Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sara 25.7.2016 at 10:37

  Itselläni ei ole lapsia mutta oli kiinnostava kirjoitus, kun olen itsekin välillä miettinyt että miten vanhemmat pärjäävät lasten kanssa lennoilla. Itse en ole muistaakseni koskaan törmännyt lapsiin jotka olisivat itkeneet paljoa lennoilla, lähinnä nousun tai laskun yhteydessä. Tuli muuten mieleen että jaellaanko edelleen esim. Finnairilla lapsille joitakin puuhakirjoja tms. Muistan, kun olin pieni ja sain sellaisen siirtokuvakirjan. Oletko huomannut monien matkojen jälkeen että lapset jo olisivat tottuneet lentokoneeseen tai tietäisivät jo valmiiksi miten esimerkiksi turvatarkastuksessa toimivat?

  • Reply lahtoselvitetty 25.7.2016 at 19:16

   Kiitos kommentista! Lentokone on siitä armollinen paikka, että ääni kulkee eteenpäin tosi huonosti. Kauan sitten meidän esikoisemme huusi monta tuntia putkeen, mutta muutama penkkirivi taaempana istuvat ihmiset eivät olleet edes huomanneet.

   Finnairilta on silloin tällöin saanut jotain viihdykettä lapsille, mutta nekin ovat vuosien varrella vähentyneet. Sama tosin koskee muitakin lentoyhtiöitä. Puuhakirjat ovatkin usein olleet erittäin tervetulleita.

   Kyllä lapset ovat tottuneet lentämiseen ja toimivat jo hyvinkin rutiininomaisesti. Erityisesti kohta 9-vuotias esikoinen, joka on lentänyt toistakymmentä kertaa, tietää tarkkaankin, mitä tekee. Arvaamattomaksi homman yleensä tekevät muuttuvat tekijät, joita ei ole osannut ennustaa: yhden yllättävä pahoinvointi, tiukaksi menevä koneenvaihto tai myöhässä oleva lento, tai vaikka rikki oleva viihdejärjestelmä, kuten viimeksi palatessamme Bangkokista. Aina silloin joutuu toteamaan, että kaikesta kokemuksesta huolimatta on kuin ensikertalainen. Ehkä siinä kuitenkin samalla on myös matkailun jännitys — koskaan ei voi tietää.

 • Reply Freddie Jubinville 22.8.2016 at 15:36

  Voin kylla ymmartaa etta pelottaa, onhan tuo ilma ja painovoima jotenkin pelottavia elementteja ja kylla mua silti pelottaa korkeat paikat, vaikka lentokoneet oiskin mulle ihan ok. Hei mahtavaa, etta pystyt oikeasti nauttimaan lentamisesta! Ja ettei pelota onnettomuusuutisista huolimatta. Itse oon ajatellut, etta vaikken pelkaisi niin ei se pienessa tilassa paikallaan istuminen silti mukavaa ole. Hyva leffavalikoima tekee minulla toki lentamisesta aavistuksen hauskempaa

 • Leave a Reply