Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähtöportti 7 vuotta

Marraskuu on alkanut ja Lähtöportin mittari kääntyy tänään osoittamaan seitsemää vuotta. Lähetän nyt terveisiä helteisestä Sevillasta, mietin mitä matkailulta eniten haluan ja pohdin hieman blogin tilannetta.

Kirjoittelen blogin synttäripostausta nyt poikkeuksellisesti ulkomailla, Espanjan kenties kauneimmassa kaupungissa Sevillassa. Koronapandemia on opettanut sen, että unelmia kannattaa toteuttaa rohkeasti heti tilaisuuden tullen. Olemme haaveilleet jo kauan pidemmästä oleskelusta ulkomailla, ja vaikkei tällainen muutaman viikon pätkä suurimpia toiveita täytäkään, on se kuitenkin pidempi kuin mikään aiemmista ulkomaanmatkoistani. Vaikka välillä kaipaankin internetiä edeltänyttä aikaa, jolloin ihmiset tekivät muutakin kuin tuijottivat erilaisia ruutuja, tarjoaa nykyteknologia verrattomia mahdollisuuksia etätöistä ja etäkoulunkäynnistä lähtien. Viihdyn täällä Andalusian syksyssä mainiosti.


Huomaan matkailuun liittyvien toiveitteni muuttuneen jonkin verran. Minulla on jo kauan ollut pitkä lista kohteista, joissa haluaisin päästä joskus käymään. En aio heittää listaa roskakoriin, mutta yhä useammin käy niin, että matkakohde löytyy ranskalaisten viivojeni ulkopuolelta. Edes Sevillan nimeä ei löytynyt listaltani lainkaan. Tällä hetkellä kiinnostavimmalta tuntuu tutustua entistä syvällisemmin Italiaan ja Espanjaan. Välimerellinen elämäntyyli kiehtoo aina vain enemmän, sillä viehättäviä kaupunkeja, upeita luontokohteita, valoa, lämpöä, hyvää ruokaa, rentoa elämänmenoa ja minulle niin tärkeitä kiihkeitä jalkapallo-otteluita riittää jo parissakin maassa yllin kyllin.


Tänä vuonna on kertynyt ilahduttavan paljon matkapäiviä, mutta käytyjen maiden määrä on pysynyt maltillisena. Olen viipynyt vähintään kaksi viikkoa Espanjan lisäksi Italiassa ja Ranskassa. Neljäs tänä vuonna vierailemani maa on Itävalta, jonka pääkaupungissa vietimme pääsiäistä. Viivyn kohteissa mielelläni mahdollisimman pitkään ja pyrin tutustumaan niihin pintaa syvemmältä. Juurtuminen tai kotiutuminen saattavat olla liian vahvoja sanoja, mutta pikavisiittiä tarkempi tutustuminen kohteeseen kiehtoo todella paljon.


Edellä kirjoittamastani huolimatta ensi vuoden haaveisiini kuuluu myös kaukomatka. Reilun vuosikymmenen tauon jälkeen voisi olla jo aika palata joko Yhdysvaltoihin tai Japaniin. Euroopassakin tietysti riittää monia houkuttelevia kohteita myös Italian, Ranskan, Portugalin ja Espanjan ulkopuolella. Esimerkiksi ikäväni Irlantiin alkaa olla jo lähes sietämättömällä tasolla. Yhtään uutta ulkomaanmatkaa ei ole vielä varattuna, joten tulevat kohteet saattavat sisältää myös yllätyksiä.


Kotimaanmatkailu on jäänyt tänä vuonna vähäiseksi, sillä ulkomaiden vetovoima on ollut matkustusrajoitusten hellitettyä kova. Kiersimme Suomea parina edellisenä vuonna melko perusteellisesti, joten senkään takia suurta innostusta kotimaanmatkoille ei ole löytynyt. Kotimaanmatkailu ei ole sentään unohtunut kokonaan ja ainakin talvella on luvassa hiihtoreissu pohjoisen lumille, taas kerran itselleni uuteen kohteeseen.


Nyt ulkomaanmatkailun palattua ennalleen olen myös huomannut, etten juurikaan kaipaa kotioloissa sellaisia asioita, joista löytyisi aiheita matkablogiin. Olen liikkunut luonnossa kansallispuistojen sijaan frisbeegolfradoilla ja halunnut viettää kesää Tuusulassa, jonka matkailukohteet on tullut koluttua jo aiemmin. Nähtävyyksien nälkäni on tyydyttynyt viime aikoina ulkomailla, joten esimerkiksi kotimaisiin museoihin ei ole tullut lähdettyä. Voi olla, että suomalaisten kohteiden määrä blogissa lisääntyy taas jossain vaiheessa. Aika näyttää.


Lähtöportin kirjoittaminen on minulle tärkeää ja vaikka kehittymiselle on edelleen runsaasti tilaa, seison ylpeänä blogini takana. Kuten jo vuosi sittenkin hieman valittelin, kaipaisin sen sijaan sosiaalisen median puolelle lisää inspiraatiota. Kaipaan vanhaa Instagramia, sitä sovellusta, johon sai jakaa yhden neliönmuotoisen kuvan kerrallaan. Nykyinen kelojen ja videoiden sillisalaatti ei tunnu olevan minua varten, mutta en silti ole hylkäämässä Instagramiakaan kokonaan. Instagram oli aikoinaan se kanava, jonka kautta päädyin aloittamaan matkablogin kirjoittamisen.


