Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aito ja alkuperäinen Singapore Sling

Raffles-hotellin Long Barissa nautittu Sling on rituaali, jota Singaporeen saapuvat turistit toistavat uskollisesti vuosikymmenestä toiseen. Vaikka makea juoma onkin ylihinnoiteltu, voi kokemusta silti suositella.

Raffles-hotelli on kuulunut Singaporen maamerkkeihin jo vuodesta 1887. Kaupungin perustajan Sir Thomas Stamford Rafflesin mukaan nimetty ikoninen hotelli on parhaillaan remontissa, mutta ehostettu Long Bar saatiin onneksi avattua uudelleen syksyllä 2018. Itse ehdimme paikalle tammikuun alussa.

Vierailimme Rafflesissa myös edellisellä Singaporen-matkallamme vaimon kanssa vuonna 2006. Loistohotellin aulaa oli hauska katsella, vaikkei majoittumatta päässytkään pidemmälle. Ylellisen ympäristön lisäksi mieleen jäivät turbaanipäiset ovimiehet. Nyt hotelliin ei remontin vuoksi pääse ja sisäänkäynti Long Bariin on melko arkinen.

Long Bar tunnetaan paikkana, jossa baarimikko Ngiam Tong Boon kehitti Singapore Sling -drinkin vuonna 1915. Juoman viattoman vaaleanpunainen ulkonäkö ei ole sattumaa. Naisten julkinen alkoholinkäyttö ei ollut vielä sata vuotta sitten suotavaa, mutta nokkela baarimikko suunnitteli cocktailinsa hedelmämehun näköiseksi. Juoma saavutti nopeasti suuren suosion ja legenda oli syntynyt.

Singapore Slingin resepti muodostuu ginistä, kirsikkalikööristä, Bénédictine-yrttilikööristä, Cointreausta, ananasmehusta, limettimehusta, grenadiinisiirapista ja angostuura-katkerosta. Yleisesti ottaen juoma on raikas ja omaan makuuni jopa liian makea. Tunnistan myös kanelin maun, joka tarjoilijan mukaan juontaa juurensa angostuuran aromeista. Long Barin juomalista on varsin laaja ja monipuolinen, mutta lähes kaikki valitsevat Slingin, eivätkä jää maistelemaan muita vaihtoehtoja.

Pähkinät kuuluvat Long Bariin yhtä olennaisesti kuin juomatkin. Jokaiseen pöytään tuodaan suuri säkillinen maapähkinöitä, joita saa mutustella niin paljon kuin sielu sietää. Tapoihin kuuluu myös kuorien heittäminen lattialle, mikä tuntuu tiukoista säännöistä tunnetussa supersiistissä Singaporessa poikkeukselliselta.

Pähkinöihin muodostuu nopeasti jonkinlainen addiktio, joten niiden kuorimista ja syömistä on vaikea lopettaa. Täällä kannattaa kuitenkin unohtaa äidin ohjeet annoksen loppuun syömisestä, sillä pähkinäsäkki on valtava ja sitä täytetään uudelleen tarpeen mukaan.

Nautimme nurkkapöydässä baarin tunnelmasta. Sisustus jäljittelee kolonialistisen ajan plantaaseja ja vie aikamatkalle menneisyyteen. Mielenkiintoinen yksityiskohta ovat palmunlehtiä jäljittelevät kattotuulettimet, jotka heiluvat katonrajassa omaan rauhalliseen tahtiinsa.

Long Barin viehätys perustuu siirtomaa-ajan tunnelmointiin, eikä edes turistien määrä katkaise mielikuvitukseni siipiä. Aina voi hetken aikaa kuvitella olevansa Singaporeen merien ja viidakoiden halki saapunut seikkailija, jonka mielessä ovat hyvät maustekaupat, työ plantaaseilla tai peräti rikastuminen salakuljettajan uralla.

