Suomen suurin matkablogiyhteisö

Herkuttele Sevillassa – parhaat löytämäni ravintolat

Andalusian pääkaupunki Sevilla on täynnä hyvää ruokaa, mutta ravintoloiden tasossa on silti vaihtelua. Keräsin tähän juttuun ne löytämäni paikat, joita suosittelen lämpimästi ja joihin haluaisin itsekin palata seuraavalla kerralla Sevillassa.

Vietimme äskettäin kolme viikkoa Sevillassa. Ehdimme tutustua moneen ravintolaan, ja joukkoon mahtui myös monta keskinkertaista ruokailukokemusta. Välillä ruoka oli ihan hyvää, mutta hinta ei vastannut laatua. Joskus vika saattoi olla vain annosvalinnoissa. Joillakin kerroilla olimme tyytyväisiä, mutta ravintola ei silti tuntunut sellaiselta, jonne kannattaisi tulla varta vasten kauempaa. Tällainen oli esimerkiksi Donaire House Bar, jonka tapaksia näkyy yllä olevassa kuvassa. Kokosin alle vain parhaat ravintolalöytömme eli ne paikat, joissa kaikki osui poikkeuksellisen hyvin kohdalleen. Joukkoon mahtuu neljä ruokaravintolaa sekä neljä muuta kohdetta näköalabaarista herkuttelupaikkoihin.BAR TRIANA – UPEAA RUOKAA PIKKUBAARISSA

Suosikkiravintolani ei herätä huomiota ulkonäöllään, mutta se toivottaa tervetulleeksi autenttiseen Trianan kaupunginosan tunnelmaan. Bar Trianan ohitse kävelee helposti, sillä vaatimattomalta vaikuttava tapasbaari on hyvin pieni ja sitä saattaisi luulla pelkäksi juomapaikaksi. Niin mekin teemme, kunnes uskaltaudumme viimeisellä Sevillan-viikollamme sisään asti. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä ehdimme nauttia ruoista kahdesti. Molemmat tarjoilijat muistavat meidät jälkimmäisellä kerralla ja tunnemme itsemme melkein kanta-asiakkaiksi. Mukavista parrakkaista miehistä nuorempi puhuu sujuvaa englantia ja vanhempi pahoittelee kielitaitonsa puutteita.


Useimmat tapasbaarin listalta löytyvät annokset ovat saatavissa joko pienemmässä tai suuremmassa koossa. Tilaamme molemmilla kerrolla useampia eri ruokalajeja perheen kanssa jaettaviksi ja kaikki maistuvat meille mainiosti. Testaamme esimerkiksi paria erilaista salaattia, perunoita, kroketteja, kanaa, iberialaista kinkkua, täytettyjä sieniä sekä porsaan niskaa. Kannattaa kuunnella myös tarjoilijan suositukset listan ulkopuolelta löytyvistä vaihtoehdoista. Kanelilla maustettu sangria on hyvää, mutta saatavilla on myös halvempia juomavaihtoehtoja.


Bar Triana on pieni, joten suosittelen saapumista vaikkapa heti lounasajan alussa. Kaakeleiden ja baaritiskin koristamissa sisätiloissa on vain muutamia paikkoja, mutta ravintola levittäytyy onneksi myös jalkakäytävän puolelle. Hyvällä tuurilla jostain saattaa ilmestyä ylimääräinen pöytä, vaikka kaikki paikat näyttäisivät olevan jo varattuja. Bar Triana jää mieleen erittäin lämminhenkisenä paikkana, josta saa maukasta ja konstailematonta perinteisillä resepteillä valmistettua ruokaa. Paikka on nimensä vuoksi helppo sekoittaa useampaankin Trianassa toimivaan baariin, joten ota osoite talteen ennen syömään lähtemistä.

Osoite: Calle Castilla 73GASCONA – MAKUJA ASTURIASTA

Löydämme Calle Castillan varrelta toisenkin mainion ravintolan. Gascona on usein ohi kulkiessamme tupaten täynnä ja salin avoimista ikkunoista kantautuu kadulle äänekäs puheensorina. Eräänä maanantaina on vielä lounasajan alkaessa hiljaista, joten astumme uteliaina sisään. Palvelu toimii hyvin, muttei jää mieleen yhtä ylenpalttisen lämminhenkisenä kuin Bar Trianassa.


