Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kissoja ja pupuja Tampereen kahviloissa

Tutustuimme kuluneen kesän Tampereen-matkalla kahteen erilaiseen eläinkahvilaan, jotka molemmat olivat perheellemme mieleisiä. Kissakahvila Purnauskiksen kaltaisia kohteita löytyy Suomesta pari muutakin, mutta pupukahvila 3D Crush Café on ainoa laatuaan.


KISSAKAHVILA PURNAUSKIS

Suomen vanhin kissakahvila Purnauskis löytyy Tampereen keskustasta Tammelantorin tuntumasta. Kissakahviloiden konsepti on meille entuudestaan tuttu, joten tiedämme jo ovikelloa soittaessamme melko hyvin mitä odottaa. Lyhyesti sanottuna kyseessä on kahvila, jonka sisällä on enemmän tai vähemmän kissoja. Astumme sisään työntekijän varmistaessa, ettei yksikään katti livahda oven ulkopuolelle.


Purnauskiksen vetonauloina toimivat noin kymmenen eriväristä kissaa. Ensimmäiset tulevat vastaan heti oven luona, sillä vieraiden riisumia kenkiä taitaa olla hauska tutkia ja niiden päälle voi myös jäädä nukkumaan. Kissat viihtyvät enimmäkseen omissa oloissaan ja makailevat mielipaikoillaan eri puolilla kahvilaa, mutta tulevat myös välillä tutustumaan ihmisvieraisiin. Kahvilan kissoja ei saa nostaa syliin ja niille pitää antaa oma rauhansa ruokailun ja päiväunien ajaksi.


Meidät ohjataan yhteen muutamista pöydistä ja saamme miettiä hetken tilaustamme. Kahvia ja teetä on tarjolla niin kuumina kuin kylminäkin versioina. Lasten valinta on punaherukkainen Kisulimu, joka on tullut tutuksi myös Purnauskiksen sisarkahviloissa Helsingin Helkatissa ja Kuopion Tiramisussa. Listalla on muutamia suolaisiakin vaihtoehtoja, mutta omat valintamme osuvat kakkujen ja jäätelön hallitsemalle makealle puolelle.


Herkkujen syömisen lomassa ja varsinkin sen jälkeen on aika käydä tutustumassa niihin kissoihin, jotka eivät ilmesty pöydän läheisyyteen. Hyvällä tuurilla joku kissoista voi hypätä syliin tai asettua viereiseen tuoliin, mutta tämä on omien kokemustemme perusteella harvinaista. Kahvila on kissojen koti ja eläimet voivat halutessaan vetäytyä vierailijoilta kielletylle alueelle tai kiivetä ihmisten ulottumattomiin. Minulle on jäänyt kaikissa käymissäni kissakahviloissa mielikuva, että eläinten hyvinvoinnista huolehditaan moitteettomasti.


Kahvilassa on muutamia kissoille tarkoitettuja leluja, joilla vierailijat voivat viihdyttää nelijalkaisia asukkaita. Yksi kissoista kuuluu huudosta päätellen osuvan johonkin lapsivieraaseen leikin lomassa kynnellään, joten pienet haaveritkin ovat totta kai mahdollisia. Asiakaskunnassa on paljon lapsiperheitä, joten kissakahviloissa saattaa olla ajoittain hälinääkin. Toisaalta kahviloissa viihtyvät myös monet aikuiset crazy cat ladyista lähtien.


Kaikki halukkaat pääsevät kyllä sopivan tilaisuuden tullen silittämään kissoja, mutta kissojen kiinnostus eri ihmisiä kohtaan on tunnetusti arvaamatonta. Vaikkei minulla olekaan koskaan ollut omaa lemmikkiä, olen tuntenut elämäni aikana monta kissaa ja ihailen näiden hienojen eläinten vahvoja luonteenpiirteitä.


Vierailu Purnauskiksessa on eläinrakkaalle perheellemme mieluisa kokemus ja aiomme käydä eri kissakahviloissa jatkossakin. Purnauskikseen kannattaa varata vierailuaika etukäteen kahvilan nettisivuilta, vaikka onneaan voi toki käydä kokeilemassa ilman varaustakin. Viiden euron sisäänpääsymaksua vastaan saa viettää kissojen seurassa puolitoista tuntia.

