Suomen suurin matkablogiyhteisö

30 nähtävyysvinkkiä Kööpenhaminaan

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on mielestäni yksi Euroopan kiinnostavimmista kaupunkikohteista. Keräsin samaan pakettiin kokemukseni Kööpenhaminan ja sen ympäristön nähtävyyksistä, joissa riittää tutkittavaa moneen makuun.

Olen käynyt Kööpenhaminassa toistaiseksi kuudesti. Kaupunki nousi suurimpien suosikkikohteideni joukkoon viimeistään tämänvuotisella reissulla, jonka jälkeen toivon palaavani Kööpenhaminaan entistä useammin. Kööpenhamina on houkutteleva sekoitus tuttua pohjoismaalaisuutta sekä rentoa keskieurooppalaisuutta. Kaupungin hintataso on melko korkea, mutta toisaalta matkustaminen Suomesta käsin on tiiviiden lentoyhteyksien ansiosta kätevää ja nopeaa. Perille pääsee myös Ruotsin halki omalla autolla, mikä sekin on tullut kertaalleen kokeiltua.

Nautin suuresti Kööpenhaminan monipuolisuudesta. Esimerkiksi useat kuninkaalliset nähtävyydet ja kauniit puistot luovat ylellistä ilmapiiriä, kun taas toisaalta vaikkapa Christiania, Reffen ja Nørrebro edustavat aivan toisenlaista, rosoista ja paikoin suorastaan rähjäistä kaupunkikuvaa. Omat Kööpenhaminan-matkani ovat yleensä sekoitus molempia ääripäitä. Kokosin tähän koosteeseen 22 Kööpenhaminassa näkemääni kohdetta sekä kahdeksan retkivinkkiä keskustan ulkopuolelle.TIVOLI

Tivoli on todellinen Kööpenhaminan klassikkokohde ja mielestäni kaupungin paras nähtävyys. Vuonna 1843 perustettu huvipuisto tarjoaa tietysti riemua vuoristoratojen ja karusellien ystäville, mutta on paljon muutakin. Tivoliin saavutaan viettämään iltaa, syömään laadukkaissa ravintoloissa sekä tunnelmoimaan kukkaistutusten ja värivalojen koristamilla puistoalueilla. Täällä näyttävät viihtyvän niin vauvat kuin vaaritkin, ja vastaan tulee sekä turisteja että paikallisia ihmisiä. Tivolissa järjestetään perjantai-iltaisin suosittuja konsertteja, joista saa nauttia huvipuiston pääsymaksulla.

Lisätietoa: tivoligardens.comCHRISTIANSBORGIN LINNA

Kööpenhamina on monien kuninkaallisten linnojen kaupunki. Kööpenhamina alkoi muinoin kasvaa Absalonin linnan ympärille, minkä jälkeen samalle paikalle on rakennettu tuhoutuneiden rakennusten tilalle aina uusi palatsi. Nykyään Slotsholmenilla kohoaa Christiansborg, jossa voi tutustua kuninkaallisiin vastaanottohuoneisiin, hevostalleihin, keittiöön ja Absalonin linnan raunioihin. Linnan torniin pääsee ilmaiseksi hissillä ja samassa rakennuksessa toimii myös Tanskan parlamentti.

Lue myös juttuni Kööpenhaminan kuninkaallinen Christiansborg
Lisätietoa: Christiansborg kongeligeslotte.dk -sivustollaROSENBORGIN LINNA

Rosenborgin linna sijaitsee viihtyisän Kongens Have -puiston laidalla. Renessanssityylinen linna rakennettiin 1600-luvulla kuningasparin asunnoksi, mutta käyttötarkoitus muuttui monarkkien muuttaessa Tanskan suurempiin palatseihin. Rosenborg on nyt toiminut vajaan kahdensadan vuoden ajan museona, jossa saa katsella ylellisten salien loistoa. Rosenborgin aarrekammiossa voi ihailla myös Tanskan kruununjalokiviä.

