Suomen suurin matkablogiyhteisö

6 Comments

 • Reply Asko Leppilampi 4.3.2017 at 17:10

  Moi Katja!
  Tervetuloa takaisin Suomeen! Mielenkiintoinen näkökulma. Omat kokemukseni ovat sellaisia, että yleensä sitä asennoituu reissussa siihen, että nyt se loppuu ja on kiva palata kotiin. Toki joskus käy niin, että on kurjaa palata, mutta harvemmin. Ehkä se on jotenkin sisään rakennettu ominaisuus ja hyvä niin. Hyväksi havaitsemani kikka on se, että aina on valmiina odottamassa 2-3 reissua.

  • Reply lahtoselvitetty 5.3.2017 at 22:28

   Kiitos Asko kommentista! Usein kotiinpaluussa ei edes harmita niin paljon se, että kiva matka loppui, vaan se, että kotona arkirutiineihin pääseminen on aina hankalaa. Matkalla tulee elettyä niin eri tavalla, että tavallinen arki on pieni järkytys. Olenkin yrittänyt miettiä sitä, pystyisinkö jollain keinoin helpottamaan tätä paluuta – vaikka sitten oikeasti siivoamalla ennen lähtöä. On kuitenkin aina kiva, kun on seuraava matka tai kaksi odottamassa. Tällä kerralla istuin vielä vähän ennen lähtöä tietokoneella ostamassa tarjouslentoja loppukesälle. Eli koko ajan on katse myös tulevassa.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 4.3.2017 at 20:51

  Sotkuiseen kotiin on niin inhottavaa palata. Yritän aina saada kodin hyvään järjestykseen ennen matkaa, ja olenkin siinä aika hyvä, mutta aina se ei ole mahdollista ja jotenkin on inhottava jo kotimatkalla muistaa, mikä kaikki on vastassa. Kotiinpaluu pitäisi todellakin alkaa suunnitella vähintään yhtä hyvin kuin matkalle lähtö.

  • Reply lahtoselvitetty 5.3.2017 at 22:34

   Minä muistan elävästi keskustelun, jonka kävimme muutamaa päivää ennen lähtöä: sovimme, että nyt kyllä siivotaan ennen lähtöä. No sitten tuli taas kaikenlaista muuta kiirettä ja siivoaminen monen muun asian ohella jäi tekemättä. Kotiovella sitten taas huomasin, miksei olisi kannattanut jättää sitä tekemättä. Olen viime aikoina kunnostautunut siinä, että olen saanut meidät kunnialla kotiinkin päin, joten ehkä seuraava kehitysaskel olisi tämä kotiinpaluun jälkeisten päivien suunnittelu.

 • Reply Heini 4.3.2017 at 21:28

  Oivaltava kirjoitus! Aivan kuin mun elämästä! Matkalla saa nauttia yhdessä olemisesta, uusista kokemuksista ja aikatauluttomuudesta. Pidän työstäni, arjestakin ja elämästä kotona. Silti allekirjoitan sun tunteet 100 prosenttisesti. Mulle ei riittänyt edes maailmanympärimatka. Paluu arkeen oli entistäkin suurempi. No siksi reissuja on taas onneksi monta jonossa ? Kiva blogi sulla! Seurantaan tuli heti ☀

  • Reply lahtoselvitetty 5.3.2017 at 22:40

   Kiitos Heini! Voin vain kuvitella, millaista on palata kotiin maailmanympärimatkan jälkeen. Meillä paluu on hankala jo lyhyenkin matkan jälkeen: kaikki vain pyörivät kotona ja levittävät tavaroita entisestään, eikä kukaan tunnu tietävän, mitä pitäisi tehdä. Lapsia täytyy muistuttaa kaikista yksinkertaisistakin asioista, kuten siitä, että kotonakin pestään hampaat. Siksi tavallaan tykkäänkin jetlagista, koska silloin saa ainakin hyvällä syyllä olla sekaisin.

   Kiva, kun löysit blogin pariin! Meillehän taitaa olla yhteistä tuo kolmen tytön troikka!

  Leave a Reply