Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 29.12.2016 at 16:16

  Siinä laivayhtiön kalliissa retkessä (joka sisältää siis bussikuljetukset) suuntaansa on se hyvä puoli, että Roomaan jää enemmän aikaa. Me kävimme aikoinaan retken kanssa reitillä: Pietarinkirkko, Colosseum ja bussin ikkunasta Circus Maximus, Forum Romanum, Constantinen riemukaari, Piazza Bocca Della Verita, Castel S.Angelo ja Enkelten silta, Vittorio Emanuele II:n monumentti, S.Maria Maggiore ja Lateraalikirkko. Retki päättyi Piazza Navonalle, josta vielä kävelimme reitin Pantheon – Fontana di Trevi – Espanjalaiset portaat ennen paluumatkaa. Ei päivässä Roomaa näe, mutta päädyttiin tähän, koska osaltamme tilanne sattui olemaan se, että minä olin aikoinaan viettänyt kaupungissa viikon ja nähnyt siitä silloin aika paljon, mutta siippa ei ollut käynyt siellä koskaan ja siksi nähtävyydet pikakelauksella tuntui ihan kelvolliselta vaihtoehdolta, hänen mielestään. Mutta ei tuota toki lasten kanssa ehkä kannattaisi tehdä!

  • Reply lahtoselvitetty 29.12.2016 at 21:32

   Juuri näin. Minusta tuntuu, että tuollainen retki olisi ollut minun vanhemmilleni ihan hyvä vaihtoehto, mutta lasten kanssa en halunnut lähteä istumaan bussiin. Juna oli oikein mukava vaihtoehto – varsinkin kun haimme paluumatkalle lounaan Terminin kioskeista. Onneksi tiesimme etukäteen, ettei kaupungin näkeminen tulisi onnistumaan millään tasolla, joten valitsimme tarkasti tuon yhden kohteen, jonka halusimme muiden näkevän. Ehdimme onneksi myös piipahtaa kahvilla ihanassa puistossa Colosseumin lähellä. Siellä tuli sellainen olo, että näki edes vilauksen muutakin kuin turistijonoja. Mutta Rooma, jos mikä, ansaitsee paljon aikaa.

 • Reply Veera Bianca 30.12.2016 at 16:50

  TÄllainen retki halki VÄlimeren olisi kiintoisa, kiitos hyvistä postauksista vinkkeineen 🙂

  • Reply lahtoselvitetty 3.1.2017 at 20:27

   Tällä risteilyllä tosiaan pääsi vierailemaan aivan huipuissa kohteissa. Harmi vain, kun kaikista piti lähteä iltaan mennessä pois.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 31.12.2016 at 12:51

  Tämä postaus kiinnosti juuri siksi, kun halusin tietää kuinka kaukana Civitavecchia on Roomasta. Tässä on siis sama juttu kuin meillä oli Port Klangin kohdalla Malesiassa, että oli puolitoista-kaksi tuntia suuntaansa Kuala Lumpuriin. No olihan siellä käytävä, mutta jos nyt menisin Välimeren risteilylle ja kohteena olisi Civitavecchia, en liikkuisi takuuvarmasti metriäkään sieltä kohti Roomaa 🙂 Kun siellä on pari kertaa jo ollut, niin nauttisin punaviiniä ja Pastaa Civitavecchiassa ja etsikin käsiini ehkäpä jonkun paikan, josta saisin italialaisia pienpanimo-oluita. Ne on muuten yllättävän hyviä, jos niitä vaan löytää jostain 😀

  • Reply lahtoselvitetty 3.1.2017 at 20:42

   En minäkään enää tekisi vastaavaa retkeä. Itse olin käynyt Roomassa aiemminkin, mutta vanhemmilleni tämä oli ainutkertainen mahdollisuus käydä kaupungissa, joten lähdimme junamatkalle. Uskon, että Civitavecchiassa voisi olla tosi mukavaa viettää päivä, kun siellä saisi aika rauhassa tutustua kaupunkiin, ja paikallisiin törmäisi varmasti. Asuu sielläkin yli 50 000 ihmistä.

  Leave a Reply