Suomen suurin matkablogiyhteisö

Messuviikonlopun tunnelmat

Tämänvuotiset Matkamessut keräsivät reilusti yli 60 000 kävijää. Vietin viime viikon torstain Messukeskuksessa ammattilaispäivän merkeissä. Olin paikalla myös kahtena yleisöpäivänä perjantaina ja sunnuntaina.

Messut olivat itselleni kolmannet bloggaajana, mitä ennen olen käynyt tapahtumassa lukuisia kertoja tavallisen matkailijan ominaisuudessa. Yleinen tunnelma oli positiivinen, vaikkakaan tapahtuma ei tarjonnut mitään kovin mullistavaa edellisiin vuosiin varrattuna.

Sain uusia kokemuksia osallistumalla Rantapallo Stagen ohjelmaan kahden puheenvuoron verran. Perjantain aiheena oli luontomatkailu ja patikoiminen. Pääsin Rantapallon Krista Ahosen haastatteluun yhdessä Satumilla-blogin Sadun ja Merjan matkassa -blogin Merjan kanssa.

Keskustelu oli mielenkiintoinen erityisesti siksi, että harrastamme niin erilaisia vaelluksia. Merja kiipeilee Kilimanjaron ja Elbrusin kaltaisille vuorille, kun taas Satu on viimeisen päälle ulkoilmaihminen muun muassa polkupyörällä tai kanootilla tekemine seikkailuineen. Itse edustin lähinnä tavallista kansaa, joka voi käyttää osan matkoistaan päiväpatikointiin upean luonnon keskellä. Nostin vajaan puolituntisen aikana esille suosikkikohteistani Madeiran ja Itävallan. Painotin myös hyvien kenkien merkitystä ja toivoin kaikkien löytävän itselleen mieluisan tavan luonnosta nauttimiseen. Paikalla oli mukava määrä yleisöä, joka seurasi kiinnostuneena keskustelua.

Sunnuntaina Rantapallon Piia Rantio haastatteli minua lasten kanssa matkustamisesta. Aiheesta on kertynyt sen verran kokemusta, että sisältöä riittäisi tänne bloginkin puolelle ehkä useammankin postauksen verran. Vaikka lasten kanssa matkustaminen onkin toisinaan raskasta ja kenties stressaavaakin, on se myös hyvin palkitsevaa.

Esimerkiksi lennoille täytyy varustautua hyvin, mutta vastaan tulevista tilanteista kyllä yleensä selviää yksi kerrallaan. Painotan rennon ja joustavan asenteen merkitystä, enkä suosittele tiukkojen päiväohjelmien suunnittelua. Ainakin omat lapsemme ovat nauttineet kaikista matkoistaan ja kyselevät ahkerasti tulevista kohteista. Lasten kanssa matkustaminen auttaa näkemään maailman aivan uudenlaisesta näkökulmasta ja tarjoaa koko perheelle arvokkaita yhteisiä kokemuksia. Vaikka haastattelua seurasikin jonkin verran yleisöä, olisi paikalle mahtunut enemmän nimenomaan lapsiperheiden edustajia.

Rantapallo Stagella kuultiin paljon erinomaisia haastatteluja. Yllä olevassa kuvassa Elina Mälkiä (Vaihda vapaalle), Milla Himberg (Satumilla), Jerry Savolainen (Pako Arjesta) ja Rantapallon Inka Khanji (Archie gone Lebanon) kertovat asiantuntevia kokemuksiaan blogiyhteistöistä. Rantapallon Facebook-sivuilta voi katsoa videot keskusteluista, joiden aiheina olivat Yhdysvaltojen road tripit, ruokamatkailu (alku- & loppuosa erikseen) sekä risteilyt.

Myös muut lavat täyttyivät monipuolisesta ohjelmasta. Esimerkiksi Kohteena maailma -blogia kirjoittava ystäväni Rami jutteli We Love Cruisesin toimitusjohtajan Tony Pokkisen kanssa lapsiperheiden risteilymatkoista.

Messut eivät suuremmin mullistaneet tulevia matkasuunnitelmiani. Kävin hakemassa lisätietoa muutamilta osastoilta, vaikkakin moni suuri matkailumaa loisti jälleen poissaolollaan. Muutamilta tiskeiltä puuttui palvelualttiutta, mutta positiivisiakin yllättäjiä löytyi. Jos ajatellaan pelkästään tunnelmaa, olivat Ghanan rytmit vertaansa vailla.

Näytteilleasettajien kanssa käydyistä keskustelutuokioista jäi mieleen Liminka, jonne en tätä ennen tiennyt haluavani matkustaa. Ahvenanmaa nosti osakkeitaan ja vaikkapa Tšekin osastolla oli hauska keskustella. Tulevat kuukaudet näyttävät, millaisilla ideoilla reissukalenterini täydentyy valmiiksi varattujen matkojen lisäksi.

Parasta messuviikonlopussa oli jälleen kerran ihmisten kohtaaminen. Yllä olevassa rantakuvassa Ramin sombreron takaa löytyvät Outi (Maa Quzuu), Veera (Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa) sekä Emilia (Matkan varrella). Suuri osa ajastani kului monien vanhojen ja uusien bloggaajatuttavuuksien kanssa jutellen. Kiitokset hyvästä seurasta ja toivottavasti nähdään taas pian!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Outi / Maa Quzuu 25.1.2018 at 09:12

    Tässäpä hyvin tiivistettynä messut! Harmittaa itseäni että monet hyvät esitykset jäivät kuuntelematta, mutta ensi vuonna sitten ja onneksi on noita videotallenteita! Mutta et oo tosissas tästä kuvasta? ? Mulle ainakin on sattunut kuvaan sopiva rekvisitta käteen: ihan kuin olisi jo useampi drinkki takana!

    • Reply Mika / Lähtöportti 25.1.2018 at 21:28

      Mullakin jäi melkein kaikki muiden lavojen ohjelmat näkemättä. Onneksi Rantapallon jutuista on tallenteita, esimerkiksi road trip -keskustelu oli tosi hyvä. Ei kai kukaan voi olla tosissaan tuosta kuvasta 😀 Joku voisi luulla, että olisin itsekin ottanut jotain muuta kuin Aurinkomatkojen appelsiinimehua…

    Leave a Reply