Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suurkaupungit – 12 suosikkia

Inspiroiduin Kohteena maailma -blogissa julkaistusta jutusta, jossa listattiin kymmenen suurkaupunkisuosikkia. Oman listan kokoaminen osoittautui yllättävän haastavaksi, vaikka kärkinelikko olikin heti kirkkaana mielessä.

Suurkaupungin määrittelemisessä on jo oma haasteensa, sillä keravalaisesta näkökulmasta Tamperekin näyttää melkoiselta metropolilta. Ajattelin vetää rajan miljoonaan asukkaaseen, mutta otin sittenkin mukaan myös pari hieman pienempää pääkaupunkia. Niidenkin metropolialue ylittää miljoonan rajan, vaikka varsinaisen kaupungin asukasluku on pienempi.1. HONGKONG

Lähes täydellisesti onnistunut viime lokakuun matka Hongkongiin nosti tämän aasialaisen suurkaupungin listan kärkipaikalle. Hongkong on omaan makuuni täydellisesti sopiva yhdistelmä kiinalaista eksotiikkaa ja tuttua länsimaisuutta. Häkellyttävän monipuolinen matkakohde tarjoaa runsaasti koettavaa moneen makuun. Mauista puheen ollen Hongkong on myös loistava ruokamatkakohde.

Vaikka ensimmäisiä Hongkongiin liittyviä mielikuvia hallitsevatkin pilvenpiirtäjät, voi siellä nauttia myös pikkusaarten hiekkarannoista tai lähteä vaeltamaan vehreän luonnon keskellä kulkeville patikkapoluille. Markkinameininkiä voi halutessaan paeta myös moniin puistoihin ja temppeleihin. Hongkong on asukaslukuunsa nähden todella tiivis, ja turvallisessa kaupungissa on helppo liikkua.

Lue myös: 10 x Hongkong2. TOKIO

Maailman suurimmaksi kaupungiksi arvioitu Tokio on poikkeuksellisen mielenkiintoinen matkakohde. Tokiolla ei ole varsinaista keskustaa, vaan se koostuu keskenään erilaisista kaupunginosista, joista tunnetuimpiin kuuluvat perinteikäs Asakusa, pilvenpiirtäjien Shinjuku, vilkas Shibuya, nuorekas Harajuku ja ylellinen Ginza. Ilmapiiri vaihtelee ikivanhoista perinteistä suorastaan tulevaisuudelta näyttäviin tunnelmiin.

Äärimmäisyyksien ja vastakohtien Japani lienee käymistäni maista sekä omituisin että turvallisin. Tokion kaduilla seikkaileminen on hauskaa, koska minne tahansa voi huoletta eksyä. Vaikkei yhteistä kieltä löytyisikään, on olo ystävällisten japanilaisten joukossa aina tervetullut. Kahdesta Japanin-matkastani alkaa olla jo aikaa, joten Tokio on jälleen korkealla tulevissa kaukomatkasuunnitelmissa.3. ROOMA

Kaikki tiet vievät Roomaan, jota yksikään Italia-fani ei voi täysin sivuuttaa. Rooma on aina ollut merkittävä paikka, jonka historian monet kerrokset ovat edelleen nähtävissä ympäri kaupunkia. Keskikesän pahinta tungosta ja hellettä en kaipaa, mutta muina vuodenaikoina voisin palata Roomaan koska tahansa. Minulle Rooma on poikkeuksellisen kaunis ja karismaattinen kaupunki, jonka veroista ei Euroopasta löydy.


Kaupungin tunnetuimmat maamerkit Colosseumista ja Pietarinkirkosta lähtien ovat tulleet tutuiksi jo useampaan kertaan. Seuraavaksi haluaisin kuljeskella itselleni uusissa kaupunginosissa, löytää entistäkin parempaa ruokaa sekä tietenkin nähdä jalkapalloa. Palaisin toki myös Trasteveren kujille sekä kiipeäisin Gianicolon kukkulalle katselemaan kaupungin punertavia kattoja.

Lue myös: 10 x Rooma4. NEW YORK

New York on kuin koko maailma pienoiskoossa. Se on lukemattomien eri kulttuurien sulatusuuni, jossa tunnelmat vaihtelevat huomattavasti kaupunginosasta toiseen. Energiaa pursuavassa suurkaupungissa riittää koettavaa pitkäksi aikaa ja ravintolatarjonta on monipuolisuudessaan verraton. Viikko tuntui New Yorkissa lyhyeltä ajalta ja seuraavaa reissua varten on pitkä lista uusia kohteita odottamassa.

