Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamessut täydessä vauhdissa

Pohjoismaiden suurin matkailutapahtuma Matkamessut on käynnissä Helsingin Messukeskuksessa. Kävin eilisenä ammattilaispäivänä tutustumassa messujen tarjontaan.

Kaksi kiinalaista lentoyhtiötä julkisti historialliseksi luonnehditussa lehdistötilaisuudessa uudet reittinsä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kiinalainen yhtiö aloittaa liikennöinnin Suomeen. Tibet Airlines lentää huhtikuusta alkaen Helsingistä Jinaniin. Monelle suomalaiselle tuntematon Jinan on yli 8 miljoonan asukkaan suurkaupunki, josta on jatkoyhteydet esimerkiksi yhtiön kotikentille Lhasaan ja Chengduun.


Juneyao Air aloittaa puolestaan kesällä lennot Helsingistä Shanghaihin, jolloin siitä tulee Finnairin kilpailija samalla reitillä. Tilaisuudessa painotettiin kiinalaisten matkailijoiden suurta kiinnostusta Suomea kohtaan ja uskottiin entistä tiiviimpään yhteistyöhön maiden välillä. Yhtiöt tuovat uusia ja kenties myös edullisia lentovaihtoehtoja Aasian suuntaan. Lentojen toimivuus käytännössä selviää, kunhan koneet saapuvat ensi kertaa Helsinki-Vantaalle.

Uusia tuulia messuille tuovat ensimmäistä kertaa mukana olevat Turks- ja Caicossaaret, Angola, Iran sekä Arabiemiraatteihin kuuluvat Sharjah. Kävimme Kohteena Maailma -blogin Ramin kanssa jututtamassa Turks- ja Caicossaarien edustajaa Courtney Robinsonia. Britanniaan kuuluvat saaret tarjoavat mielenkiintoisen, joskin melko kalliin vaihtoehdon Karibialla. Upeille ja suhteellisen hiljaisille paratiisirannoille pääsee esimerkiksi New Yorkin tai Miamin kautta ja saaret voi yhdistää vaikkapa samaan matkaan Dominikaanisen tasavallan tai Bahamasaarten kanssa.

Omat ajatukseni ovat vielä osittain tuoreella Aasian-matkalla, jolta palasimme kotiin viime viikonloppuna. Lähiaikoina on siis luvassa postauksia Singaporesta sekä Malesian Penangilta. Maanosan värikkyydestä saa esimakua esimerkiksi Indonesian osastolla, jolta myös tämän postauksen aloituskuva on. Tasty Travel -alueelta löytyy puolestaan purtavaa moneen makuun. Esimerkiksi italialainen keittiö pizzoineen ja juustoineen on isosti esillä, mutta oma valintani osui tällä kerralla Aasia-hengessä Panang curryyn.

Suomen saaristo on jälleen esillä jättimäisellä yhteisosastolla. Viimekeväinen matka Ahvenanmaalle onnistui mainiosti ja kävin kyselemässä uusia ideoita samalle suunnalle. Ahvenanmaan rengastie lauttaverkostoineen tarjoaisi varmasti mielenkiintoisen tavan tutustua saariston hiljaisiin osiin. Kiirehtimään tälle reitille ei kannata lähteä ja vähintään yksi yöpyminen on matkan varrella pakollista.

Laivayhtiöistä on esillä esimerkiksi Finnlines, jonka osastolla pääsee kurkistamaan LUX-hyttiin. Ostastolla kannattaa käydä myös maistamassa herkullista pehmistä!

Liikkumaankin Messukeskuksessa pääsee. Toisesta kerroksesta voi lasketella messuhalliin liukumäkeä pitkin. Ylöspäin voi puolestaan yrittää Flowparkin pisteellä, jonka tikapuita kiipesin katonrajaan saakka.

Matkamessut tarjoavat pitkälti samaa kuin edellisinäkin vuosina. Vaihtuvuus on näytteilleasettajien osalta melko pientä ja muutamat suuretkin eurooppalaiset matkailumaat loistavat edelleen poissaolollaan. Tarjolla on joka tapauksessa runsaasti matkainspiraatiota ja kansainvälistä tunnelmaa. Kuvan meritunnelmiin pääsee Eurajoen osastolla.


