Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaksivuotias Lähtöportti

Tänään tuli kuluneeksi tasan kaksi vuotta tämän blogin ensimmäisen postauksen julkaisemisesta. On siis hyvä hetki muistella hetki mennyttä ja kääntää katseet tulevaan.

Pidän kahta aktiivista blogivuotta hyvänä saavutuksena, sillä moni on luovuttanut paljon aikaisemmin. Sisältöä on kertynyt paristakymmenestä eri maasta ja 150 postauksen rajapyykki tulee vastaan tämän marraskuun aikana. Nämä pari vuotta ovat kuluneet nopeasti. Eri asioihin liittyvät kiireet eivät ole jättäneet juurikaan hengähdystaukoja, joskin matkailun kannalta viimeksi kulunut vuosi on ollut yksi kaikkien aikojen parhaista.

Blogin kirjoittaminen ei siis ole ollut kiinni tuoreiden aiheiden puutteesta ja vanhoista arkistoistakin riittää vielä tilaisuuden tullen paljon ammennettavaa. Tänä vuonna olen muun muassa hiihtänyt lumipyryssä yli Kiilopään, tuntenut ihollani Irlannin kylmät tuulet ja pubien lämmön, ihaillut vuoria Montenegrossa ja Itävallassa, patikoinut Madeiran korkeimmilla huipuilla, viettänyt hääpäivää Langhen kukkuloilla Piemontessa sekä viimeksi seikkaillut Hongkongin vilskeessä. Hongkong-juttuja on luvassa heti seuraavaksi tämän postauksen jälkeen. Esimakua on jo nähtävissä blogin Facebook-sivun kuvakansiossa.

Koen Lähtöportin vakiinnuttaneen paikkansa matkablogien joukossa. Vakiintuminen ei kuitenkaan tällä alalla saa tarkoittaa paikoilleen jäämistä, vaan blogin täytyy uudistua ja pysyä ajan hermolla jatkuvasti. On mielenkiintoista seurata mihin blogit ja vaikuttajamarkkinointi ovat menossa. Uusia ideoita ja inspiraation lähteitä tarvitaan jatkuvasti. Kiitos matkabloggaajien aktiiviselle yhteisölle sekä Ping Helsingille siitä, että tilanteen tasalla on ollut helppo pysyä. Innostus blogin ylläpitoon on entisellään. Näen tämän hetken suurimpana haasteena lähinnä ajankäytön, sillä haluaisin löytää lisää aikaa juttujen ideointiin sekä uusien tuoreiden kulmien löytämiseen. Vanhan viisauden mukaan kehitys loppuu tyytyväisyyteen, enkä haluaisi sortua virkamiesmäiseen rutiinikirjoittamiseen. Otan kriittisiäkin kehitysehdotuksia mielelläni vastaan.

Blogin pitäminen on suurelta osalta yksinäistä puurtamista tietokoneen ääressä, mutta onneksi myös paljon muutakin. Blogi voi parhaimmillaan viedä uusiin ja yllättäviin tilanteisiin sekä tarjota sellaisia kokemuksia, jotka eivät muuten olisi olleet mahdollisia. Kuluneen vuoden ajalta tulee päällimmäisenä mieleen toukokuinen Ylen aamu-tv:n suora lähetys, jonne päädyin edustamaan matkabloggaajia yhdessä Miran ja Tiinan kanssa. Elokuussa olin puolestani Sonjan kanssa järjestelemässä Kerava-päivää, jonka aikana esittelimme kotikaupunkiamme pienelle bloggaajaryhmälle. Paljon muitakin tapahtumia on riittänyt. Kiitokset seurasta kaikille blogin kautta tapaamilleni ihmisille, hauskaa ohjelmaa on varmasti luvassa myös tulevaisuudessa.

Kolmaskin blogivuosi on toivottavasti matkailuntäyteinen. Pitkästä aikaa kaukomaiden makuun päästyämme kutsuvat vieraat mantereet luultavasti jatkossakin. Reissujen pääpaino pysyy silti edelleen Euroopassa kotimaan kohteita unohtamatta. Tämän vuoden puolella risteilemme vielä Tukholmaan ja ensi vuodeksi on paljon houkuttelevia suunnitelmia, vaikkei yhtään lentovarausta ole vielä tehtykään. Seuraavan kaukomatkan lisäksi kaipaan ensisijaisesti vähintään pariviikkoista Italian-reissua, sillä ikävä saapasmaahan on kova. Tulossa on myös penkkiurheilumatkoja, sillä näillä näkymin ensi vuonna kutsuvat niin taitoluistelun kuin jalkapallonkin maailmanmestaruuskilpailut.

Tässä vielä pieni kooste luetuimmista toisen blogivuoden aikana julkaistuista jutuista:

1. Yö Jätkäsaaressa – upouusi Clarion Hotel Helsinki
On kiistaton tosiasia, että kotimaan aiheet keräävät lukijoita kauempana sijaitsevia kohteita helpommin. Muita hotelliesittelyitä en ole tämän lisäksi toistaiseksi kirjoittanutkaan.