Nykypäivän Long Bar on toki häpeilemätön turistiansa, jonka asiakaskunta koostuu kaikenlaisista matkailijoista. Vastustan yleensä kaikkea virallista ja olen vapaan pukeutumisen kannattaja, mutta rantasandaalit ja koripallopaidat pistävät historiallisessa Long Barissa hieman häiritsevästi silmään. Tänne voi kuitenkin tulla juuri sellaisena kun on, mutta myös jonottamiseen kannattaa varautua. Saavumme paikalle yhdeltä iltapäivällä, jolloin pääsemme sisälle viidessä minuutissa. Tuntia myöhemmin ovelle on kertynyt jo useita kymmeniä jonottajia.

Myös lapset rakastavat Long Baria. Historiallinen ympäristö on sopivan jännittävä ja pähkinät maistuvat kiitettävään tahtiin. Pähkinänkuorien heittäminen luvan kanssa lattialle on tietenkin hauskaa. Tarjoilija käy viihdyttämässä lapsia ja näyttää, kuinka pähkinänkuoret voi asettaa roikkumaan korvista. Singapore Slingistä on saatavilla alkoholiton versio puoleen hintaan. Ananakselta maistuva alkoholiton cocktail on tietenkin aikuisten juomaakin makeampi.

Mikä sitten oli toisin reilut kymmenen vuotta sitten? Turisteja oli toki silloinkin, mutta vähemmän. Muistiinpanojeni mukaan sali oli sateisena iltana hämyisempi ja juoman hinta miltei puolta halvempi. Silloin myös pukeuduimme paremmin ja teimme illasta itsellemme juhlallisemman.

Onko yksi juoma sitten 32 dollarin eli noin 23 euron arvoinen? Pelkkä juoma tuskin on, mutta kokemuksena Long Bar on sen verran hauska, että ainakin itse haluan kokea sen jokaisella Singaporen-matkalla uudelleen. Muista myös, että rajaton määrä pähkinöitä sisältyy hintaan!

Lisätietoa Long Barista löytyy Raffles-hotellin sivuilta.


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Piyya 27.1.2019 at 20:49

  Näillä eväillä on hyvä puntaroida mennäkö käymään tuolla vai ei ?
  Kyllä se edelleen on sillä mun Singaporessa nähtävää listalla 😊👍

  • Reply Mika / Lähtöportti 27.1.2019 at 21:20

   Kyllä minusta kannattaa ilman muuta mennä. Kunhan varautuu siihen että turisteja on ehkä ruuhkaksi asti ja hinnat on korkeat, niin muuten paikka on oikein hauska ja mukava 🙂

 • Reply Jenni | Boarding Time 27.1.2019 at 23:01

  Me oltiin myös slingeillä tammikuun alkupuolella eikä jonoista tai ruuhkista tietoakaan! Liekö tämäkin sitten ajankohdasta aika paljon kiinni.
  Tosi hyvä kokemus ja hyvää oli, minä kyllä suosittelen.

  • Reply Mika / Lähtöportti 28.1.2019 at 16:01

   Tuo on varmasti ajankohdasta ja tuurista kiinni, hyvä että osuitte paikalle ilman ruuhkia! Itse ajattelin että alkuiltapäivä olisi ainakin hiljainen, mutta olin selvästi väärässä 😀 Hyvän kokemuksen Long Barissa kyllä saa, ihan syystä Singaporen must do -juttuja 🙂

 • Reply Emma 29.1.2019 at 10:37

  Kun miljoona vuotta sitten kävin viimeksi Singaporessa, niin olin joko pihi tai kuvittelin olevani moisen turistihömpötyksen yläpuolella enkä edes harkinnut käyväni täällä. No enää en kuvittele olevani mitään muuta kuin yksi turisti muiden joukossa ja palkkaakin saan tänä päivänä vähemmän kuin silloin, mutta ensi kerralla Singaporessa menen kyllä takuulla Slingille! 😊

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.1.2019 at 11:16

   Turistihömpötykseksi tämä on hauska ja mukava kokemus. Näen jo sut seuraavalla Singaporen-reissullasi maistelemassa Slingiä kaikkien söpöjen teemakahviloiden kiertämisen jälkeen 🙂

 • Reply Hanne 29.1.2019 at 13:29

  Meillä lähtö muutaman viikon päästä ja todellakin mennään tuolla käymään. Kiitos kivasta jutusta

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.1.2019 at 13:55

   Kiitos kommentistasi, Long Barissa kannattaa kyllä käydä. Hyvää matkaa Singaporeen!