Lisätietoa: Rosenborg kongeligeslotte.dk -sivustollaAMALIENBORGIN LINNA

Amalienborg lienee Kööpenhaminan kuuluisin palatsi, kenties sen edustalla aina puoliltapäivin tapahtuvan seremoniallisen vahdinvaihdon ansiosta. Linna toimii myös Tanskan kuningattaren talviasuntona, jossa hän viettää vuosittain kolmisen kuukautta. Myös kruununprinssi Frederik ja prinsessa Mary asuvat linnassa. Amalienborg koostuu oikeastaan neljästä erillisestä palatsista, joista yksi on avoinna yleisölle. Siellä voi tutustua museoesineisiin ja vierailla aiempien monarkkien käyttämissä yksityishuoneissa.

Lisätietoa: Amalienborg kongeligeslotte.dk -sivustollaRUNDETÅRN

Kaupungin keskustassa kohoava Rundetårn on historiallinen näköalapaikka, jonka huipulta voi ihailla maisemia aina naapurimaahan Ruotsiin saakka. Alun perin observatorioksi rakennettu torni on arkkitehtuuriltaan persoonallinen, sillä ylös kiivetään portaiden sijasta kierrekäytävää pitkin.

Lue myös juttuni Kööpenhaminan ainutlaatuinen Rundetårn
Lisätietoa: rundetaarn.dkNY CARLSBERG GLYPTOTEK

Kööpenhaminan tunnetuin taidemuseo sijaitsee kätevästi aivan Tivolin vieressä. Carlsbergin panimon avulla rikastunut Carl Jacobsen sijoitti merkittävän osan suuresta omaisuudestaan taiteen keräämiseen. Jälkipolvien ihmeteltäväksi jäikin melkoinen kokoelma erityisesti patsaita. Mahtipontinen rakennus talvipuutarhoineen on nähtävyys jo pelkästään arkkitehtuurinsa ansiosta ja museon katolta löytyy näköalaterassi. Itse näyttely ei säväyttänyt minua, mutta puhuttelee varmasti taiteeseen ja erityisesti patsaisiin enemmän perehtyneitä matkailijoita.

Lisätietoa: glyptoteket.comKANAVARISTEILY

Yksi mukavimmista tavoista tutustua Kööpenhaminaan on kanavaristeily, jollaisen aikana saa uudenlaista näkökulmaa kaupunkiin. Aluksen kyydissä on hauskaa katsella maisemia ja seurailla, kuinka paikalliset viihtyvät varsinkin kesäaikaan vesistöjen rannoilla. Risteilyjen lähtöpaikkoja on ainakin Nyhavnissa sekä Slotsholmenia kiertävän kanavan varrella. Kööpenhaminassa voi vuokrata myös veneen ja lähteä kanaville omatoimisesti.

Kanavaristeilyjä: stromma.dk, havnerundfart.dk
Veneiden vuokrausta: goboat.dk, friendships.dkPIENI MERENNEITO

Hieman syrjäisellä rannalla nököttävä patsas on noussut Kööpenhaminan symboliksi ja jopa kaupungin tunnetuimmaksi nähtävyydeksi. Sinänsä kaunis pronssiveistos on nimensä mukaisesti todellakin pieni, eikä se ole sykähdyttänyt minua mitenkään erityisesti. Jos sinulla on tunneside Pieneen merenneitoon H.C. Andersenin sadun tai vaikka Disney-elokuvan kautta, voi patsas tietenkin olla Kööpenhaminan-matkan kohokohta. Mikäli sen sijaan suhtaudut Pieneen merenneitoon vain pakollisena nähtävyytenä, voi sen jättää hyvällä omallatunnolla väliinkin.NYBODER

