Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Miraorvokki/Pöndekengissä 26.12.2016 at 09:35

  Näyttääpä Marseille suloiselta! 🙂 Yleensä tosiaan kannattaakin vähän kurkkia ”pääalueen” ulkopuolelle, saattaa löytää muita kaupungin ihania helmiä. Mahtavaa mikäli julkinen liikenne on kunnossa!

  • Reply lahtoselvitetty 26.12.2016 at 19:45

   Itseäni harmitti, ettei tullut kokeiltua julkista liikennettä, mutta tosiaan metroverkosto on aika tiheä, mikä on aina hyvä merkki. Minustakin Marseille oli yllättävän mukava: ensimmäisen parin tunnin aikana en oikein innostunut, mutta aamupäivän edetessä kadut alkoivat täyttyä elämästä ja olisin mielelläni pyörinyt siellä pidempäänkin.

 • Reply Janni / Lentopelko 27.12.2016 at 17:01

  Kivan näköinen paikka. 🙂 Hauskalta kuulostaisi myös tollainen viikon risteily, kaikki paikat ois varmasti ihan näkemisen arvoisia. Tosin ei kyllä kauheesti jää aikaa kiertää yhtä paikkaa, varmaan voisi noissa kohteissa kauemminkin viihtyä!

  • Reply lahtoselvitetty 29.12.2016 at 21:07

   Mulle risteilyn ongelma oli juuri se, etten ehtinyt olla missään paikassa tarpeeksi. Jokainen viidestä kohdekaupungista olisi ollut useamman päivän vierailun arvoinen. Risteily on siis matkustusmuotona mukava, mutta hitaalle matkustajalle pikaiset pysähdykset kaupungeissa eivät riitä, vaan kaikkialla haluaisi olla pidempään. Lisäksi rahan valuminen laivayhtiölle kohdekaupunkien sijaan jäi kaivelemaan. Mutta kohteet olivat tosiaan kivoja!

 • Reply Maria Maunula 28.12.2016 at 09:16

  Tuli joku fantasialeffa mieleen nopeasti katsottuna tuosta siltakuvasta! 🙂

  • Reply lahtoselvitetty 29.12.2016 at 21:15

   Marseillesta tuli heti hyvä fiilis, kun näki laivan kannelta nuo vanhat sillat. Tiesi, että kaupungissa on muutakin kuin satama.

 • Reply Heidi / Himomatkaajan turinoita 28.12.2016 at 11:17

  Toivottavasti oli mukava reissu ja koko perhe tykkäsi? Kuvat ainakin ovat tosi houkuttelevia. Itse olen tehnyt pari kertaa välilaskun Marseillessa. Ja kovasti syyhyttäisi käydä paikan päällä tutkimassa kaupunkia oikein ajan kanssa.

  • Reply lahtoselvitetty 29.12.2016 at 21:16

   Reissu oli ihan mukava. Marseille ja koko se osa Ranskasta jäi houkuttelemaan minuakin kovasti. Täytyy seuraavalla kerralla mennä ajan kanssa.

 • Reply Stacy Siivonen 29.12.2016 at 10:27

  Ranskassa on antoisaa käydä muissakin kaupungeissa kuin Pariisissa, näkee toisenlaisen Ranskan. Sitä en tiennyt, että Marseille on toiseksi suurin 800 000 asukkaallaan. Marseillella on vähän karkea maine, olisi kiva tietää, onko siinä yhtään perää.

  • Reply lahtoselvitetty 29.12.2016 at 21:27

   Juuri tuon karkean maineen innoittamana minäkin rantauduin Marseilleen. Isäni kertoi merimiesten tarinoita koko alkumatkan. Täytyy myöntää, että nyt en sitä karkeutta kohdannut, mutta toisaalta liikuin oikeastaan täysin kaupungin keskustassa ja vierasvenesataman alueella. Satamasta oli keskustaan puolen tunnin bussimatka, joten merimiesten alueet sijaitsevat varmaankin lähempänä satamaa.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 30.12.2016 at 20:24

  Marseillesiin haluaisin joku päivä, vaikka sitä on haukuttu kolkoksi satamakaupungiksi. Näiden kuvien perusteella kolkkous on kaukana.

  • Reply lahtoselvitetty 3.1.2017 at 20:29

   Mulle ei ainakaan jäänyt Marseillesta kolkko kuva, vaikkei juuri vierasvenesataman aluetta pidemmälle mentykään. Varsinainen satamakin on sen verran kaukana keskustasta, että uskoisin kolkon satamameiningin jäävän hieman kauemmas. Ehdottomasti menisin uudelleen!

 • Reply Outi 30.12.2016 at 21:56

  Marseille jäi näkemättä mutta Montpellierissä, melko lähellä Marseillea, olin useamman päivän noin muutama vuosi takaperin. Se ainakin viehätti kauneudellaan, joten uskaltaisin väittää sen ja näiden kuvien perusteella tykkääväni kovasti myön tästä ranskalaisesta kaupungista 😉

  • Reply lahtoselvitetty 3.1.2017 at 20:31

   Näin uskoisin minäkin. Marseillesta myös pääsee kätevästi lähialueille, joten ei siellä ainakaan tekeminen loppuisi kesken.

 • Reply Sandra 31.12.2016 at 05:01

  Voisin kuvitella itsekin lähteväni tuollaiselle risteilylle. Ainoastaan ehkä voisi olla haasteellista sopeutua muiden asettamaan ohjelmaan, kun satamassa ollaan vain tietty aika. Kokisin itse ehkä vähän painetta kokea lyhyessä ajassa mahdollisimman paljon ja koko ajan maissa tulisi vilkuiltua kelloa, ettei jää kyydistä.

  • Reply lahtoselvitetty 3.1.2017 at 20:33

   Se on tosiaan risteilyn huono puoli. On vaikea lähteä seikkailemaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kun tietää, ettei laiva odota. Varsinkin Rooman retkellä tuli koko ajan vilkuiltua kelloa, kun siirtymä oli niin pitkä. Monet suosivatkin varustamon retkiä juuri siitä syystä, että niillä näkee nopeasti tärkeimmät kohteet ja ehtii varmasti ajoissa laivaan. Meille ne eivät oikein toimi, joten seikkailemme sitten kellon kanssa.

  Leave a Reply