10 matkakuvaa (vol. 1)

Tämä Journey Diary -blogista helmikuussa 2015 alkunsa saanut haaste on nyt parin vuoden tauon jälkeen aktivoinut useammankin matkabloggaajan selailemaan kuva-arkistoaan. Vastasin blogihaasteen jatko-osaan jo kauan sitten, mutta nyt on alkuperäisen ykkösosan vuoro. Toivottavasti näistä otoksista löytyy matkainspiraatiota. Mikä on suosikkisi?


1. KUVA LENTOKONEEN SIIVESTÄ

En ole kuvaillut lentokoneiden siipiä kovin ahkerasti, mutta sellainenkin arkistojen kätköistä sentään löytyi. Newarkin kentältä nousun jälkeen siiven alla häämöttää New York. Manhattanin pilvenpiirtäjät ja Central Park erottuvat selvästi, vaikka taivas hieman hämyinen onkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


2. PARAS VAHINGOSSA ONNISTUNUT OTOS

Tämän kuvan onnistumisessa ei ole mitään muuta ihmeellistä, kuin että siitä tuli vahingossa ”Etsi Mika kuvasta -otos”. Poseeraan tässä Capo Caccian rantakalliolla Sardiniassa melko hyvin maastoutuneena. Kunpa vain olisin vielä ymmärtänyt ottaa sinisen hellehatun pois päästä.


3. MATKAKUVA, JOKA SAA HYVÄLLE TUULELLE

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seychellien muisteleminen saa muutenkin hyvälle tuulelle, mutta tämä tapahtuma kuvaa La Diguen saaren leppoisaa tunnelmaa poikkeuksellisen hyvin. Olimme katselemassa jättiläiskilpikonnia, kun kovaäänisesti hoilannut miesjoukko rikkoi iltapäivän hiljaisuuden. Kyseessä eivät sittenkään olleet mellastavat juopot, vaan hedelmäkauppiaat, jotka tulivat syöttämään päivän tähteet eläimille. Jos saaren räyhäkkäimpien asukkaiden päivän kohokohta on kilpikonnien ruokkiminen, voidaan puhua jo aidosta paratiisista. Aiheesta löytyy lisää luettavaa postauksesta Häämatkamuistoja Seychelleiltä – La Digue.


4. LUONTOKUVA

Nyt kun Suomen satavuotispäivä on jo aivan ovella, on paikallaan tuoda esiin maamme upeaa luontoa edes yhden kuvan verran. Luonnosta voi nauttia monella tavalla, mutta yksi parhaista on pulahdus raikkaaseen järviveteen lämpimänä kesäiltana. Itselleni kenties rakkain pala kotimaata löytyy sukujuurilta Kiteeltä, josta olen kirjoittanut postauksen Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan.


5. KUVA YLÄILMOISTA

Erilaiset näköalapaikat vetävät minua puoleensa magneetin lailla, ovat ne sitten kallioilla, kukkuloilla tai kaupungeissa. Toronton CN Towerin Sky Pod sijaitsee 447 metrin korkeudessa ja sieltä voi ihailla upeita maisemia niin Ontario-järvelle kuin keskustaankin päin. Noin sata metriä alempana sijaitsevan isomman tasanteen vetonaulana on lasilattia, jolla käveleminen oli myös varsin jännittävä kokemus. CN Towerilla on erityinen paikka sydämessäni, sillä olemmehan tornin kanssa samanikäisiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


6. POSTIKORTTIMAISEMA

Olen tainnut reissata erilaisissa postikorttimaisemissa kerta toisensa jälkeen. Valitsin nyt monien vaihtoehtojen joukosta tämän Azoreilla ikuistetun näkymän, sillä se toi mieleen mukavia muistoja vuosien takaa. Azoreiden pääsaarelta São Miguelilta löytyy upeita kraatterijärviä, joista tässä näkyvät Sete Cidadesin kaksoisjärvet ovat kuvauksellisimmat. Vanhat matkakertomukset ovat tallella, joten kenties kirjoitan niiden pohjalta joskus blogiinkin tuosta poikkeuksellisen kauniista saaresta.