Gascona ei ole andalusialainen, vaan asturialainen ravintola. Pohjoisespanjalainen alue on kuuluisa siideristään, jota nautitaan useammassakin pöydässä. Kiinnitämme asiaan huomiota, koska pullon seuraksi tulee hauska kone, jonka avulla juoman saa valutettua oikeaoppisesti korkealta lasiin. Konetta täytyy päästä kokeilemaan itsekin, joten nautimme ruokien kyytipoikana ison pullollisen hapanta asturialaista siideriä. Ruokapuolella valintamme eivät juurikaan eroa siitä, mitä Andalusiassa on yleensäkin tarjolla. Salaatti, patatas bravas, pimientos de padrón, kroketit sekä erilaiset friteeratut mustekalat maistuvat meille todella hyvin.


Gasconan sisarravintola El Sella (Calle Pureza 4) toimii samalla alueella, mutta jää meiltä kokeilematta. Molemmat asturialaiset sijoittuvat tällä hetkellä TripAdvisorin listauksessa koko Sevillan kymmenen kärkeen, mikä on tässä kaupungissa kunnioitettava saavutus. Tarjoilija muistuttaa myös minua TripAdvisor-palautteen merkityksestä heti kuultuaan, että olemme ateriaan tyytyväisiä. Älkää uskoko sokeasti TripAdvisorin monesti vääristyneitä listauksia, mutta käykää toki Gasconassa. Se on oikeasti hyvä ravintola.

Osoite: Calle Castilla 22BETIS 7 – LAATURUOKAA JOKIRANNASSA

Ravintolavinkkini painottuvat keskustasta katsottuna Guadalquivir-joen vastarannalla sijaitsevaan Trianaan, koska vuokraamamme asunto sijaitsi tässä vanhassa kaupunginosassa. Rantakatu Calle Betisin varrella riittää jos jonkinlaista ravintolaa ja baaria, joista käymme syömässä kolmessa ja drinkeillä yhdessä. Suosikiksemme nousee osoitteensa mukaan nimetty Betis 7. Käymme ravintolassa kahdesti ja viihdymme molemmilla kerroilla mainiosti. Kohtaamamme tarjoilijat ovat erittäin ystävällisiä ja ruoka laadukasta. Syön ensimmäisellä kerralla mureaa peuraa ja toisella maukkaan sienirisoton. Myös Betis 7:n jälkiruoat ovat hyviä ja valintaa helpottaa, että niitä käydään esittelemässä tarjottimella ennen tilaamista.


Syömme ensimmäisellä kerralla rantakadun varrella ulkoilmassa. Toisella kerralla ulkopöydät ovat täynnä, mutta meille järjestyy tilaa sisätilojen toisesta kerroksesta. Saamme käyttöömme pienen huoneen, jossa on vain yksi pöytä. Avoimista parvekkeen ovista avautuu mukava maisema joelle päin. Betis 7 tarjoaa myös majoitusta teemalla Luxury Boutique Apartments. Emme tutustuneet tähän puoleen, mutta veikkaisin huoneistojen vastaavan ravintolan tasoa.


Betis 7:n hintataso on jonkin verran korkeampi kuin edellä mainituissa Bar Trianassa ja Gasconassa, mutta joihinkin naapureihinsa verrattuna varsin kohtuullinen. Värikkäiden rakennusten reunustama katu vetää ihmisiä magneetin lailla puoleensa, joten osa rantaravintoloista pärjää hintatasostaan tai heikommasta laadustaan huolimatta. Betis 7 on mielestämme erinomainen ravintola, jonne voisi palata myös seuraavalla Sevillan-matkalla.

Ravintolan internet-sivut: betis7.com
Osoite: Calle Betis 7YAMAZAKI – HYVÄ JAPANILAINEN RAVINTOLA

Kun Andalusiassa viettää useamman viikon, alkaa jossain vaiheessa kaivata vaihtelua tapaksille ja muille perinteisille espanjalaisruoille. Pidämme japanilaisesta keittiöstä ja löydämme iloksemme Plaza de la Encarnaciónin kulmalta viihtyisän Yamazaki-nimisen ravintolan. Ruokasali on sisustettu pelkistettyyn itämaiseen tyyliin ja aukion kulmalla on myös ulkopöytiä. Palvelu on rennon kohteliasta ja tunnemme itsemme hyvin tervetulleiksi.


