Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kuvia Suomesta

Moni matkabloggaaja on julkaissut näinä päivinä jotain satavuotiaaseen kotimaahamme liittyvää. Minä kokosin parhaat Suomessa otetut Instagram-kuvani viimeksi kuluneen vuoden ajalta.

Tämä postaus kuuluu Instagram Travel Thursday -kampanjaan, johon en ole ehtinyt viime aikoina osallistua kovinkaan usein. Kampanja on itselleni tärkeä, sillä se innoitti jakamaan matkakuvia Instagramissa jo kauan ennen blogin perustamista. Ilman tuota alkusytykettä ei Lähtöporttiakaan olisi välttämättä olemassa. Tässä viisitoista kuvaa Suomesta viime talvesta lähtien. Löytyykö joukosta tuttuja paikkoja?


Porvoo on mainio päiväretkikohde vuodenajasta riippumatta. Viime vuodenvaihteen tienoilla maassa ei ollut lunta, mutta sekään ei pilannut vanhankaupungin jouluista tunnelmaa.


Kyllästyimme lopulta talven pimeyteen ja lähdimme etsimään valkoista maata Saariselältä. Lunta oli taatusti riittämiin ja myös hiihtoladut erinomaisessa kunnossa. Lue lisää tästä reissusta: Lumista riemua Saariselällä.


Tämä sinivalkoinen otos on Instagram-tilini toistaiseksi suosituin kuva yli neljälläsadalla sydämellä. Omasta mielestäni kuva on melko tavanomainen, mutta ehkä viehätys piileekin yksinkertaisuudessa.


Jos vuoden ajalta pitäisi valita ikimuistoisimmat Suomessa koetut hetket, pääsisi tuulisen Kiilopään yli hiihtäminen kärkipaikalle. Lisää tunnelmia tuolta retkeltä löytyy postauksesta Hiihtoretkellä kaukana pohjoisessa.


Pimeän talven jälkeen koitti viimein kevät, mutta Tuusulanjärvi oli vielä maaliskuun lopulla jäässä.


Kuvia selaamalla löytyy todistusaineistoa siitä, että hieman lunta nähtiin vielä huhtikuun lopullakin. Lemmenlaakson luonnonsuojelualue on yksi Järvenpään kauneimpia paikkoja.


Vapunpäivän retki Keravan Haukkavuoren luontopolulle oli mukava kokemus koko perhelle. Myös tämän postauksen avauskuva on samasta metsästä ja lisää Haukkavuoren tunnelmia löytyy kertomuksestani Kevätretki Keravan Haukkavuorelle.


Sipoonkorven kansallispuisto on jäänyt melko lailla vieraaksi, vaikkei sinne olisikaan pitkä matka. Kävimme toukokuussa Ponun perinnepostia -luontopolulla, josta ajoimme tätä tietä pitkin kotiin alle puolessa tunnissa.


Harva pieni asia saa yhtä hyvälle tuulelle kuin vanhoista hyvistä ajoista muistuttavat heinäseipäät. Kuva on otettu viihtyisällä Hepokatin kotieläinpihalla Punkaharjulla.


Punkaharjun maisematie on yksi Suomen hienoimmista paikoista. Matkanteko on varsinkin kirkkaina kesäpäivinä hidasta, koska maisemia täytyy jäädä ikuistamaan monesta eri kulmasta.


Suomalainen kesäyö on valoisa ja kaunis. Peilityynen Puruveden rannalla kuikan huutoa kuunnellessa ei kaipaa minnekään muualle maailmassa.


Tämä kuva tuo nenään suolaista meren tuoksua ja iholle auringonpaistetta viilentävän tuulen. Postaukseni Vallisaari – upea luontokohde täynnä tarinoita kertoo yhdestä kesän parhaista päivistä.


Keravan vanha kivisilta rakennettiin aikoinaan Keravan kollien ja Sipoon sällien välisen riidan sopuisaksi ratkaisuksi. Kotikaupungistani löytyy paljon muutakin, kuten jutustani Täydellinen päivä Keravalla voi lukea.


Yksi Keravan parhaista luontokohteista on helposti saavutettavissa oleva Ollilanlampi. Sorsat paistattelivat tyytyväisinä syysauringossa, kun olivat saaneet lasten heittämät leivänmurut syödäkseen.


Tämän kuvakoosteen ympyrä sulkeutuu, kun lopuksi palataan takaisin Porvooseen. Isänpäivän sää ei ollut täydellinen, mutta kuten sanottu, Porvoo on mainio päiväretkikohde vuodenajasta riippumatta!


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat  Travellover ja Vagabonda. Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löytää Instagramista nimellä @lahtoportti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Travelloverin Annika 8.12.2017 at 21:32

  Voi, tämä kuvagalleria on niin suomalaisuuden ylistys! Juuri nyt haluaisin olla noissa lumimaisemissa etelän vesisateita paossa. Toisaalta heinäseipäät toivat mieleen lapsuuden, vaikken toki maalla ole silloinkaan ollut, mutta johan niitä näki Turku-Helsinki-välilläkin. Jotenkin Suomi100 herkisti minut, ja tämän postauksen kuvat vielä lisää.