2. Huikea Caminito del Rey
Espanjan näyttävin kävelyreitti on huimaavista maisemistaan huolimatta turvallinen ja helppokulkuinen. Ei ole siis mikään yllätys että Caminito del Rey kerää kulkijoita – ja siitä kertova juttu lukijoita.

3. Kevätretki Keravan Haukkavuorelle
Lähimatkailu ja erilaiset mikroseikkailut ovat kasvattaneet viime vuosina suosiotaan. Tämä postaus löysi lukijansa lähinnä Keravalta ja sen ympäristöstä.

4. Huiman kaunis Ronda
Viimevuotisen Espanjan-matkan varrelle mahtui monta kiinnostavaa kohdetta. Dramaattisen rotkon reunalle rakennettu Rondan kaupunki kuuluu Andalusian parhaisiin nähtävyyksiin.

5. 10 x Rooma
Julkaisen silloin tällöin hieman peruspostausta kattavampia kohdeoppaita. Rooma on yksi suosikkikaupungeistani, eikä ole ihme että aihe kiinnostaa myös muita suomalaisia.

On huomionarvoista, että päivittäisten tilastojen kärkipäästä löytyy toistuvasti myös ensimmäisen blogivuoden aikana julkaistuja tekstejä, koska valtaosa lukijoista löytää juttuni Google-haun kautta. Jos haluat tiedon uusista postauksista mahdollisimman helposti, muista seurata Lähtöporttia Facebookissa. Blogi löytyy myös Instagramista ja Twitteristä.

Lämmin kiitos kaikille Lähtöportin lukijoille tästä vuodesta, pysykää matkassa jatkossakin!

Previous Post Next Post

24 Comments

 • Reply Ananas2go 1.11.2017 at 22:22

  Mitä! Vastako kaksi? Enkö olekaan lukenut tätä aina?

  Onnea, iloa ja intoa eteenpäin!

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 22:57

   Kaksi vuotta – lyhyt tai pitkä aika, miten sen nyt ottaa 🙂

   Kiitos paljon ja iloa sinunkin syksyysi ja talveen!

 • Reply Suunnaton 1.11.2017 at 22:49

  Onnittelut kaksivuotiaalle! Aikamoinen reissuvuosi on sinullakin ollut.
  Mielenkiintoista pohdintaa bloggaamisesta. On ihan totta, että matkabloggaajana ei jutunaiheista ole pulaa. Ennemminkin on haasteellista löytää aikaa kirjoittamiselle – juttuja kyllä riittäisi kerrottavaksi vaikka kuinka. Kuten totesit, bloggaaminen on usein yksinäistä puurtamista. Toisaalta se on tuonut ympärille sellaisen yhteisön, jota ei olisi syntynyt ilman bloggaamista.

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:04

   Kiitos! On todellakin ollut mainio reissuvuosi! Se on juuri noin että kerrottavaa riittäisi paljon enemmän kuin aika antaa myöten. Tuoreimmat reissut tulee aina tavalla tai toisella purettua blogiin, mutta kaikelle mielessä olevalle ei vaan mitenkään riitä aikaa. Samanhenkisten ihmisten yhteisö auttaa jaksamaan ja se on tässä hommassa yksi parhaista puolista – tai kenties se kaikkein paras 🙂

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 1.11.2017 at 22:50

  Onnea Lähtöportille! Hieno matka- ja blogivuosi sulla on takana – ja ensi vuodesta tulee varmasti vähintään yhtä hieno.

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:05

   Kiitos Katja! Vuosi on ollut hieno ja tähdätään siihen, että seuraavista tulee yhtä hyviä 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 1.11.2017 at 22:51

  Toinen vuosi on vaikeampi kuin eka, onnittelut siitä, että se on onnellisesti takana! Nyt ei enää voi lopettaa eli onnea elämän mittaiseen seikkailuun 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:10

   Kiitos Rami! Olet taas kerran oikeassa. NHL-termein rookie-vuosi voi olla helpohko, kun ei ole odotuksia tai paineita. Toisella kaudella alkuhuuma karisee ja sophomore slump uhkaa. Siitä on nyt selvitty ja enää ei sitten kai voi lopettaa – ei mitään paineita siitä 😀

 • Reply Marimente 2.11.2017 at 00:03

  Paljon onnea kaksivuotiaalle! Ja kiitos hyvin kirjoitetuista ja kootuista matkapostauksista, luen niitä mielelläni jatkossakin lisää! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:11

   Grazie mille Mari! Teen parhaani että mukavaa luettavaa syntyy jatkossakin 🙂

 • Reply alex 2.11.2017 at 08:22

  Onnea kaksivuotiaalle ja tsemppiä eteenpäin – olet jatkossakin seurannassa! 🙂
  Kiva, että melko harvalukuinen miespuolisten bloggaajien joukko on saanut vahvistusta.