New York ei jostain syystä koskaan kuulunut haavelistalleni, mutta kerran käytyäni olen kaivannut sinne koko ajan takaisin. Omia suosikkejani New Yorkissa ovat muun muassa Central Park, Brooklyn Bridge, Grand Central Terminal, pilvenpiirtäjien näköalapaikat sekä Greenwich Villagen kaltaiset kodikkaat kaupunginosat. Arvostan tietenkin myös laajaa urheilutarjontaa.5. KÖÖPENHAMINA

Kööpenhamina on hauska yhdistelmä rentoa keskieurooppalaisuutta ja kotoisaa skandinaavisuutta. Hyväntuulisten tanskalaisten joukossa on helppo viihtyä ja nauttia merellisen kaupungin tunnelmasta sekä erinomaisista ravintoloista. Kaupungissa on mukava liikkua kävellen, ellei halua sulautua paikallisten joukkoon ja lähteä pyöräilemään. Myös veneen vuokraaminen voi olla kuumana kesäpäivänä hyvä idea.

Lapsiystävällinen Kööpenhamina tarjoaa paljon koettavaa koko perheelle Tivolin ja Bakkenin huvipuistoista lähtien. Linnojen ystävä käy ainakin Rosenborgissa ja Amalienborgissa, joiden lisäksi kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä muualle Tanskaan. Yksi Kööpenhaminan ristiriitaisimmista alueista on Christianian vapaakaupunki, josta siitäkin on jäänyt itselleni yllättävän positiivinen kuva.6. MILANO

Milano on mielipiteitä jakava kaupunki, jota kovin moni muu ei välttämättä listalleen nostaisi. Lähemmäs kolmekymmentä vuotta jatkunut rakkaussuhteeni jalkapalloseura Interiin on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja monet vierailut ovat tutustuttaneet minut kaupungin parhaisiin puoliin. Palaan jalkapallostadionin lisäksi mieluiten Naviglin kanavien rannoille sekä Breran boheemeihin kortteleihin.


Italia on monipuolinen maa, jota ei voi mitenkään mahduttaa yhteen muottiin. Stereotyyppisten leppoisien italialaistunnelmien etsijä joutunee pettymään, sillä Milanon sielu on kiireisen keskieurooppalainen. Ajan hermolla elävästä kaupungista voi silti löytää mielenkiintoista nähtävää ja siellä voi syödä hyvin. Milanoon on hyvät lentoyhteydet ja samaan matkaan on helppo yhdistää vaikkapa Pohjois-Italian järviä.

Lue myös: 10 x Milano


7. PRAHA

Tšekin pääkaupunki kiilasi mukaan listalle tuoreen pääsiäismatkan ansiosta. Praha tarjoaa lähes kaikkea, mitä keskieurooppalaiselta kulttuurikaupungilta voi odottaa. Sen upeaa arkkitehtuuria voi ihailla laajalla alueella ja turistireittien ulkopuolelta voi löytää myös miellyttävän rauhallisia tunnelmia. Seuraavalla matkalla haluaisinkin tutustua entistä paremmin Prahan erilaisiin kaupunginosiin.

Praha tunnetaan suhteellisen edullisena matkakohteena, jossa monet nauttivat erityisesti oluttupien ja maukasta tšekkiruokaa tarjoavien ravintoloiden tarjonnasta. Nähtävyyksistä tunnetuimpia ovat muun muassa Prahan linna, Vanhankaupungin aukio sekä juutalainen hautausmaa. Itselleni mieleenpainuvin kokemus oli auringonnousun ihaileminen upealla Kaarlensillalla.

Lue myös: Viikonloppu Prahassa – 5 parasta kokemusta8. TORONTO

Kanadan suurimman kaupungin valttikortteihin kuuluu rento ja kansainvälinen tunnelma. Huomattavan suuri osa asukkaista on juuriltaan ulkomaalaisia, joten matkailijankin on helppo tuntea itsensä heti tervetulleeksi joukkoon. Monikulttuurisuus näkyy erityisesti etnisissä kaupunginosissa sekä boheemilla Kensington Marketin alueella.