Jos olet paikalla sunnuntaina, käy kuuntelemassa Lähtöselvitetty -blogin Katjan ja Maa Quzuu -blogin Outin vinkit lasten kanssa matkustamiseen kello 11.30 Norwegian Stagella. Sunnuntaina klo 15 We Love Cruises -lavalla puolestaan kuullaan vinkkejä Thaimaahan, Espanjaan, Italiaan ja Viroon. Mukana ovat Rantapallon Milla Himberg sekä Mutkia matkassa -blogin Emma, Suvin matkassa -blogin Suvi sekä Pöndekengissä-blogin Mira.

Kaikki messutarjoukset löytyvät kootusti Rantapallon sivuilta!


Matkamessut ovat avoinna yleisölle
• perjantaina 18.1.2019 klo 9–19
• lauantaina 19.1.2019 klo 10–18
• sunnuntaina 20.1.2019 klo 10–18

Pääsylipun hinta on messujen aikana verkkokaupasta ja ovelta 19 €.


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Hendrik 18.1.2019 at 21:04

  Tiedä sitten tuleeko Juneyaosta varsinaisesti ”kilpailija” Finnairille, jos alla olevaa Kauppalehden marraskuista uutista miettii. Siinä missä Tibet Airlinesin kahdesti viikossa lennettävät lennot ovat tyypillisiä kiinalaisten turistiryhmien kärräämistä, niin Juneyao ei kyllä voi päivittäin täyttää isoa konetta pelkästään Helsinkiin.

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaisyrityksille-luvassa-miljardien-potti-kiinasta-nokia-wartsila-valio-ja-metsa-group-etujoukoissa/89cc8ebd-914d-32f7-8bec-42abbceb670f

  ”Finnairin Shanghaissa allekirjoitettu dokumentti taas on yhteisymmärryspöytäkirja koskien Juneyao Airlinesin suunnitellun Shanghai-Helsinki-reitin matkustaja- ja rahtiliikennettä. Sopimuksen sisältö ja kaupalliset yksityiskohdat ovat vielä neuvottelun alla.”

  • Reply Mika / Lähtöportti 19.1.2019 at 16:14

   Kiinnostava uutinen, kiitos kun linkitit! Voi tietysti olla, että Juneyaon ja Finnairin lennoilla on erilaiset kohderyhmät ja strategiat. Mielenkiintoista nähdä, miten näiden kiinalaisten yhtiöiden Suomen-lennot lähtevät käytännössä pyörimään. Kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta Aasian ulkopuolelle lentämisestä, ellei Tibet Airlinesin Sotšin-lentoja lasketa sellaisiksi.

 • Reply Helena Arvio 19.1.2019 at 01:14

  Cyrryjen ystävänä kysyn, oliko hyvää Phanang cyrrua?

 • Reply Kohteena maailma / Rami 19.1.2019 at 08:00

  Olipas taas mukavat pari päivää ja hienoa oli viettää aikaa myös vanhan merikarhun kanssa. Inspiraatiota tulta messuilta saa aina paljon, ja varsinkin monen kuluttajan kannattaisi enemmän jutella alueiden edustajien kanssa, kun sellaiseen on kerrankin tilaisuus.

  • Reply Mika / Lähtöportti 19.1.2019 at 16:21

   Oli mukavat päivät ja mainiota että päästiin eilenkin vielä viime hetkellä samaan pöytään! Kuluttajana messuista saa eniten irti, kun menee rohkeasti juttelemaan edustajien kanssa. Vaikka kaikki perustiedot löytyvätkin nykyään netistä, nuo keskustelut tarjoavat parhaimmillaan ihan uusia näkökulmia kohteisiin.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 20.1.2019 at 16:03

  Olet kyllä ollut tarkkana liikkeellä. Ensin lukiessa tuli olo, että oltiinko edes samoilla messuilla. 🙂 Vaikka oma valmistautuminen jäi taas turhan kevyeksi ja koko tapahtuma meni vähän hengaillen, oli silti todella kivaa. Ja sinä kyllä olisit ihan valmis merikarhu, kunhan kasvatat ne pulisongit ja laitat piipun huuleen.

  • Reply Mika / Lähtöportti 21.1.2019 at 23:50

   Samoilla messuilla oltiin ja hyvä niin, hauskaa oli torstaina ja perjantaina! Tuttujen kanssa hengailuksihan nuo messut nykyään suurimmaksi osaksi menee, mutta mikäs sen parempaa kuin hyvä seura. Pulisonkien ja piipun lisäksi merikarhulta puuttuu myös vene, joten toistaiseksi joutuu vielä fiilistelemään kuivalla maalla 😀

  Leave a Reply