 • Reply Sateenmuru 1.2.2019 at 15:31

  Kyllä, Singapore Sling maistuisi Rafflesin Long Barissa! Tosin valokuvien perusteella itse baari ei vaikuta kovin houkuttelevalta – mikä ei tosin johdu valokuvistasi vaan baarin estetiikasta ja kuvista välittyvästä tunnelmasta yleensä. Ja totta, noihin aikoihin oli yleistä, että naiset pystyivät seisoskelemaan baareissa jo lähes siinä missä miehetkin (joissain maailmankolkissa…), mutta yleisesti hyväksyttävämpää oli, että kädessä oli kaunis drinkkisekoitus kuin lasillinen kirkasta. Tämä oli mielenkiintoinen postaus!

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.2.2019 at 22:19

   Kiitos kommentista! Long Barin voi varmasti kokea eri tavoilla sen mukaan, miten sinne asennoituu. Taustoja muistelemalla voi aistia historian havinaa, mutta yhtä hyvin voi nähdä sen toisen puolen, joka ei tosiaan vedä vertoja aitojen irlantilaisten pubien lämpimälle tunnelmalle. Itse kyllä tykkäsin Long Baristakin. Ajat muuttuvat ja hyvä niin. Sellaisessa maailmankolkassa kuin Suomi ei naiset päässeet vielä 60-luvulla ravintolaan ilman miesseuraa…

 • Reply Lena / London and beyond 2.2.2019 at 15:10

  Multa jäi tämä paikka Singaporessa käymättä, olin muutenkin liikkeellä vähän ilman mitään ennakkovalmistautumista. Olisihan se hauska kokea kerran kuitenkin, the only and the original. Tykkään tosta alueesta Singaporessa, ja siitä kun kaupungista löytyy sit myös täysin toisenlaisia kulmia. Eli vaihtelevuutta piisaa. Taisin kyllä ostaa yhden elämäni kalleimman Heinekenin Singaporessa :S

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.2.2019 at 22:23

   Heinekenistä ei ehkä kannata maksaa itseään kipeäksi, mutta aito Singapore Sling on sentään blogipostauksen arvoinen 😀 Ensi kerralla käyt sitten tutustumassa Rafflesiin ja Long Bariin! Itse en ekalla kerralla oikein syttynyt koko Singaporeen, mutta toisella yrittämällä ihastuin kaupunkiin. Monipuolinen, helppo ja helteinen matkakohde, jossa riittää puuhaa pitkäksi aikaa ja moneen makuun. Kiitos kommentista 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 3.2.2019 at 15:12

  On kyllä suolainen hinta tuolla drinkillä! :O Me emme ole tuonne Long bariin päässeet, koska se oli rempassa viimeksi. Olen vähän kahden vaiheilla, että kannattaisiko tuonne mennä vai ei – en nimittäin usko sen drinkin olevan sen ihmeellisempi tuolla kuin muuallakaan. Voi silti olla, että tämänkin haluan vielä kokea ja ehkä seuraavalla Singaporen-reissulla täytyy sitten käydä, jos mahdollisuus on. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2019 at 19:49

   Hinta on sen verran suolainen, että tuossa baarissa yhdet oikeasti riittää 😀 Musta tuntui että tämä oli paras niistä kolmesta Slingistä mitä Singaporessa juotiin, mutta hinta-laatusuhde onkin sitten asia erikseen. Kyllä tuolla mun mielestä kannattaa käydä ainakin kerran – tai siis täytyyhän sun kun mäkin olen jo käynyt 😀

  Leave a Reply