Suomen suurin matkablogiyhteisö

6 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 16.3.2017 at 23:07

  Onnea yksivuotiaalle! Hyvä postaus. Minä löysin blogiisi vasta viime syksynä, mutta olen siitä asti ollut vakituinen lukijasi. Reissujstanne on ollut mukava lukea ja varsinkin nämä syvällisemmät pohdinnat on mieleeni. Matkustelu kun on usein muutakin, kuin vain lekottelua jonkun maan palmun alla.
  Ja todellakin pysyttelen kyydissä. Pian nähdään! 🙂

  • Reply lahtoselvitetty 16.3.2017 at 23:18

   Kiitos Kati! Kiva, kun olet viihtynyt – samat sanat sinne! Minä en oikein osaa matkustaa ajattelematta asioita siellä takana. Väistämättä nämä ajatukset sitten löytävät blogiinkin, vaikka kuinka yrittäisin kaivella arkistoista palmukuvia.

 • Reply Marja 17.3.2017 at 18:49

  Hei, onnittelut ensimmäisestä vuodesta! Minäkin mietin nykyään, että mihin uskallan matkustaa lasten kanssa. Itse haaveilen esimerkiksi Istanbulista edelleen ja voisin lähteä sinne itsekseni, mutten haluaisi viedä lapsiani sinne. Diktatuureista taas itse ajattelen niin, että kansainvälistyminen ja matkailu usein merkitsevät myös vähittäistä avautumista, joten lisääntyvä matkustaminen maahan voisi tehdä loppujen lopuksi hyvää tavalliselle kansalle. Pohjois-Koreassa kontakteja tietysti rajoitetaan, mutta ajattelen, että silti siinä on mahdollisuus. En tiedä, ehkä yritän tässä vain selittää itselleni, miksi lähtisin heti Pohjois-Koreaan, jos saisin tilaisuuden:)

  • Reply lahtoselvitetty 20.3.2017 at 14:34

   Kiitos Marja! Istanbulista minäkin haaveilen, mutta jätän toistaiseksi ihan suosiolla väliin. Diktatuureissa on se ongelma, ettei siellä välttämättä pääse näkemään mitään muuta kuin niitä valittuja paloja. Näin on käsittääkseni ainakin Pohjois-Korean kanssa. Viranomaiset saavat päättää, mitä näytetään ja kuka kerää rahat. Jotenkin en halua tukea sitä. Varsinkin, kun maailma on täynnä mielenkiintoisia kohteita!

   • Reply Marja 20.3.2017 at 18:16

    Tuo on hyvä pointti, näinhän se varmasti on Pohjois-Koreassa, se valuutta voisi päätyä hyvinkin kyseenalaisiin hankintoihin. Ehkä tämä ajatukseni pätee sellaisissa maissa, joissa on jonkinlainen vapaus tavata ihmisiä ja valita esim majapaikka. Sitä paitsi en ole vielä Etelä-Koreaankaan ehtinyt, joten nähtävää todellakin maailmassa riittää.

    • Reply lahtoselvitetty 20.3.2017 at 20:20

     Näin minäkin olen ajatellut: ennen kuin yritän Pohjois-Koreaan, koetan ensin ehtiä edes sinne Etelä-Koreaan. Kaikkialle kun ei kuitenkaan ehdi.

  Leave a Reply