Toronton CN Tower oli aikoinaan maailman korkein rakennelma ja sen näköalatasanteilta kelpaa katsella kaupunkia. Torontossa eletään ja hengitetään jääkiekkoa, joten Hockey Hall of Famea ja Maple Leafsin ottelua voi suositella muillekin kuin kiekkofaneille. Urheilutarjonta on muutenkin monipuolista. Matkaan kannattaa yhdistää vierailu Niagaran putouksilla, joille on noin puolentoista tunnin ajomatka Torontosta.9. LISSABON

Lissabonilla on merkittävä paikka matkailuhistoriassani, sillä ensimmäinen ilman vanhempiani tehty matka suuntautui juuri sinne. Euroopan laidalla sijaitsevan kaupungin tunnelmassa on jotain kiehtovaa ja välillä tuntuu, kuin sinivalkoisten kaakeleiden reunustamat mukulakivikujat sijaitsisivat jossain vielä kauempana. Parasta Lissabonissa ovat upeiden näköalapaikkojen kiireettömät tunnelmat.

Olen kahdella matkallani nähnyt Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet, eikä minulla ole mitään varsinaista syytä palata sinne. Jos kuitenkin päättäisin muuttaa johonkin eurooppalaiseen pääkaupunkiin, olisi Lissabon vähintäänkin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Mäkinen Lissabon tasapainoilee paikoitellen rappioromantiikan rajamailla ja kuuluu mielestäni maanosan kauneimpiin kaupunkeihin.10. PARIISI

Ranskan – tai voisiko jopa sanoa koko Euroopan – pääkaupunkia on vaikea jättää listalta pois. Monet pitävät Pariisin asukkaita ylimielisinä, mutta olen kohdannut siellä myös hyvinkin ystävällisiä ja huumorintajuisia ranskalaisia. Pariisin viehätys perustuu mielestäni mahtipontisuuteen, eikä nykyisen kaltaista kaupunkia olisi koskaan rakennettu ilman ylpeää ja hieman suuruudenhulluakin kansaa.

Olen käynyt Pariisissa kolmesti, mutta muun muassa vaihtuneesta matkaseurasta johtuen kiertänyt joka kerralla pitkälti samoja paikkoja. Seuraavalla kerralla haluaisin ottaa rennommin, viettää aikaa kahviloissa ja muutenkin vain nauttia elämästä. Esimerkiksi auringonlaskun ihaileminen Montmartren kukkulalta kuuluisi jälleen matkaohjelmaan, mutta Mona Lisan voisin jättää jo näkemättäkin.11. BARCELONA

Minulle Barcelona merkitsee mystistä kaupunkia, jonka tunnelmassa on jotain salaperäisellä tavalla kiehtovaa. Barcelonassa on jotain jännittävää ja se henkii sekä ikuista kapinaa että katalonialaista ylpeyttä. Harva kaupunki sijaitsee yhtä näyttävällä paikalla vuorten ja meren välissä. Olen nauttinut erityisesti Antoni Gaudín arkkitehtuurista, Barçan jalkapallo-otteluiden kiihkeistä tunnelmista ja vaeltelusta hämyisillä kujilla.

Kahdesta Barcelonan-matkastani on kulunut jo vuosia, ja olen harmikseni kuullut turistimäärien kasvaneen viime aikoina ongelmallisiksi. Tämä hillitsee omiakin menohalujani. Olen Barcelonaa ikävöidessäni lukenut Ildefonso Falconesin tiiliskiven Meren katedraali sekä Carlos Ruiz Zafónin koko suomeksi käännetyn tuotannon. Noiden kirjojen tapahtumapaikoille toivon vielä pääseväni.12. TUKHOLMA

Myönnän joskus arvioineeni Tukholman täysin väärin. Pidin sitä vuosikaudet tylsänä paikkana, mutta silloin näkökulmani rajoittui lähinnä Sergelin toriin ja Kuninkaanlinnaan. Lähimatkailu länsinaapuriin sai aivan uudenlaisen merkityksen, kun perhe kasvoi ja kaipasimme mahdollisimman helppoja matkakohteita. Teimme useita muutaman päivän matkoja Tukholmaan ja tutustuimme sen erilaisiin kaupunginosiin.