Kuvauksellinen Nyboder-rivitaloalue sijaitsee Kongens Have -puiston ja Kastelletin välisellä alueella. Pitkät lämpimänkeltaiset talot rakennettiin alun perin kodeiksi Tanskan merivoimien sotilaille ja heidän perheilleen. Vanhimmat talot ovat peräisin 1600-luvulta ja on poikkeuksellista, että tällaiset tavallisen kansan asunnoiksi suunnitellut rakennukset pysyvät pystyssä näin pitkään.NYHAVN

Vanha satama-alue Nyhavn on yksi Kööpenhaminan ikonisimmista ja eniten valokuvatuista paikoista. Värikkäät talot ja perinteiset purjealukset näyttävät upeilta, joten tätä näkymää kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa. Alueella on vieri vieressä ravintoloiden terasseja, jotka sopivat vilskeen keskellä viihtyville ihmisille. Hinta-laatusuhde on kuitenkin kuulemani mukaan yleisesti ottaen heikko.KONGENS NYTORV

Heti Nyhavnin vierestä löytyvällä avaralla Kongens Nytorv -aukiolla voi istahtaa jollekin monista penkeistä ja levähtää kaupunkikierroksen aikana. Itse olen pysähtynyt täällä pari kertaa syömään hot dogin. Nakkikioski eli pølsevogn on yksi tanskalaisen ruokakulttuurin kulmakivistä ja niitä näkeekin paljon eri puolilla kaupunkia.STRØGET

Kävelykatu Strøget kuuluu Kööpenhaminan tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Reilun kilometrin mittaisen Strøgetin varrelle ja sen lähiympäristöön mahtuu runsaasti ostosmahdollisuuksia, joten ihmisvilinä on usein melkoinen. Täällä näkyy varsinkin kesäaikaan myös erilaisia katuesiintyjiä.RAATIHUONEENTORI

Strøget kulkee edellä mainitulta Kongens Nytorvilta aina Raatihuoneentorille saakka. Raatihuoneentori on Kööpenhaminan tärkein aukio ja ajoittain myös erilaisten tapahtumien näyttämö. Esikuvana niin raatihuoneen kuin aukionkin suunnittelussa on toiminut italialainen Sienan kaupunki ja sen Piazza del Campo. Raatihuone on yleisölle avoin rakennus, jonka torniin voi nousta tiettyinä kellonaikoina ihailemaan maisemia. Aukion kulmalla on satusetä H.C. Andersenin patsas.CHRISTIANIA

Kööpenhaminan erikoisin alue on vapaakaupungiksi julistautunut Christiania, jolla on jo puolen vuosisadan mittainen historia. Hippien valtaama armeijan entinen kasarmialue on muotoutunut boheemiksi ja värikkääksi kaupunginosaksi, joka tunnetaan myös avoimesta huumekaupasta. Oma kierrokseni Christianiassa viitisen vuotta sitten herätti paljon ajatuksia ja hyvinkin ristiriitaisia tunteita. Rähjäisyys, kannabiksen haju ja puheet rikollisuudesta eivät houkuttele, mutta toisaalta Christiania oli kesäpäivänä myös auringonpaistetta, hyväntuulisia ihmisiä, hienoa katutaidetta, työpajoja, kahviloita ja pieniä putiikkeja. Käy paikan päällä ja muodosta oma mielipiteesi itse.VESTERBRO

Eloisa Vesterbron kaupunginosa löytyy nimensä mukaisesti ydinkeskustan länsipuolelta. Entinen työläiskaupunginosa tunnettiin joskus punaisten lyhtyjen alueestaan, mutta se on siistiytynyt trendikkääksi asuin- ja ajanviettopaikaksi. Vesterbro on hyvä alue niin ravintolatarjontaa kuin yöelämääkin ajatellen. Omaan mieleeni on jäänyt erityisesti ranskalaishenkinen ravintola Granola, joka sijaitsee muutenkin pariisilaisuutta huokuvan Værnedamsvejn varrella. Oma lukunsa on entinen teurastamoalue Kødbyen, josta on kehittynyt suosittu illanviettopaikka lukuisine ravintoloineen. Kødbyenin yhtenäisen teollinen arkkitehtuuri jää helposti mieleen.NØRREBRO