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.12.2017 at 19:57

   Kiitos Annika! Lumimaisemat tai lämmin kesäpäivä heinäseipäineen kyllä houkuttaisivat tähän harmauteen verrattuna. Onneksi tätä ikuista marraskuuta voi aina välillä paeta matkustamalla!

 • Reply Terhi | VAGABONDA 9.12.2017 at 23:02

  Jos joku kysyy, että miltä Suomessa näyttää, taidan antaa tämän postauksen kuvat katsottavaksi. Niin täydellisiä Suomi-kuvia!! Haluaisin päästä loikoilemaan tuolle laiturille, juuri tuollaisena aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.12.2017 at 20:03

   Kiitos Terhi! Näitä kootessa huomasi, että vaikka suurin osa vuoden parhaista muistoista taitaakin olla ulkomailta, on Suomessakin tullut koettua paljon hyviä hetkiä. Nuo Punkaharjun rannat on tosiaan upeita kauniina kesäpäivinä.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 10.12.2017 at 11:29

  Kauniita kuvia kotimaasta! Tuo Punkaharjun maisematien varrelta kuvattu järvimaisema laitureineen saa aikaan kaihoisan kesäfiiliksen. Sitä ennen on pitkä ja märkä talvi edessä… tulisipa lunta!

  Tuli muuten mieleen, että olenkohan minä muulloin Porvoossa käynytkään, kuin kesällä…!? Tämä seikka olisi kyllä helppo korjattava. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.12.2017 at 20:09

   Kiitos Kati! Sanopa muuta, kunnon talvi tai kesä kelpaisi, mutta tällainen pimeä kurapukukausi ei paljoa naurata. Toivotaan nyt edes vähän sitä lunta maahan!

   Porvoo on tietysti parhaimmillaan kesällä, mutta mukava paikka muulloinkin ja erityisesti joulun aikaan tunnelmallinen. Siinä on hyvä ja helppo päiväretkikohde (tai miksei vaikka viikonloppukohde) tarjolla, pienikin irtiotto arkiympyröistä piristää aina.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 10.12.2017 at 13:46

  Suomen matkailuni suppeudesta kertonee se, etten ole yhdessäkään noista paikoista käynyt! Porvoossa olen melkein käynyt niin monesti, että sen kohta jo lasken 😀 Mutta joka kuvasta löytyy kauniita paikkoja ja maisemia, jotka ehdottomasti olisivat käynnin arvoisia. Paljon upeita kolkkia kotimaastamme löytyy 🙂 Ehkä jonkun näistä aika olisi vaikka ensi vuonna.

  • Reply Mika / Lähtöportti 10.12.2017 at 20:20

   Aika hyvin (tai huonosti), ettet ole osunut näistä vielä yhteenkään. Kierrä nyt kaikessa rauhassa maailman ympäri, niin jospa sitten on muutaman Suomi-retkenkin vuoro. Aloita vaikka Porvoosta, uskon että tykkäät kun vihdoin pääset perille. Veikkaan myös, että Vallisaari voisi sopia sulle mainiosti 🙂

 • Reply duunireissaaja 10.12.2017 at 22:12

  Ihana Suomi-fiilis. Kun vuodenaika näyttää ja tuntuu siltä miltä pitääkin, ei ole kotimaan voittanutta. Täällä on todella kaunista❤

  • Reply Mika / Lähtöportti 11.12.2017 at 10:19

   Kiitos Hanneli! Tosi hyvin kiteytetty tuo ”vuodenaika näyttää ja tuntuu siltä miltä pitääkin”. Jos olisi lunta talvella ja lämmintä kesällä, niin sitten olisi kaikki kohdallaan!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 12.12.2017 at 21:02

  Suomihan ON kaunis! Porvoossa mekin piipahdamme, jos emme paria kertaa vuodessa, niin joka toinen vuosi ainakin 🙂 Ja Saariselälle tuli varattua lyhyt reissu muutama päivä sitten tammikuulle – käydään rastimalta bucket listalta Kakslauttasen lasi-iglussa yöpyminen!

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.12.2017 at 20:55

   Kiitos Pirkko! Meillä Porvoosta on tullut sellainen vakiokohde, jos haluaa tehdä pienen päiväretken, eikä jaksa miettiä vaihtoehtoja enempää 🙂 Kakslauttasen lasi-igluja ei käyty katsomassa, mutta kuvien perusteella vaikuttavat tosi hienoilta. Mukavaa Lapin-matkaa!

 • Reply Henna / Kulkutautiset 17.12.2017 at 14:15

  Ihania Suomi-tunnelmia. Nyt joululomalla voisikin piipahtaa Porvoossa ihmettelemässä joulutunnelmaa, tulee käytyä aivan liian harvoin, vaikka tuossa vieressähän se on!

  • Reply Mika / Lähtöportti 18.12.2017 at 13:32

   Kiitos Henna! Jouluretki Porvooseen on aina hyvä idea, mukavaa tunnelmaa ja mainioita ravintoloita niin lyhyen matkan päässä kotoa.

  Leave a Reply