Kunhan Tukholmalle vain antoi kunnollisen mahdollisuuden, se paljastui hyvinkin mielenkiintoiseksi matkakohteeksi. Tukholmasta löytyy muun muassa monipuolisia museoita, lapsille suunnattuja kohteita, hyviä ravintoloita, puistoja, näköalapaikkoja sekä elävää kaupunkikulttuuria. Nyt lasten kasvaessa Tukholma on taas jäämässä hieman varjoon, mutta en missään tapauksessa halua unohtaa sitä kokonaan.

Lue myös: 10 x TukholmaAlkuperäinen suunnitelma Top 10 -listasta osoittautui niin vaikeaksi, että päätin lopulta ottaa mukaan 12 kaupunkia. Tämänkin jälkeen ulos jäi muutamia Kioton ja Bostonin kaltaisia hyviä vaihtoehtoja. Mielipiteeni on kärkinelikon suhteen selkeä, mutta muuten lista saattaisi olla jo huomenna aivan toisenlaisessa järjestyksessä. Kaikkiaan käymiäni suurkaupunkeja on tulkinnasta riippuen kolmisenkymmentä.

Tällaiset listaukset perustuvat henkilökohtaisiin mieltymyksiin ja mielikuviin, eikä erilaisten kaupunkien vertaileminen ole aina kovin mielekästä. Suosikkien muodostuminen on usein sattumankauppaa, johon vaikuttavat monet kohteesta riippumattomat tekijät. Välillä ratkaisevat puhtaat sattumat tai matkaseura ja myös kohteessa käytettävän ajan pituudella on merkitystä.

Listalle pääsi tietenkin vain sellaisia kaupunkeja, joissa olen jo käynyt. Havanna, San Francisco, Sydney ja Vancouver ovat vain esimerkkejä kaupungeista, joihin toivon vielä pääseväni ihastumaan. Olen myös huomannut, että tuoreilla matkakokemuksilla on suuri merkitys suosikkeja miettiessä. Viimeisimmät matkat ovat luonnollisesti päällimmäisinä mielessä, minkä lisäksi uskon oppineeni löytämään mieluisia kokemuksia entistä paremmin. Voi siis olla, että paluu pitkän tauon jälkeen vaikkapa Berliiniin, Lontooseen tai Singaporeen nostaisi kyseisten kaupunkien osakkeita. Esimerkiksi tutuilta matkabloggaajilta saa sellaisia täsmävinkkejä, joita perinteiset opaskirjat eivät pysty tarjoamaan.

Tämä postaus saa joskus tulevaisuudessa jatkoa pienempien kaupunkien listauksen muodossa. Silloin päästään ehkä tutustumaan myös joihinkin vähemmän tunnettuihin helmiin.

Mitkä ovat sinun suosikkikaupunkisi?


Tiedon uusista blogipostauksista saat parhaiten tykkäämällä Lähtöportista Facebookissa. Lähtöportti löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Marjatta Rosti 20.4.2018 at 22:47

  Jos joskus menet New Yorkiin, kannattaa mennä illalla Pier 17: lle. Syksyllä kohta 13 vuotta sitten Judy halusi viedä meidät sinne nimenomaan illalla – kun ensin olimme käyneet luonnontieteellisessä museossa ja keskuspuistossa – koska hänen New Yorkiin muuttanut isänsä oli vienyt hänet sinne, kun hän teini-ikäisenä kävi ensi kertaa tuossa suurkaupungissa. Täysikuu loisti Hudsonjoen ja BMW-siltojen yllä; näky oli uskomaton, kun kaikki kolme siltaa näkyivät peräkkäin. Söimme rantaravintolassa hummeria, ja pikkuinen Aliisa tuhisi kopassaan.

  • Reply Mika / Lähtöportti 23.4.2018 at 19:33

   Kiitos paljon tästä vinkistä! Kuulostaa ikimuistoiselta kokemukselta. Toivon pääseväni uudelleen New Yorkiin lähivuosina ja ilta Pier 17:lla otetaan silloin varmasti ohjelmaan 🙂

 • Reply Inka 22.4.2018 at 09:01

  No huh, aikamoinen lista! Postauksen alkupätkä oli sellaista aasialaisten suurkaupunkien ilotulitusta että mietin, löytyyköhän tältä listalta yhtään kaupunki, mistä mulla on omakohtaisia kokemuksia. No onneksi löytyi, joten oli helpompi peilata sun Top-listan kärkeen yltäviä kohteita omiin suosikkeihini. Ja New York onneksi löytyi sunkin listalta!