Nørrebro on vilkas maahanmuuttajien ja opiskelijoiden suosima kaupunginosa, jossa on mukava kierrellä ja aistia paikallisia tunnelmia. Rosoisella alueella on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja, joten täällä ei tarvitse olla tyhjin vatsoin tai kuivin suin. Nørrebrossa on myös paljon pieniä putiikkeja ja esimerkiksi katutaidetta. Pääkatu Nørrebrogadelta voi poiketa vaikkapa Blågårdsgadelle, Elmegadelle tai Jægersborggadelle. Alla erikseen luetellut Sankt Hans Torv, Assistensin hautausmaa sekä Superkilen-puisto löytyvät kaikki Nørrebrosta.

Lue myös juttuni Kööpenhaminan rosoinen NørrebroSANKT HANS TORV

Viihtyisä Sankt Hans Torv on yksi Nørrebron tärkeimmistä aukioista. Sen laidalla on muutamia mukavia kahviloita ja ravintoloita, joista ainakin kokeilemamme Sebastopol oli hyvinkin onnistunut kokemus.ASSISTENSIN HAUTAUSMAA

Kööpenhaminan suurin hautausmaa on mielenkiintoinen paikka ennen kaikkea siksi, että se tuntuu enemmän puistolta kuin perinteiseltä hautausmaalta. Paikalliset käyvät täällä lenkkeilemässä, ulkoiluttavat koiriaan tai tulevat vaikka piknikille. Kauniille alueelle on haudattu monia tanskalaisia merkkihenkilöitä satusetä H.C. Andersenista ja filosofi Søren Kierkegaardista lähtien.SUPERKILEN

Mielenkiintoinen Superkilen-puisto on urbaani ajanviettoalue, jonka tarkoituksena on tehdä monikulttuurisesta Nørrebrosta entistä viihtyisämpi ja yhteisöllisempi paikka. Kuvauksellisella alueella voi esimerkiksi istuskella palmun alla, grillata, skeitata, pelata shakkia tai keinua. Puistoon on kerätty erilaisia elementtejä kymmenistä eri maista. Alue jakaantuu punaiseen ja mustaan aukiomaiseen tilaan sekä perinteisempään viheralueeseen. Superkilen on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia, kuten esimerkiksi Euroopan unionin nykyarkkitehtuuripalkinnon.REFFEN

Hieman syrjäisellä Refshaleøenin saarella sijaitseva katuruokatori Reffen on noussut suureen suosioon. Se jatkaa aiemmin Papirøenillä toimineen Copenhagen Street Foodin hyväksi todetulla linjalla, johon kuuluvat kymmenet maailman eri keittiöiden herkkuja myyvät kojut. Entisen teollisuusalueen laidalla toimivan Reffenin yleisilme on varsin rähjäinen, mutta paikka on silti erittäin viihtyisä. Houkuttelevien ruokien keskellä saattaa iskeä valinnan vaikeus ja alueen rennon boheemi ilmapiiri tempaisee helposti mukaansa. Reffen on avoinna kesäkaudella suurin piirtein huhtikuun alusta syyskuun loppupuolelle. Perille pääsee kätevimmin bussilla 2A.

Lue myös juttuni Kööpenhaminan katuruokakeidas Reffen
Lisätietoa: reffen.dkTORVEHALLERNE

Kahdesta lasiseinäisestä rakennuksesta muodostuva Torvehallerne on herkkusuille suunnattu kauppahalli, josta löytyy syötävää sekä paikan päällä nautittavaksi että mukaan ostettavaksi. Itse olen herkutellut täällä smørrebrødeillä pariinkin kertaan, sillä eihän Kööpenhaminan-matka ole mitään ilman tanskalaisia voileipiä. Näissä siisteissä halleissa viehättää sekä miellyttävä tunnelma että laadukkaan ruoan runsaus. Torvehallerne on kokonaisuudessaan mainio taukopaikka kaupunkikierroksen varrella.