Olen pitänyt kiinni vähimmäistavoitteestani julkaista neljä blogitekstiä kuukausittain. Aikani ei ole juuri riittänyt enempään, enkä haluaisi tinkiä juttujen laadusta tai laajuudesta. Viime vuodet ovat harventaneet arkistoissa olleita juttuideoita, joten blogia on joutunut nyt tekemään pitkälti kädestä suuhun. Haluaisin julkaista juttuja vaihtelevammin erilaisista kohteista, mutta nyt tekstejä on syntynyt lähinnä aina uusimmasta reissusta. Tilanne alkaa vähitellen helpottaa, sillä työn alla on monien Espanja-juttujen lisäksi edelleen Italiasta ja Pariisista kertovia postauksia. Myös uusia reissuja on tietenkin luvassa ja mielessä muhii ideoita erilaisiin listauksiin ja yhteenvetoihin liittyen.


Lähtöportin luetuin juttu viimeksi kuluneen vuoden aikana on ollut kestosuosikki Caminito del Rey. Kirjoitin Andalusian huimimmasta kävelyreitistä kuusi vuotta sitten ja jatkoa on luvassa, sillä palasin samalle polulle nyt meneillään olevalla matkalla. Viime blogisynttäreiden jälkeen julkaistuista jutuista luetuimpia ovat olleet maaliskuisesta matkasta kertova Mainio viikonloppu Milanossa sekä koostejuttu 30 x uskomattoman upea Slovenia.

Kiitos että olet ollut Lähtöportin matkassa ja seurailehan reissukuulumisia jatkossakin!


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Katja/HistoriadeViajes 1.11.2022 at 13:03

  Mukavaa seitsemän vuotiaan syntymäpäivää sinne Espanjaan! Jokainen blogi kehittyy sitä kirjoittavien mukana, mutta on yhä edelleen ilo seurata matkojanne. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2022 at 13:27

   Kiitos Katja! Kiva kuulla että tykkäät edelleen lukea Lähtöporttia. Sun blogisi on yksi omia pitkäaikaisia suosikkejani, yksi niistä jotka olivat olemassa jo ennen oman blogin perustamista.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 1.11.2022 at 13:33

  Onnea 7 vuodesta! Meillä siihen on vielä matkaa, seuraavaksi vietetään 4-vuotissynttäreitä. Neljällä tekstillä kuukaudessa alkaa jo olla varsin aktiivinen matkablogi. Meilläkin Suomi-kohteita on ollut vähän vähemmän, mutta isoksi osaksi se johtuu siitä, että kaukomatkoja on tänä vuonna 12 viikkoa. Kaikkea ei vain ehdi, vaikka tykätään kyllä matkustaa Suomessakin.

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2022 at 13:33

   Kiitos Mikko! Neljä vuottakin on jo hyvä ikä matkablogille. Moni lopettaa paljon aiemmin ja teidän tekeminen vaikuttaa hyvin pitkäjänteiseltä. Reissupäivien määrä on rajallinen, vaikka se olisi suurikin. Tällä hetkellä ulkomaat houkuttelevat enemmän, mutta jossain vaiheessa löytyy varmasti tilaa taas Suomenkin kohteille.

 • Reply Alex | Matkoillablogi.fi 1.11.2022 at 22:42

  Onnea 7-vuotiaalle, Mika & Lähtöportti!
  Ihailtava säännöllisyyttä ja laatutasoa ylläpidät, natka samaa rataa!
  Mielenkiintoista pohdintaa fokuksen ja kiinnostuksen siirtymisestä Italiaan ja Espanjaan.

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2022 at 13:40

   Kiitos Alex! Pyrin jatkamaan samaan malliin jatkossakin. Tietynlaiset tekemisen rutiinit ovat tässä vaiheessa jo vakiintuneet, siinä on hyvät ja huonotkin puolensa. Italia ja Espanja kiinnostavat tällä hetkellä entistäkin enemmän ja haluan tosiaan tutustua niihin tarkemmin, samalla myös hieman molempia kieliä opiskellen. Saa nähdä, hajaantuuko matkojen painotus takaisin laajemmalle alueelle vai mitä seuraavina vuosina tapahtuu.

 • Reply Aila ja Juha 6.11.2022 at 08:24

  Onnea matkablogillesi ja sinulle. Sinulla on hyviä kirjoituksia ja on hienoa, että jaksat paneutua niihin ja laatuun. Itse olen vähän väliä pitänyt pitkääkin taukoa ja nyt ihan viimeksi julkaissut kolmen viikon ajan sellaisia matkapäiväkirjatyyppisiä juttuja automatkastamme Espanjaan Aurinkorannikolle. Itselle pysähtymiskohteet ovat olleet huikea kokemus, mutta tällaista matkapäiväkirjaa kirjoittaessa ei ole oikein aikaa taustatietojen ja muiden faktojen hakemiseen. Mutta kaipa tälläkin paikkansa on. Ihan kohta kirjoittelen varmaan lisää Aurinkorannikon kohteista.

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.11.2022 at 22:55

   Kiitos paljon! Kyllä matkapäiväkirjoille on aina paikkansa, ja välillä itsekin mietin voisiko juttujen kirjoittamisesta selvitä vähemmällä taustatietojen kaivamisella. Mielenkiintoista lukea myös teidän kokemuksia Espanjasta!

  Leave a Reply