Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sokerihumalaa Singaporen teemakahviloissa

Kahden tyttären isänä päätyy paikkoihin, joihin ei ehkä muuten tulisi lähdettyä. Singaporen söpöt teemakahvilat tarjoavat värikylläisiä elämyksiä ja hyviä kakkuja, mutta varsinainen ruokailu kannattaa hoitaa muualla.

Kokemus on opettanut, että koko perheen on hyvä matkustaa, kunhan lapset pysyvät tyytyväisinä. Matkaohjelmaa ei kannata suunnitella pelkästään jälkikasvun ehdoilla, mutta joitakin lapsille mieluisia yllätyksiä matkan varrelle on hyvä mahduttaa. Teemakahvilat tarjoavat monessa aasialaisessa suurkaupungissa mahdollisuuksia mukaviin hetkiin, niin myös Singaporessa.MY MELODY CAFÉ

Kaikkien tunteman Hello Kittyn paras kaveri My Melody on perustanut kahvilansa Suntec Cityn ostoskeskuksen alakertaan. Pinkkiä mansikkateemaa on niin paljon, että heikompaa alkaa jo hirvittää. Saavumme nauttimaan ilmastoinnin viileydestä lauantai-iltapäivänä. Tilaa on reilusti, vaikkei kahvila kovin suuri olekaan.

Tilaukset hoidetaan näppäilemällä pöydässä olevaa tablettitietokonetta, joka on säröistä päätellen ollut jo useissa pienissä käsissä. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja tilaaminen kätevää. Samalla pysyy hyvin perillä koko lystin hinnasta.

Mansikkajuomien päällä on kuvaukselliset pilvenhattarat, mutta tavallinen jäälatte maistuu itselleni paremmin. Mansikoiden ja vaahtokarkkien dippaaminen pinkkiin suklaafondueen on herkuttelun huipentuma. Pinkki väri tai ainakin mansikat ovat mukana muissakin jälkiruoissa.

My Melodyn mansikkaparatiisi on lasten mielestä maailman paras kahvila, joten vierailua voi luonnehtia onnistuneeksi. Sisustusta olisi tuskin mitenkään saanut pinkimmäksi, joten siinä suhteessa teemaa on noudatettu uskollisesti. Jos perheestä löytyy My Melodyn ystäviä, ei tätä kahvilaa kannata jättää Singaporessa väliin.GUDETAMA CAFÉ

Hello Kittystä tunnettu Sanrio-yhtiö on luonut liudan Suomessa tuntemattomia hahmoja, jotka nauttivat suurta suosiota kotikonnuillaan Japanissa. Yksi näistä on kananmunalta näyttävä Gudetama, jonka nimi tarkoittaa laiskaa munaa. Gudetaman kahvila sijaitsee aivan My Melody Cafén naapurissa Suntec Cityssa. Emme käyneet kahvilan sisäpuolella, mutta ruokalistalta löytyy taatusti useita kananmunaa sisältäviä vaihtoehtoja.CHARLIE BROWN CAFÉ

Jaska, Tellu, Eppu, Piparminttu-Pipsa sekä tietenkin Ressu ja Kaustinen. Seinillä komeilee monia tuttuja hahmoja, vaikka tilat ovatkin yllättävän pienet edellisellä kaukomatkalla näkemäämme Hongkongin Charlie Brown -kahvilaan verrattuna. Sisustus tuntuu aiempaan kokemukseen verrattuna vaatimattomalta, mutta toisaalta tämä olosuhteisiin nähden hillitty kahvila on helposti lähestyttävä myös muille kuin Jaskan suurimmille faneille.

Päätämme herkutella suklaalaavakakulla. Tulivuorimainen nimi johtuu lämpimästä suklaasta, joka valuu sulan laavan lailla leivoksen sisältä lautaselle. Tuoreen kakun ja viileän jäätelön yhdistelmä toimii mainiosti ja maku on loistavasti kohdallaan. Tämä on kenties parasta, mitä olen koskaan teemakahviloissa suuhuni saanut. Charlie Brown Café on sympaattinen paikka, jossa olisi helppo käydä ohimennen uudestaankin, jos viipyisi Singaporessa kauemmin.MY LITTLE PONY CAFÉ X KUMOYA

Ehdimme My Little Pony -kahvilaan juuri sopivasti sen viimeisenä aukiolopäivänä joulukuun lopulla. Kampong Glamin kaupunginosasta löytyvän Kumoyan tiloissa toimii vaihtuvia pop up -kahviloita ja esimerkiksi nyt vuoden 2019 alussa on jo Pusheen-kissan vuoro.