Lisätietoa: torvehallernekbh.dkJALKAPALLO

Tanskalaiset ovat jalkapallohullua kansaa, joten Kööpenhaminassa saa nauttia ottelupäivinä erinomaisesta futistunnelmasta. Kaupungissa on kaksi pohjoismaisen mittakaavan suurseuraa, Brøndby IF ja FC København, jotka houkuttelevat stadioneilleen kunnioitettavia katsojamääriä. Brøndby Stadium sijaitsee läntisellä lähiöalueella, kun taas FCK pelaa kotiottelunsa Parkenilla, joka on myös Tanskan maajoukkueen kotistadion. Moni muistaa Parkenin viime kesäkuulta, kun Huuhkajat pelasivat siellä historiansa ensimmäisen arvokisaottelun. Klassinen tilaus tanskalaisten stadionien myyntitiskeiltä on Menu 1, joka sisältää viisi tuoppia Carlsbergia.

Lisätietoa: brondby.com, fck.dkYllä mainittuja kohteita kiertämällä pääsee varmasti alkuun, mutta kaupungissa riittää paljon muutakin nähtävää. Seuraavan perhematkan ohjelmaan olisi mukava mahduttaa huvipuistojen lisäksi Kasvitieteellinen puutarha perhostaloineen, lentokentän lähistöllä sijaitseva akvaario Den Blå Planet sekä tiedekeskus Experimentarium. Lapsia saattaisi kiinnostaa myös maailmanennätyksistä kertova Guinness World Records -museo. Itse haluaisin kiivetä ainakin Vor Frelsers Kirken torniin. Kauniina kesäpäivänä voisi lähteä kävelylle Kastelletin ympäristöön tai vaikka vuokrata veneen ja tutustua vesistöihin omin päin. Kööpenhamina on mahdollisuuksia täynnä.

Tanska on pieni maa, jossa on helppo piipahtaa myös pääkaupungin ulkopuolelle. Alla siis vielä muutama hyväksi kokemani päiväretkikohde, jotka kaikki sijaitsevat korkeintaan viidenkymmenen kilometrin päässä keskustasta.BAKKENIN HUVIPUISTO

Kööpenhaminan vähemmän tunnettu huvipuisto sijaitsee paikallisjunamatkan päässä keskustasta pohjoiseen. Dyrehavsbakken eli tuttavallisesti vain Bakken on maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva huvipuisto, jolla on merkittävää historiallista arvoa. Syrjäisen metsän keskellä sijaitsevassa Bakkenissa vai nauttia vanhan ajan huvipuistotunnelmasta, ja esimerkiksi puinen vuoristorata tuoksuu samalta kuin nuorempi helsinkiläisserkkunsa. Noin kolmenkymmenen laitteen valikoima palvelee parhaiten pienehköjä lapsia, kun taas hurjempia laitteita on vähemmän. Asiakkaat ovat lähinnä tanskalaisia, sillä useimmille matkailijoille riittää pelkkä keskustan Tivoli.

Lisätietoa: bakken.dkKAREN BLIXENIN KOTIMUSEO

Yksi Tanskan kirjallisuushistorian merkittävimmistä henkilöistä on Karen Blixen, joka muistetaan parhaiten elämäkerrallisen Minun Afrikkani -elokuvan ansiosta. Blixen oli monin tavoin ristiriitainen hahmo, joka eli vaiherikkaan ja traagisenkin elämän. Rannikolla Rungstedissa sijaitseva kotimuseo kertoo Blixenin elämästä ja tuotannosta niin mukaansatempaavasti, että pidän tätä yhtenä parhaista kotimuseoista mitä olen maailmalta löytänyt. Karen Blixen syntyi ja kasvoi tässä talossa, jonne myös palasi elämänsä viimeisiksi vuosikymmeniksi Afrikan-seikkailujen jälkeen. Huoneet on jätetty sellaisiksi kuin ne olivat Blixenin eläessä ja kirjailijan hauta löytyy taloa ympäröivältä puistoalueelta.