7. KUVA MATKASEURASTA

Vakituinen matkaseurani ei halua kuviaan julkisuuteen, joten turvaudun nyt nelijalkaisiin ystäviin. Taloja vuokratessa saa silloin tällöin kaupan päälle kotieläimiä. Tämä kissa viihtyi päivästä toiseen Madeiran-talomme pihalla ja hyppäsi aina tilaisuuden tullen syliini. Lapset kutsuivat kattia nimellä Mau, koska niin se nimeä kysyttäessä vastasi. Muiden vuokrahuviloiden eläimistä voisi mainita kesyn italialaisen kilpikonnan, joka oli asunut pihallaan jo ennen talon nykyistä omistajaa. Kotieläimet ovat olleet perheellemme iloisia yllätyksiä – paitsi eräällä matkalla uima-altaaseen ahkerasti kuteneet sammakot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


8. FIILISTELYKUVA PALMUN ALLA

Vaikka olenkin nähnyt palmuja useassa maassa, ei niiden alla ole kuitenkaan tullut valtavasti fiilisteltyä ja valokuvailtua. Näiden palmujen ikuistaminen tarjosi levähdyshetken hikisen kävelylenkin varrella Zakinthoksen saarella Kreikassa. Tämän postauksen avauskuvakin on samasta maasta, mantereen puolelta Pargasta. Blogistani löytyy parikin Zakinthoksesta kertovaa juttua, mutta yritän ehtiä kirjoittaa muiden Kreikan-matkojen kokemuksista lisää myöhemmin.


9. HYVÄÄ HUOMENTA -KUVA

Matkoilla koetut aamuhetket tuovat ensimmäisenä mieleeni Antibesiin, jossa heräsin kerta toisensa jälkeen varhain ja ostin aamulenkin varrelta mehukkaita hedelmiä ja uunituoreita leipomotuotteita. Vaikka aikaiset herätykset eivät lomalla houkuttelisikaan, suosittelen silti joskus kokeilemaan. Monet kaupungit ovat varhaisina tunteina aidoimmillaan, ja jos käytettävissä on Le Marché Provençalin kaltainen ruokatori, on täydellinen aamiainen taattu. Jos kiinnostus heräsi, lue toki suosittu postaukseni Oi Antibes.


10. LEMPIKAUPUNKINI

Yhden lempikaupungin valitseminen on vaikea tehtävä, kun suosikkeja on niin monta. Aloin jo melkein selaamaan kuvia ainakin Tokiosta, New Yorkista, Ljubljanasta, Granadasta ja useammastakin italialaisesta kaupungista, kunnes totesin että juuri tällä hetkellä sydäntäni lähinnä on tuoreessa muistissa oleva Hongkong. Seuraavien matkojen jälkeen tilanne saattaa taas muuttua, mutta niitä odotellessa tarjoan luettavaksi pienen kohdeoppaani 10 x Hongkong.

OHJEET HAASTEESEEN
1. Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin.
2. Linkitä vastauksesi Journey Diaryn postauksen kommenttikenttään.
3. Voit halutessasi haastaa bloggaajia mukaan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään.
4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaisi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marja 29.11.2017 at 14:06

  Näitä juttuja on kyllä kiva lukea ja tekee mieli kaivella omiakin arkistoja. Tässä on myös monta houkuttelevaa kohdetta eli hyvä inspiraation (ja korkeapuoleisen matkakuumeen) lähde, kiitos! Alkoi ainakin Azorit kiinnostaa, Antibes-juttuasi täytyy myös kurkata ja Madeiralle kyllä pitäisi päästä. Tuollainen kattimajoitus sopisi meidän perheelle kyllä hyvin:)

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.11.2017 at 18:53

   Kiitos Marja! Azorit on mielenkiintoinen kohde, kauniita saaria keskellä valtamerta. São Miguel on Madeiraan verrattuna hiljaisempi ja maisemat ovat jonkin verran eri tyyppisiä, mutta upeaa luontoa löytyy molemmista. Tuo kuvan katti oli mainio kaveri, toivottavasti se on ystävystynyt seuraavienkin vieraiden kanssa 🙂

 • Reply Martina 29.11.2017 at 20:53

  Ihania matkakuvia! Sun olisi pitänyt tyrkätä hellehatun verhoama päälaki tossa Sardinian kuvassa meren puolelle niin maastoutuminen olisi ollut vielä hienompi. Täytyy kyllä sanoa että kesti hetki löytää sut kuvasta. Hauska vahinkokuva. 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 29.11.2017 at 22:20

   Kiitos Martina! Jäin nyt miettimään, millaisessa hengenvaarallisessa asennossa tuon hatun olisi meren puolelle saanut 😀 Hauska kuva tuli, vaikka alunperin luulin olevani paremmin näkyvissä 🙂

  Leave a Reply