyt Kolarin keskustassa. Tulin bussilla Äkäslompolosta rautatieasemalle paljon ennen junan lähtöä, joten päätin kävellä aikani kuluksi Kolariin. Totta puhuen, ei siellä kyllä paljon mitään ollut, poikkesin muistaakseni jossain kaupassa hakemassa junaevästä.ja kävelin takaisin siihen ison tien varressa olevalle huoltsikalle syömään. Tyypillinen suomalainen lähes kuollut keskusta. Mä oon muuten niin samaa mieltä että paras tapa mennä pohjoiseen on yöjuna.

  • Reply lahtoselvitetty 26.3.2017 at 22:55

   Näinhän se on: eihän siellä mitään ole. Minusta on surullista, että kaikki palvelut siirtyvät Äkäslompoloon ja Ylläsjärvelle, vaikkei siellä ruuhkaa ole ollut ainakaan kesäkuussa. Sen sijaan ihmiset, jotka asuvat keskustassa ympäri vuoden, jäävät ilman palveluja. Tämä ongelma on monessa muussakin paikassa Suomessa: keskustat kuihtuvat, kun palvelut siirretään esimerkiksi suurten teiden varsille kauppakeskuksiin. Ja ehdottomasti yöjuna on paras!

 • Reply Terhi/Fammomatkalla.fi 26.3.2017 at 23:28

  Ongelma ei ole ainoastaan pienten paikkakuntien ongelma. Ruokakaupat katoavat, posti muuttaa pois, sairaala lopettaa, sen palvelut siirtyvät isompiin kaupunkeihin. Ei mukavaa autottomalle ihmiselle.

  • Reply lahtoselvitetty 27.3.2017 at 10:41

   Juuri näin – tämähän koskee isompiakin paikkoja. Autottoman voi olla vaikea päästä enää palvelujen pariin, kun ne siirretään kauemmas keskustasta.

 • Reply Heidi / Seikkailujen helmiä 26.3.2017 at 23:57

  Ihana kun otit asian esille! <3 Kiva lukea juttua omasta kotikunnasta. Ite oon kotoisin Ylläsjärveltä, mutta sukulaisia asuu paljon Kolarin keskustassa. Se on totta, että melkäinpä kaikki palvelu on siirtynyt muualle. Todella harmi kylässä asuvien puolesta! 🙁 Ja kyllä! Käykää ihmiset myös Kolarin keskustassa. Vaikka ohikulkumatkalla! 🙂

  • Reply lahtoselvitetty 27.3.2017 at 10:44

   Mahtavaa! Enpä tiennytkään, että olet kotoisin Kolarista. Itse kun olen käynyt Äkäslompolossa kesällä ja Ylläsjärvellä vain pyörähtämässä, niin huomioin, ettei ihmisiä kuitenkaan silloin paljon näkynyt. Silti palvelut on sijoitettu sinne, vaikka keskustassa käyttäjiä olisi ympäri vuoden.

 • Reply Marjatta Hotz 12.2.2018 at 19:50

  Selaillessani jälleen Kolarin sivustoja löysin ’Rantapallosi’. Hieno kirjoitus Kolarista! – Vietin lapsuuteni nykyisen aseman maisemassa ’rautatieläiskolhoosissa’ Ylläsjoen rannassa. Isäni toimi vastaavana rakennusmestarina 1960-luvulla Kolarin rataa rakennettaessa. Ensimmäiset kouluvuoteni kävin kk:n koulussa. Silloin se oli toimiva kylä sairaaloineen ja kauppoineen. Ylläsjärvi ja Aekaslompolo olivat vielä pieniä kyliä. Ylläksen päällä oli ainoastaan palovartijan tupa. – Keskustassa kannatta kuitenkin käydä, sieltä löytyy kotamallinen kirkko ja saaressa sijaitsee vanha kirkko, joka säästyi sodan tuhoilta. Lapsuuteni kertomusten mukaan lattiapalkkien alle on haudattu pappi… – Kun käyn silloin tällöin Kolarissa niin talvella kuin kesälläkin, matkustan tietysti junalla! Joskus vaihteeksi matkaan myös linja-autolla, Muonio- ja Torniojoen maisemat ovat silmiä hivelevät…

  • Reply Katja / Lähtöselvitetty 14.2.2018 at 22:37

   Tällaisena täysin satunnaisena vierailijana minuunkin keskusta on tehnyt suuremman vaikutuksen. Ylläsjärvi ja Äkäslompolo ovat toki luonnoltaan upeita, ja kyllä niissäkin kannattaa käydä, muttei keskustaa mielestäni kannata ollenkaan ohittaa. Sieltä löytyvät raitilta ne oikeat ihmiset, jotka asuvat suositun turistikohteen kyljessä.

  Leave a Reply