Lisätietoa: blixen.dkROSKILDE

Roskilde tunnetaan vuosittaisista musiikkifestareistaan, mutta kaupunki kuuluu myös historiansa ansiosta Tanskan kiinnostavimpiin matkakohteisiin. Viikinkiaikana kukoistukseen noussut Roskilde toimi pitkään jopa Tanskan pääkaupunkina ja sen merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Viikinkilaivamuseo sekä kuninkaallisten hautapaikkana toimiva suuri tuomiokirkko. Lisäksi mieleeni on jäänyt viihtyisä keskusta kävelykatuineen. Rockin ja popin ystävien kannattaa saapua Roskildeen myös festivaaliviikon ulkopuolella, sillä kaupungin uusin vetonaula on musiikkimuseo Ragnarock.

Lisätietoa: vikingeskibsmuseet.dk, roskildedomkirke.dk, museumragnarock.dkHELSINGØR

Helsingør on mukava Sjællandin pohjoisosassa sijaitseva pikkukaupunki, josta muistan värikkään ostoskatujen sävyttämän keskustan. Helsingør toimii porttina Ruotsiin, sillä vain neljän kilometrin päässä sijaitsevaan Helsingborgiin kulkee lauttoja yötä päivää. Tämän seurauksena Helsingørissä myydään silmiinpistävän paljon edullista alkoholia, jota ruotsalaiset käyvät hamstraamassa kotiinsa. Helsingørin ylivoimaisesti tunnetuin nähtävyys on Kronborgin linna, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Lisätietoa: visit-helsingoer.dkKRONBORGIN LINNA

Kronborgin linnasta puhuttaessa mainitaan yleensä ensimmäisenä, että William Shakespeare sijoitti kuuluisan Hamlet-näytelmänsä tapahtumat juuri tänne. Suuren linnan sisätiloissa on paljon nähtävää monista loistokkaista huoneista lähtien. Ihmeteltävää riittää niin valtavissa saleissa kuin kalliissa huonekaluissakin. Linnan tornista kelpaa katsella maisemia niin Helsingøriin kuin Ruotsiinkin päin. Kronborgin lähistöllä toimii nykyään moderni merimuseo, jonka tilat sijaitsivat vielä vuoden 2012 vierailumme aikaan linnan sisällä.

Lisätietoa: Kronborg kongeligeslotte.dk -sivustollaFREDERIKSBORGIN LINNA

Pohjoismaiden suurin renessanssilinna Frederiksborg saattaa olla Tanskan linnoista jopa se kaikkein näyttävin. Sisätiloissa toimii Tanskan kansallishistoriallinen museo ja lukuisissa saleissa saa ihailla monenlaista loistoa sekä erilaisia taideaarteita. Myös linnan laaja barokkipuutarha on ehdottomasti kierroksen arvoinen. Frederiksborg sijaitsee Hillerødin pikkukaupungissa noin neljänkymmenen kilometrin päässä Kööpenhaminasta.

Lisätietoa: Frederiksborg kongeligeslotte.dk -sivustollaFREDENSBORGIN LINNA

Fredensborgin linna on yksi Tanskan kuningashuoneen tärkeimmistä tukikohdista. Kuningatar Margareeta II asuu siellä aina keväisin ja syksyisin kolmisen kuukautta kerrallaan. Palatsi on muutenkin aktiivisessa käytössä, sillä siellä otetaan vastaan valtiovieraita sekä juhlitaan kuninkaallisia häitä sekä syntymäpäiviä. Palatsin sisätiloihin ja yksityiseen puutarhaan voi tutustua opastetuilla kierroksilla kesäisin. Omalla vierailullamme tämä ei onnistunut, vaan jouduimme tyytymään linnan katseluun ulkoa päin sekä kävelyyn laajalla puistoalueella. Fredensborgin linna sijaitsee samannimisessä pikkukaupungissa, kymmenisen kilometriä Frederiksborgista koilliseen.