Tilaamamme 40 sushin lajitelma on kuvauksellinen kokonaisuus, eikä maussakaan ole valittamista. Yamazakin listalta löytyy sushin lisäksi paljon muitakin tyypillisiä japanilaisia ruokia, kuten sashimia, tempuraa, ramenia ja teppanyakia. Esimerkiksi sipulilla höystetyt yakitori-kanavartaat jäävät mieleen todella maukkaina. Sevillassa on jonkin verran muitakin japanilaisia ravintoloita, mutta koska ihastumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan Yamazakiin, palaamme sinne matkamme aikana toisenkin kerran.

Ravintolan internet-sivut: yamazakisevilla.es
Osoite: Plaza de la Encarnación 20TERRAZA ATALAYA – DRINKKEJÄ HUIKEISSA MAISEMISSA

On mielestäni yllättävää, ettei Torre Sevilla -pilvenpiirtäjän huipulla toimivaa Terraza Atalayaa mainittu missään ennen matkaa löytämissäni nähtävyyslistauksissa. Ehkä syynä on paikan profiloituminen ensisijaisesti baariksi, vaikka se onkin samalla kaupungin sykähdyttävin näköalapaikka. Monen muun nähtävyyden kaltaista historian havinaa täältä ei löydy, mutta moderni Torre Sevilla on ylivoimaisesti korkein rakennus koko Andalusiassa. Baarissa tarjoillaan pelkästään juomia, kun taas syötävää löytyisi paria kerrosta alempana toimivasta hienostuneesta El Duende -ravintolasta.


Terraza Atalaya on viiden tähden Eurostars Torre Sevilla -hotellin baari. Hotellivieraat ovat luonnollisesti tervetulleita ilmaiseksi, mutta me muut pääsemme hissiin maksamalla. Sisäänpääsyn hinta on tällä hetkellä 8 euroa ilman juomaa tai 16 euroa sisältäen juoman. Hinta on mielestäni maisemien ansiosta ihan kohtuullinen ja juomien äärellä on luontevaa ihailla näkymiä pidemmänkin aikaa. Drinkkien hinnat pyörivät 14 euron paikkeilla ja halvimman oluen saa vitosella. Ainakin maistamani mojito on maultaan erittäin onnistunut. Tyylikkään baarin tunnelma on rento ja myös lapset ovat tervetulleita.


Saavumme paikalle marraskuisena keskiviikkona hieman ennen auringonlaskua. Paikalla on vain muutamia ihmisiä, joten saamme nauttia väljistä tiloista ilman ruuhkaa. Maisemia voi katsella joka suuntaan, sillä koko kerroksen ympäri pääsee vapaasti kävelemään. Ajoituksemme on täydellinen, sillä ehdimme nähdä kaupungin sekä päivänvalossa että pimeyden laskeuduttua. Auringonlaskukin on kaunis, vaikkei se täältä katsottuna osukaan keskustan suuntaan. Suosittelen Terraza Atalayaa kaikille näköalojen ja laatubaarien ystäville.

Baarin internet-sivut: atalayatorresevilla.com
Osoite: Torre Sevilla, Calle Gonzalo Jimenez de Quesada 2MARÍA LIMONES – SEVILLAN PARASTA JÄÄTELÖÄ

Sevillan säät ovat vielä marraskuussakin niin lämpimiä, että jäätelö houkuttelee kaduilla kulkijoita usein. Samppanjaa muovimukista -blogissa kehutusta María Limones -jäätelöbaarista tulee nopeasti myös meidän suosikkimme, jonne palaamme aina uudelleen. María Limonesin artesaanijäätelöt ja -sorbetit maistuvat selvästi perusjäätelöä paremmilta, eikä mikään kokeilemistamme mauista tuota pettymystä. Kyseessä on pieni ketju ja löysimme Sevillasta kolme eri toimipistettä. Istumapaikkoja ei ole, vaan jäätelöt syödään katujen varsilla. Yksi María Limonesin jäätelöbaareista sijaitsee Trianan kävelykadulla Calle San Jacintolla ja kaksi muuta melkein vierekkäin keskustassa.

