Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas 11.4.2016 at 06:52

  Minä olen onneksi ollut sen verran kaukaa viisas, että säästöjä on kertynyt hoitovapaatakin varten. Tai siis toisin sanoen, olen aina ollut niin pihi, että kun olen säästänyt, en ole raaskinut niitä aiemmin käyttää. Nytkin taistelen itseäni vastaan, kun käytän säästötilin rahoja, vaikka matkailuun niitä olen aina säästänyt, heh 😀

  Mutta silti mekin suunnitellaan kesälle Suomen matkailua. Odotan jo innolla toukokuista Hankoa, ja kesäkuussa Espanjan reissun jälkeen lähdemme asuntoautolla toivottavasti Nuorgamiin asti. Toivon myös mökkeilysäitä, joita ei viime kesänä ollut juuri lainkaan. Ostimme myös pyöräkärryn pian 1-vuotta täyttävälle Islalle. Me olemme jonkin verran pyöräilleet, joten aiotaan laittaa pyöräkärry käyttöön. Suomi on hieno maa, ja täälläkin paljon tekemistä! Hienoilta kuulostavat teidän suunnitelmat!

  • Reply lahtoselvitetty 11.4.2016 at 19:37

   Huh, meillä on säästöt käytetty jo aikoja sitten. Olimmehan toki viime syksynä kuukauden Thaimaassa, millä on oma osansa tähän taloustilanteeseen.

   Kyllä minäkin kesäaikaan suosin kotimaanmatkailua. Yleensä olemmekin tehneet jonkun tällaisen korkeintaan viikon matkan heti kesäkuun alussa, kun ilmat eivät ole vielä kovin ihmeelliset. Loppukesän vietämme sitten tiiviisti mökillä, ja matkustelu jää syksyyn ja talveen. Suomesta voi kyllä löytää paljon mielenkiintoisia käyntikohteita, jotka mahtuisivat omaankin budjettiin. Usein vain tulee suunnattua katsetta kauemmas.

   Tuo asuntoautoilu on muuten yksi matkustustapa, jota olen jo pitkään ajatellut kokeilla. En tiedä, onko se ihan meidän juttumme, mutta pitäisihän sitä ainakin kokeilla. Lapset viettävät matkamessuillakin aina enemmän aikaa testaamassa asuntoautoja kuin varsinaisella matkapuolella. Jonain päivänä.

 • Reply Johanna Suomela 11.4.2016 at 17:40

  Onneksi lapset arvottavat maailmaa niin eri lailla kuin aikuiset. En ikinä unohda niitä hetkiä kun oma teinini oli taapero, ja teimme ”piknikin” omalle, kolmen metrin päässä takaovestamme sijaitsevalle nurmikolle. Se oli huikea suksee kaikkien mielestä, eniten siitä nautti lapsi!

  Kerran suunnittelimme syyslomalla matkaa Sveitsiin. Tuolloin ala-asteikäinen poikamme sai valita lähdetäänkö Sveitsiin vaiko juuri valmistuneeseen Flamingoon. Yövyimme uutuuttaan hohtavassa hotellissa, ja nautiskelimme vuorollamme myös aikuisten kylpyläpalveluista. Huikea kokemus sekin. Muistamme ikuisesti kuinka lapsi arvotti vantaalaisen kylpylän vuoristomaisemien ja lentämisen edelle, ja lopputuloksena oli todella onnistunut loma 🙂

  -Ja sitä paitsi, Turku on tajuttoman hieno kesäkaupunki!

  • Reply lahtoselvitetty 11.4.2016 at 19:30

   Näinhän se on, lapset tykkäävät aina sellaisista jutuista, joita ei ainakaan etukäteen itse arvota kovin kärkeen.

   Yritän nyt tosissani antaa Turulle mahdollisuuden ja katsella sitä turistin silmin. Onhan se hyvä, että tulee tämäkin aukko paikattua.

  Leave a Reply