Lisätietoa: Fredensborg kongeligeslotte.dk -sivustollaJÆGERSPRISIN LINNA

Tanskassa riittää monenlaisia linnoja ja kiinnostavaa nähtävää löytyy myös tunnetuimpien kohteiden ulkopuolelta. Jægersprisin linna on toiminut historian saatossa niin kuninkaallisena metsästysmajana, kuninkaan yksityisasuntona kuin lastenkotinakin. Sisätilan pienehkö näyttely kertoo monipuolisesti rakennuksen eri vaiheista. Linnan ympärillä on viihtyisä puisto- ja metsäalue.

Lisätietoa: www.kongfrederik.dkCOPENHAGEN CARD

Mainitsen vielä ylimääräisenä vinkkinä Copenhagen Cardin, jonka ostamista kannattaa matkasuunnitelmista riippuen ainakin harkita. Puhelimeen ladattavalla kortilla pääsee sisään useimpiin nähtävyyksiin ja se kelpaa julkisessa liikenteessä myös kaikkiin mainitsemiini keskustan ulkopuolisiin kohteisiin saakka. Kannattavuus riippuu siitä mitä kaupungissa aikoo tehdä, mutta kätevää kortin käyttäminen ainakin on. Hyvää matkaa Kööpenhaminaan!

Lisätietoa: copenhagencard.com


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Satu 15.10.2021 at 08:00

  Kiitos taas hyvästä koosteesta! Olen itse asunut yli 20 vuotta Ruotsin puolella Malmön lähellä ja Kööpenhaminassa on tullut käytyä muutama kerta 🙂
  Kasvitieteellinen puutarha kesäaikaan on todella kiva kohde, ja lapsille Blå planeten akvaario on hintansa arvoinen. Guinnessin museo on sen sijaan ollut omillle lapsille aina pettymys. Nykytaiteen ystäville Kööpenhaminan ja Helsingörin välissä sijaitseva Louisianan taidemuseo on kiva kohde – sinne pääsee keskusasemalta kätevästi junalla. Samoin työläismuseo https://www.arbejdermuseet.dk/ on mielenkiintoinen kohde, jopa lasten kanssa 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 15.10.2021 at 16:00

   Kööpenhamina on niin lähellä Malmötä, että on varmasti helppo käydä naapurissa 🙂 Minäkin voisin joskus yhdistää molemmat kaupungit samalle matkalle. Malmö on vielä kokonaan näkemättä, kerran yövyttiin siellä päin Landskronassa.

   Kiitos hyvistä vinkeistä! Varsinkin työläismuseo alkoi kiinnostaa, en ollut kuullut siitä koskaan aiemmin. Näyttäisi nettisivujen perusteella olevan juuri sellaista menneiden vuosikymmenten nostalgiaa, mistä nautin tosi paljon. Sijaintikin mainio Torvehallernen ja Kasvitieteellisen puutarhan välissä 🙂

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15.10.2021 at 21:15

  Todella kattava listaus Kööpenhaminasta, jossa oli monia itseäni kiinnostavia kohteita. Erityisesti nuo kaupungin ulkopuolella olevat kohteet ovat vielä käymättä, kun toistaiseksi ei Kööpenhaminassa ollessa ole tullut lähdettyä kaupungin ulkopuolelle. Tykkään muuten tuosta Vesterbron alueesta paljon, useita kertoja on tullut majoituttua alueella.

  • Reply Mika / Lähtöportti 25.10.2021 at 14:03

   Kööpenhamina on yllättävänkin monipuolinen matkakohde, jossa voisi viihtyä pidempäänkin. Vesterbro on kyllä kivaa aluetta. Se jäi nyt tämänvuotisella reissulla väliin, mutta täytyy ottaa taas seuraavan Kööpenhaminan-matkan ohjelmaan.

  Leave a Reply