Viimeinen päivä on houkutellut asiakkaita jonoksi asti, joten joudumme odottelemaan puolisen tuntia kuumankostean kadun varteen asetelluilla tuoleilla ennen sisätiloihin pääsyä. Sisustus ei jätä epäselvyyttä siitä, mistä kahvilassa on kysymys. Pilvien välissä leijailevat Twilight Sparkle, Rainbow Dash ja muut ponit ovat näkyvästi esillä ja joillekin tuoleille on jätetty pehmoleluja kahvitteluseuraksi. Kuinka ollakaan, sali tyhjenee melko lailla oman ruokailumme aikana.

Poniteema on esillä myös ruoissa ja juomissa, mutta enimmäkseen irrallisissa kuvissa oivaltavampien ratkaisujen sijaan. Ruoan maku ei herätä suurta intohimoa, mutta nälkä lähtee näilläkin annoksilla mukavasti. Parin kokemuksen jälkeen tuntuu siltä, ettei teemakahviloita kannata muutenkaan valita lounaspaikaksi, vaan keskittyä mieluummin vain makeisiin herkkuihin. Hintatasoltaan My Little Pony on käymistämme kahviloista selvästi kallein, vaikka muidenkin laskuissa on havaittavissa jonkinlaista brändilisää.Singaporesta löytyy kymmenkunta suosittua teemakahvilaa. Changin lentokentän Hello Kitty Orchid Garden sulkee ovensa 9.2.2019, joten sinne ehtiäkseen on oltava todella nopea. Hello Kittyn herkut tulivat perheellemme tutuksi Hongkongissa, josta kirjoitin muun muassa postauksen Lapsiperheen Hongkong. Singaporessa olisin voinut ajan salliessa käydä vielä Central Perkissa, joka oranssia sohvaa myöten jäljittelee Frendeistä tuttua ympäristöä. Harry Potterin ystävien kohteeksi sopii puolestaan Platform 1094 Serangoon Roadin varrella. Teemakahviloita aukeaa ja sulkeutuu vauhdikkaasti, joten ajankohtainen tilanne kannattaa aina selvittää ennen matkaa.

Kaikki näkemäni teemakahvilat noudattavat uskollisesti teemaansa, joka tulee esille niin annosten ulkonäössä kuin sisustuksessakin. Iloinen ympäristö tuo hyvän mielen kenelle tahansa ja parin teemakahvilan mahduttaminen matkaohjelmaan on mielestäni hauska idea. Ei kuitenkaan makeaa mahan täydeltä, joten jokapäiväistä lomaharrastusta tästä ei meidänkään perheellemme tule. Pöytien ääressä näkyy yllättävän usein myös pelkkiä aikuisia, joten lapset eivät ole mikään edellytys teemakahviloissa käynnille. Minkä hahmon kahvilaan sinä lähtisit?


Vinkkini Singaporeen löytyvät myös Wowanders-sovelluksesta, jonka kanssa teen kaupallista yhteistyötä.

Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Milla 4.2.2019 at 20:55

  Täytyy kyllä sanoa, että meidän perheessä äiti (70- ja 80-luvulla näiden hahmojen keskellä eläneenä) olisi onnesta soikeana näistä kahviloista 😀 Singapore on noussut viime vuosina listallani kohteeksi, josta meidän perheen voisi olla hyvä alkaa tutustuminen Aasiaan. Täytyypä lukea muutkin juttusi!

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2019 at 22:40

   Tiedän ettet ole ainoa, nyt siis vaan eri hahmojen kahviloita kohti 😀 Me tehtiin ensimmäinen kaukomatka lasten kanssa reilu vuosi sitten Hongkongiin ja nyt oli Singaporen vuoro. Molemmat on koettu tosi helpoiksi ja toimiviksi lasten kanssa, monipuolista tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. Singaporessa viehättää myös ympärivuotinen lämpö, Hongkongiin mennessä täytyy miettiä vuodenaikaa tarkemmin. Kirjoitan Singaporesta blogiin vielä 2-3 juttua lisää.

 • Reply Jarmo 4.2.2019 at 21:00

  Aivan mahtavaa tekstiä. Tulee luettua aina kahvipaussilla Rantapallon blogeja ja omasi on yksi parhaimmista.

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2019 at 22:43

   Kiitos Jarmo! Tällainen palaute antaa aina lisää intoa tähän hommaan 🙂

 • Reply Piyya 9.2.2019 at 09:58

  Lapset muistavat varmasti nuo kahvilakäynnit ikuisesti. Kyllähän nuo ihan aikuisellekin kelpaa. Kuka tietää vaikka tämäkin akka löytää itsensä jostakin noista mainitsemistasi paikoista siemailemassa tai maistelemassa sitä övereintä ja värikkäintä mahdollista tarjottavaa

  • Reply Mika / Lähtöportti 9.2.2019 at 21:10

   Mene ihmeessä, kyllä siellä tosiaan näkyi yllättävän monta asiakasta myös ilman lapsia. Kyllä nuo on hauska kokemus kenelle hyvänsä ja annokset taatusti kuvauksellisempia kuin keskivertokahvilassa 🙂

  Leave a Reply