  Tällaiset postaukset on siinäkin mielessä kivoja, että ne herättää tosi paljon kiinnostusta uusia kohteita kohtaan. Esimerkiksi se että tässä nyt kärkeen oli valikoitunut kaksi Aasian suurkaupunkia sai heti miettimään, että vitsi oon jäänyt jostain paitsi kun en oo käyny Honkkareissa tai edes Tokiossa. Asia pitää korjata mahdollisimman pian!

  • Reply Mika / Lähtöportti 23.4.2018 at 19:56

   Kiitos Inka! Tuo on varmasti totta, että pystyy paremmin peilaamaan kun joukossa on tuttujakin kaupunkeja. New York kuuluu ehdottomasti listalle ja toiveissa olisi palata sinne vaikka pariksi viikoksi, kunhan sopiva tilaisuus tulee.

   Lähde ihmeessä Honkkareihin ja Tokioon! Kumpaakin voi mun mielestä verrata hyvin Singaporeen, jossa teillä taisi olla onnistunut loma 🙂 Kaikissa kolmessa aasialainen eksotiikka yhdistyy kivalla tavalla turvallisuuteen ja helppouteen. En jostain syystä saanut Singaporesta sellaista otetta kuin noista kahdesta muusta, enkä oikeastaan osaa sanoa mistä se johtui, ei vaan tainneet olla tähdet oikeassa asennossa 😀 Mun täytyy vielä joskus antaa Singaporellekin toinen mahdollisuus 🙂

 • Reply Sisko / Hieman_vino 24.4.2018 at 08:34

  Hyviä valintoja olet listaan ottanut. Jos kirjoittaisin haavelistaa, se voisi näyttää tältä! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 24.4.2018 at 10:39

   Kiitos Sisko, mukava kuulla! Toivottavasti pääset mahdollisimman moneen näistä kaupungeista 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 24.4.2018 at 18:48

  Kiinnostava listaus! Tokio ja Hongkong olisivat itsellänikin varmasti aika kärjessä tällaista listaa miettiessä, ja myös New York yltäisi listalle. Los Angeles yllätti ihan puskista, joten ehkä sekin… Melbourne on tosi kiinnostava, ja nostaisinkin ehkä sen listalle Australiasta ja jättäisin Sydneyn kokonaan pois. Lima oli myös yllättäjä, jossa viihdyin erittäin hyvin, ja Buenos Aires voisi myös päästä listalle. Lähempänä sijaitsevista kohteista laittaisin varmaan mukaan Münchenin ja ilman muuta Berliinin. Moni suosikkimuistoissani oleva paikka on kuitenkin vähän pienempi, joten en ole varma saisinko aikaiseksi 12 suurkaupungin listaa! Pitää ehkä joskus pohtia tätä tarkemmin ja kokeilla. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 25.4.2018 at 20:45

   Kiitos Jenni! Kalifornian ja Australian kaupunkeja olisi kiva päästä itsekin vertailemaan. Melbournesta olen kuullut muiltakin paljon hyvää, mutta jos aikaa sitten joskus on vain yhdelle suurkaupungille, niin valinta Sydneyn ja Melbournen välillä tuntuu haastavalta. Los Angeles on nähtävyyksiensä vuoksi vahvasti toivelistoilla mukana, vaikka kaupunkina odotukset onkin ristiriitaiset. Kiva kuulla että tykkäsit siitäkin!

   Buenos Aires kiehtoo, mutta päällimmäisenä Etelä-Amerikasta on mielessä Chile ja siellä muiden kohteiden ohella suurkaupunkina Santiago. Berliiniin haluaisin mahdollisimman pian, sillä olisihan se jo aika palata näin muurin murtumisen jälkeenkin 😀 Mullakin monet suosikkikaupungit on pienempiä kuin nämä, mutta niille tulee sitten oma listansa. Olisi hauska lukea kaupunkilistaus sultakin 🙂

 • Reply Elina 24.4.2018 at 23:07

  Moikka! Vähän ohi aiheen, mutta luettuani tämän sekä Milano-juttusi, on pakko kysyä olisiko sulla suositella jotain hyvää, edullista ja paikallisten suosimaa ravintolaa Naviglin alueella? Oon toukokuussa pari päivää Milanossa, ja toisena ajettelin käydä Como-järvellä ja toisen käyttää Naviglin alueella oleiluun.

