Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 1.10.2016 at 20:08

  Allekirjoitan monet mietteesi Berliinin leikkipuistoista. Siitä huolimatta, etten ole Berliinissä edes käynyt. Mutta siis asumme kolmen lapsemme kanssa Kölnin lähellä Saksassa ja täällä on mahtavia leikkipuistoja ja niitä on joka paikassa. Kirjoittelin taannoin blogiinikin Saksan leikkipuistoista. https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/03/18/leikkipuistomuotia-saksasta/

  • Reply lahtoselvitetty 1.10.2016 at 20:38

   Kyllä, kuvasi voisivat olla suoraan Berliinin leikkipuistoista. Onpa hauskaa, että kyseessä on saksalainen muoti, joka toistuu muuallakin päin maata. Saksaanhan voisi tehdä oikein leikkipuistomatkoja, jos kerran tarjonta on yhtä hyvää kuin Berliinissä. Täytyykin ottaa harkintaan.

 • Reply Paula 2.10.2016 at 09:28

  Barcelonassa kävimme tyttöni ollessa 5 vuotias. Vaikka emme puistoja etsineet niin sagrada familian vieressä oli kiva leikkipuisto loisto näkymin. Muistelisin että puistoja on Barnassa paljon, meillä vain oli niin paljon tutkittavaa ettemme pitkään malttaneet samassa paikassa olla. Eläintarhan lähellä oli ainakin ihania kiipeilypuita ja satamassa aquariumin lähistöllä voi löytyä lapsille tekemisiä. La Ramplalla on niin katseltavaa ja koettavaa että aika kuluu siivillä ☺. Ihanaa matkaa upeaan Barcelonaan.

  • Reply lahtoselvitetty 3.10.2016 at 19:43

   Kiitos Paula vinkeistä! Sagrada Familian vieressä oleva puisto olisikin ihan mahtava, sillä asumme muutaman päivän aivan sen naapurissa. Samoin ilmeisesti Parc de la Ciutadellassa olisi hyvä puisto, sinne täytyy myös suunnata. Olen tosiaan ollut Barcelonassa parikin kertaa (jopa aivan tuossa Sagrada Familian naapurissa), mutta ilman lapsia ei ole tullut katseltua kaupunkia sillä silmällä.

 • Reply Sateenmuru 2.10.2016 at 20:04

  Kiva kirjoitus, vaikkei minulla lapsia olekaan – enkä itsekään juuri leikkipuistoja matkoillani etsiskele. ; ) Mutta aika kauheissa summissahan noiden huvipuistojen kanssa liikutaan! En oikeastaan olisi uskonut, että se on noin kallista lystiä, kauhistuttavaa!

  • Reply lahtoselvitetty 3.10.2016 at 19:45

   Minulle on riittänyt pelkästään sen tajuaminen, että Linnanmäen ranneke maksaa 39 euroa iästä ja koosta riippumatta. Neljän hengen perheeltä pelkkiin rannekkeisiin menee siis 156 euroa. Legolandin ja Disney Worldin tapaiset megapuistot ovatkin sitten asia aivan erikseen: siellä ei satasen setelillä pärjää edes etuportista sisään.

 • Reply Mirka/ Reason for Season 4.10.2016 at 19:48

  Itselleni lasten kanssa reissaaminen ei ole ajankohtaista, mutta tulevaisuudessa saattaapi ollakin, kummitytön ja veljentytön kanssa. Olen siis jo alkanut vähän tsekkailemaan paikkoja silläkin silmällä, että miten lasten kanssa pärjäisi. Bangkokissa kyllä on outo logiikka siinä, että missä on ruokaa/juomaa tarjolla. Toisissa paikoissa on ylitarjontaa ja joissain ei tosiaan mitään. Niissä lämpötiloissa tosiaan olisi kyllä hyvä olla aina jotain tarjolla. Hieno juttu kuitenkin, että sinne on lapsille alettu rakentamaan tuollasia leikkipaikkoja.

  • Reply lahtoselvitetty 7.10.2016 at 19:59

   Lumpinin uusi leikkipaikka oli iloinen yllätys, koska vain kolme vuotta aiemmin vietimme virkistävän puistohetken risoilla penkeillä varaanin juostessa jaloissa. Lapset yrittivät kiipeillä lähes romahtaneessa telineessä ja laskea riekaleista mäkeä alas, joten kokemus ei ollut ihan parhaasta päästä. Nyt ainakin välineet olivat kunnossa, vaikka lämpötila toikin mukanaan haasteita.

   Suosittelen ehdottomasti matkustamista sukulaislastenkin kanssa. Eri ikäisiltä lapsilta saa niin eri perspektiiviä tuttuihinkin kohteisiin, että on kuin niissä kävisi ensimmäistä kertaa. Heidän mielestään siistejä juttuja ovat aivan eri asiat kuin omasta mielestä.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 5.10.2016 at 09:24

  Aiemmin en ole tullut ajatelleeksi koko leikkipuistoja, mutta nyt kun on tullut katsottua maailmaa lasten näkökulmasta, niin leikkipuistoja on kyllä ihan joka paikassa. On ne kyllä vaan mahtavia lapsiperhematkoilla. Aina ei tosiaan tarvitse maksaa kymmeniä ja satoja euroja huvipuistoista – ainakaan meidän ihan vielä, kun parasta on keinu ja liukumäki 😀

  • Reply lahtoselvitetty 7.10.2016 at 20:01

   Kohta huomaat, ettet osaa kulkea missään ilman, että bongailet leikkipaikkoja! Näin ainakin meille on käynyt, kun jopa matkoilla ilman lapsia arvioimme paikkoja aina sen mukaan, kannattaisiko sinne tulla lasten kanssa. Se jää jotenkin päälle. Mutta onpa ihanaa joskus päästä sellaiseen paikkaan, johon ei millään viitsisi lähteä lasten kanssa. Kun huomaa, että matkakokemus voi välillä olla muutakin kuin niitä leikkipuistoja.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 9.10.2016 at 13:55

  Huippupostaus alle kouluikäisten lasten perheille ja ala-luokkalaisten vanhemmille! Muutenkin ollaan asian ytimessä eli parhaat leikkipuistot on sijoitettu siten, että lasten leikkiessä aikuiset voivat rentoutua kahvilla tai oluella tms. siinä samalla. Kun puistonon sijoitettu vielä maisemiltaan mukavaan paikkaan, niin aikuiset voivat samalla nauttia maisemista lasten touhuja katsellessa.

  • Reply lahtoselvitetty 11.10.2016 at 19:47

   Kun on tarpeeksi istunut noissa mukavissa leikkipuistoissa, jaksaa aina täällä kotikulmilla hämmästellä sitä, ettei leikkipuistojen läheisyydessä ole ikinä edes mitään kahvikioskia. Ollaan monesti pohdittu, että jos Helsingin tiettyihin leikkipuistoihin parkkeeraisi lauantaina tai sunnuntaina jonkun kahvi- ja pullamyymälän kanssa, tuotto voisi olla aikamoinen. Samoin jos aurinkoisina päivinä toisi vaikka hodarikärryn tai jonkun muun, josta saisi nopeasti syötävää ilman, että lasten leikkejä tarvitsee keskeyttää, tekisi varmasti hyvän tilin.

  Leave a Reply