Lisätietoa: purnauskis.fiPUPUKAHVILA 3D CRUSH CAFÉ

Suomen ainoa pupukahvila 3D Crush Café sijaitsee Peltolammin kaupunginosassa useamman kilometrin päässä keskustasta. Kaltaisemme turistit eivät siis osu tänne sattumalta, mutta sijainti on kätevästi melkein matkan varrella, kun lähdemme ajamaan Tampereelta kolmostietä kotiin päin. Emme ole ihan varmoja millaiseen paikkaan olemme tulossa, mutta navigaattoriin syötetystä osoitteesta löytyy eläintarvikeliike Onnen lemmikit, jonka ikkunamainoksissa mainitaan myös etsimämme pupukahvila. Myöhemmin selviää, että yritys on muuttanut näihin tiloihin vasta tämän vuoden keväällä.


Pupukahvilan isäntä ottaa meidät hyväntuulisesti vastaan ja kertoo lyhyesti vierailun säännöistä. Paikan ilmapiiri on leppoisa, mikä sopiikin mainiosti täällä myytävään palveluun, nimittäin puputerapiaan. Käytännössä se tarkoittaa pariakymmentä minuuttia laatuaikaa söpöjen kanien seurassa.


Eläintarvikeliikkeen tiloissa on kolme pupuaitausta, joiden seinät toimivat hyvin näköesteinä. Etukäteen tekemämme ajanvaraus koskee eräänlaista pääaitausta, jossa asustaa useampia pitkäkorvaisia kavereita. Kahvilan puput ovat söpöjä ja seurallisia eläimiä, joiden huomion saa varmasti puoleensa tarjoamalla vierailun hintaan kuuluvia makupaloja.


Seinällä olevien kuvien alta voi lukea pupujen nimet ja niiden väliset sukulaisuussuhteet. Hetken tavaamisen jälkeen ymmärrän, että ottamassani kuvassa oikealla näkyvä Hermione on Salmarin äiti, mustan Siriuksen mummo sekä Nova, Alulan ja Bellan isomummo.


Etukäteen hieman hassulta kuulostanut puputerapia kuvaa lopulta tilannetta varsin osuvasti. Maailman murheet unohtuvat tehokkaasti, kun makailee hetken lattialla pupujen seurassa ja seurailee niiden kiireettömiä touhuja. Tämänkään kahvilan asukkaita ei saa omin käsin nostella, mutta ne kyllä kiipeävät mielellään syliin viimeistään herkkujen houkuttelemina.


Pupukahvila 3D Crush Café on lämminhenkinen paikka, jonka puitteet ovat kahvilan osalta Purnauskista kotikutoisemmat, mutta on täällä myös yksi suuri etu kissakahvilaan verrattuna. Eläinten huomio on nimittäin varattu puputerapian ajaksi pelkästään omalle seurueelle, joten kaneihin saa tutustua aivan omassa rauhassa ja ilman ulkopuolista hälinää. Vain ystävällinen omistaja käy välillä varmistamassa, että kaikki on varmasti kunnossa.


Pupukahvilan konsepti on kissakahviloihin verrattuna erilainen, sillä ihmiset eivät syö kanien alueella mitään, vaan kahvilatila on eläimistä erillään. Istahdamme pupuaitauksista poistuttuamme kahvilan puolelle ja maistelemme yrittäjäpariskunnan itse valmistamaa vegaanijäätelöä. Jäätelölle on kertynyt paikallista asiakaskuntaa ja tuotekehittely menee jatkuvasti eteenpäin. Pupuvierailun yhteydessä voi tehdä ostoksia myös lemmikkitarvikeliikkeessä tai käydä vaikka vain katsomassa akvaarioiden kaloja.


Teimme pupukahvilaan heinäkuun vierailuamme varten netissä ennakkovarauksen. Nyt lokakuussa varauksia ei oteta vastaan, vaan pupuja voi saapua katsomaan ilman ennakkoilmoitusta. Saapuminen kannattaa kyllä, sillä suosittelen tätä kokemusta kaikille eläinrakkaille ihmisille.

Lisätietoa: pupukahvila.fi

Sekä Purnauskiksesta että Pupukahvilasta voi lukea myös Mutkia matkassa -blogista.


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15.10.2021 at 22:20

    Nämä kuulostavat kyllä oikein mukavilta paikoilta. Epäilisin, että kummityttömme ei ole noissa vieraillut, joten hänet olisi erittäin mukava viedä jompaan kumpaan edellä mainitusta kahvilasta. Ja itse asiassa kokemus olisi varmasti meille itsellemmekin varsin mieluisa.

    • Reply Mika / Lähtöportti 25.10.2021 at 13:55

      Nämä molemmat ovat kyllä oikeita hyvän mielen paikkoja, sopivat varmasti hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin 🙂

    Leave a Reply