Osoitteet: Calle San Jacinto 19 (Triana), Calle Córdoba 1 (Centro), Calle del Puente y Pellón (Centro)CAFETERÍA LA CENTURIA – MAKOISIA CHURROJA

Espanjan tunnetuimpia leivonnaisia lienevät churrot, nuo munkkeja muistuttavat uppopaistetut tangot, jotka nautitaan perinteisesti paksun suklaakastikkeen kera. Meidän paras churrolöytömme on Plaza de la Encarnaciónin kulmalla toimiva La Centuria, josta saamme aidosti suussa sulavia herkkuja.


Saavumme paikalle hieman ennen viittä, jolloin meille kerrotaan churrotarjoilun jatkuvan tauon jälkeen tasalta. Ehdimme valita tyhjältä terassilta mieleisemme pyödän, mutta hetkeä myöhemmin paikka onkin jo aivan täynnä. Kaikkiin pöytiin kannetaan muhkeita kasoja vastapaistettuja kuumia churroja. La Centurian churrot ovat kookkaita mutta ilmavia, joten lautaset tyhjenevät yllättävän nopeasti. Itse pidän juuri tämän tyyppisistä churroista, vaikka Espanjassa myydään myös rakenteeltaan varsin erilaisia samannimisiä tuotteita. Sevillan parhaista churropaikoista puhuttaessa mainitaan usein myös Bar El Comercio, mutta se jää meiltä kokeilematta.

Osoite: Plaza de la Encarnación 6DE NATA – MAKUJA PORTUGALISTA

Sevillasta on vain vajaan kahden tunnin matka Portugalin rajalle, joten kaupungista löytyy myös naapurimaan makuja. Koska portugalilaiset pastéis de nata -leivokset kuuluvat suurimpiin matkoilta löytämiimme herkkuihin, täytyy niitä maistaa myös Sevillassa. Pienet De Nata -kioskit myyvät klassisia vaniljaleivoksia joko yksittäin tai kuuden kappaleen pakkauksissa. Leivokset valmistetaan paikan päällä ja nostetaan lämpiminä myyntitiskille, joten ne ovat taatusti tuoreita. Suussa sulavat leivonnaiset voi viimeistellä itse lisäämällä päälle kanelia ja tomusokeria.

Osoitteet: Calle Arfe 6 (Maestranza), Calle Mateos Gago 29 (Santa Cruz)


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 28.11.2022 at 17:09

  Ai että, ravintolapostaukset on ihan parhaita. 😋 Sevillaan joskus matkatessa voisin hyvin mennä pelkästään tämän postauksen ravintoloiden perusteella, vaikuttavat kaikki sellaisilta, jotka olivsivat myös omaan makuun sopivia.

  • Reply Mika / Lähtöportti 28.11.2022 at 20:37

   Ruokapostauksia lukiessa (ja kirjoittaessa) voi helposti tulla nälkä 😀 Mukava kuulla että ravintolat kuulostivat houkuttelevilta, sillä me kyllä tykkäsimme näistä mainituista kovasti. Ei mitään fine diningia, mutta oikein maukasta ruokaa ja sellaista palvelua, että tuntee itsensä aidosti tervetulleeksi.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 3.12.2022 at 10:40

  Usein muuten kokemusteni mukaan on juuri niin kuin tuossa mainitsemassasi Bar Trianassa, parhaat paikat saattavat tosiaan olla usein vähän huomaamattomia. Samaa mieltä olen kuin Kati, vaikuttavat kaikki paikat kyllä mukavalta.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2022 at 10:33

   Jos huomaamaton ravintola haluaa pärjätä, se täytyy tehdä erinomaisella ruoalla ja palvelulla. Samoinhan sanotaan, ettei hyvä viini tarvitse näyttävää etikettiä. Bar Triana ei ole Sevillan romanttisin ruokapaikka, mutta lämminhenkisyys ja itse ruoka tekivät suuren vaikutuksen.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 5.12.2022 at 20:10

  Onpa todella upeat maisemat tuolta Terraza Atalayasta! Kiitos näistä(kin) vinkeistä – osa menee hyvin todennäköisesti käyttöön jo suht pian. 🙂 Houkuttelevan kuuloisia paikkoja.

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.12.2022 at 10:47

   Kannattaa ilman muuta käydä Terraza Atalayassa! Taisitte tykätä Sevillasta jo ensimmäisellä kerralla, joten varatkaa kaupunkiin nyt kunnolla aikaa. Katsotaan osuuko mielipiteet yksiin, jos käytte kokeilemassa samoja ravintoloita 🙂

  Leave a Reply