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:14

   Kiitos Alex! Miespuolisia (matka)bloggaajia ei valtavan paljoa ole, joten tuetaan toisiamme ja toivotaan että joukko vähitellen kasvaisi.

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 2.11.2017 at 09:54

  Onnea 2-vuotiaalle! Lähtöportti-blogissa yhdistyy upeat kuvat ja taitava kerronta, joten sitä on todella ilo seurata! Tietoa ja käytännön vinkkejäkin tulee sopivasti, kun matkakuume kuitenkin herää juttujasi lukiessa. Minua ilahdutti myös, että Rooma-postauksessasi esiteltiin kerrankin muitakin kohteita kuin niitä kaikkein tunnetuimpia. Toivon blogillesi vielä runsaasti ikävuosia lisää 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:36

   Grazie mille Heli! Yritän jatkossakin lisätä sopivassa suhteessa käytännön vinkkejä matkafiilistelyjen väliin. Mahtavaa saada tuollainen palaute Rooma-postauksesta roomalaiselta. Olihan siinä toki muutama nähtävyys tunnetuimmasta päästä, mutta kaupunki on niin paljon muutakin kuin ne kaikkien tuntemat must see -kohteet. Uskon ja toivon, että Lähtöportti elää ja voi hyvin vielä vuosia eteenpäin 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA 2.11.2017 at 18:16

  Lämpimät onnittelut 2-vuotiaalle – mä jotenkin yllätyin tästä, sillä jotenkin musta tuntuu että olisin seurannut sun blogia pidempäänkin. Luetuimmista lähes kaikki olikin entuudestaan tuttuja, mutta pitääpäs käydä vielä lukemassa nuo pari mitä en ollutkaan lukenut vielä. 🙂

  Oli kyllä tosi mielenkiintoinen toi teidän Ylen aamu tv:n vierailu, sitä oli kiva katsoa ja varmaan aika siisti kokemus! 🙂

  • Reply Mika / Lähtöportti 2.11.2017 at 23:56

   Kiitos onnitteluista ja siitä, että olet lukenut Lähtöporttia ahkerasti! Moni tuntuu yllättyvän että blogi on ollut pystyssä vasta kaksi vuotta – otan sen kohteliaisuutena 🙂

   Telkkarivierailu oli jännittävä ja siisti kokemus. Hetken tuli mietittyä mihin sitä on oikeastaan ryhtynyt, mutta lopulta kaikki sujui yllättävänkin mukavasti. Ne ammattilaiset siellä on tottuneet käsittelemään tällaisia taviksia 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 3.11.2017 at 10:43

  Synttärionnea blogille! Blogiasi on ilo seurata. Teksti on informatiivista, miellyttävää ja samalla hauskaa – virkamiesmäistä kankeutta ei ole vielä kaksivuotiaalla ollut havaittavissa. 😉

  • Reply Mika / Lähtöportti 3.11.2017 at 22:25

   Kiitos Meri! Mukava kuulla! Yritetäänpä välttää turhaa kankeutta jatkossakin 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 3.11.2017 at 17:23

  Onnea onnea Keravan kollegalle! 😉 Hauskaa, että sun juttu Haukkavuoresta on ollut noin suosittu!

  • Reply Mika / Lähtöportti 3.11.2017 at 22:31

   Keravan koll… ega, hehe 😀 Kiitos kiitos! Siellä Kaskelan suunnallahan on selvästi matkailullista potentiaalia 🙂

 • Reply Johanna @Out of Office 4.11.2017 at 21:27

  Paljon onnea kaksivuotiaalle!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 6.11.2017 at 22:24

  Hieman myöhässä, mutta paljon onnea kaksivuotiaalle! Sun juttuja on todella ollut ilo lukea ja hauska on ollut tutustua myös tyyppiin blogin takana. Kiva muutenkin verkostoitua toisiin perhematkailijoihin.

  Syksy on näköjään ollut otollista aikaa useammallekin matkabloggaajalle. Todella monen blogiura on alkanut näköjään syksyllä! Minä toki aloittelin vain vuoden sun jälkeen. 🙂 Luin kommentteja ja olin vaan hieman pettynyt, kun luin että se toinen vuosi on VAIKEAMPI! Eih! Mulle tuo eka oli jo melkoinen pinnistys. 😀

  Nähdään!

  • Reply Mika / Lähtöportti 7.11.2017 at 19:48

   Kiitos Kati! On aina hienoa saada vertaistukea toisilta perhematkailijoilta 🙂

   Tuohon toiseen vuoteen voi suhtautua monella tavalla. Haasteet liittyvät lähinnä alkuinnostuksen säilyttämiseen ja edelleen tuoreen sisällön tuottamiseen. Lohdutuksena voin sanoa, että toki tietyt asiat myös helpottuvat ja nopeutuvat, kun blogin on saanut rullaamaan ja omat rutiinit syntyneet. Tsemppiä! Ja nähdään!

  Leave a Reply