  • Reply Mika / Lähtöportti 25.4.2018 at 21:03

   Moikka Elina! Naviglin alueella on valtavasti ravintoloita, enkä ole vielä löytänyt mitään ehdotonta suosikkia. El Brellin on sellainen, jonne voisin mennä uudelleen, mutten ole varma kuinka hyvin se vastaa mainitsemiasi toiveita. Sellaista kuin Il Brutto Anatroccolo (Ruma ankanpoikanen) ajattelin kokeilla seuraavalla kerralla, en siis ole koskaan käynyt, mutta lukemani mukaan nimenomaan edullinen ja paikallisten suosiossa. Como-järvi on hyvä idea, tosi kauniita maisemia 🙂

   • Reply Elina 29.4.2018 at 11:23

    Kiitos vinkeistä Mika! 🙂

   • Reply Mika / Lähtöportti 29.4.2018 at 23:05

    Toivottavasti niistä on iloa. Hyvää matkaa!

    • Reply Elina 1.5.2018 at 16:19

     Kiitos! 🙂

     • Elina 25.5.2018 at 11:24

      Moikka Mika, ja kiitos vielä vinkeistä! Il Brutto Anatroccolon aukioloajat ei tällä kertaa osuneet omaan aikatauluun, mutta kävin sellaisessa paikassa kuin Le Striatelle. Täyttyi nopeasti paikallisista lounastajista, ok hintataso ja kiva henkilökunta. Pasta oli ehkä aavistuksen liian haaleaa mutta muuten ei valittamista. 🙂

     • Mika / Lähtöportti 27.5.2018 at 20:00

      Moi Elina! Kiitos kun jaoit tämän kokemuksen, Le Striatellehan kuulostaa hyvältä. Pidän sen mielessä seuraavia reissuja varten 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 29.4.2018 at 22:50

  Melkoinen lista, innostuin itsekin miettimään vastaavaa. Ehkä ne neljä ensimmäistä olisivat tosiaan helppoja, mutta sitten kävisi vaikeammaksi valita. Noista sinun listasi kaupungeista suurin osa on minullekin tuttuja. Pariisi, New York, Hongkong, Lissabon ja Praha päätyisivät minunkin listalleni. Rooma ja Barcelona sen sijaan jäisivät ulkopuolelle. Tokioon pääsen tutustumaan kesällä, sen suhteen odotukset ainakin ovat korkealla. Torontokin on suunnitelmissa, vaimo on siellä juuri parhaillaan, ja varmaan Milanonkin aika vielä koittaa. Pari vuotta sitten Milano oli jo tosi lähellä roadtripin lähtöpaikaksi, mutta Jenkkilä vei kuitenkin voiton.

  Viime vuonna kokeilin blogissa joulukalenteria, johon poimin itselleni mieluisia kaupunkikohteita. Siellähän olisi jo materiaalia, josta tällaisen listan saisi aikaiseksi. Täytyy yrittää pitää idea mielessä.

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.4.2018 at 23:24

   Olisi hauska päästä lukemaan sinunkin listasi! Liian vakavastihan näitä listoja ei kannata ottaa, mutta kiinnostavia ne ovat. Noiden neljän ensimmäisen jälkeen oli tosi vaikea saada mitään järjestystä aikaan ja tuntui reilummalta ottaa kerralla ne kahdeksan, joiden järjestystä alkoi arpomaan. On myös usein matkaseurasta ja matkan tarkoituksesta kiinni, missä kaupungissa viihtyisi kaikista parhaiten.

   Sen verran jo tiesinkin, että varmasti valitset ainakin Pariisin, New Yorkin ja Hongkongin. Tokio on valtavan mielenkiintoinen kaupunki ja noiden muiden suosikkiesi perusteella voisi kuvitella että pidät siitäkin – tosin kannattaa lähteä avoimin mielin ilman että odotukset on liian taivaissa 🙂

 • Reply jossu 16.5.2018 at 12:16

  Minun suosikit ovat Rooma ja Ateena. Dubai oli myäs mahtava kohde.

  • Reply Mika / Lähtöportti 16.5.2018 at 23:15

   Minullakin on Ateenasta hyviä muistoja, se ei vaan mahtunut tällä kerralla listalle osittain siksikin, että matkasta on kulunut jo niin kauan. Dubaissa haluaisin joskus päästä käymään!

  Leave a Reply