Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koiramäeltä Vauhtimatoon – lapsiperheen Särkänniemi

Kävimme tällä viikolla lasten hartaasti odottamalla retkellä Tampereen Särkänniemessä. 7- ja 4-vuotiaiden tyttöjen päivän kohokohtiin mahtui niin leikkejä Koiramäen tunnelmissa kuin monia huvipuistolaitteitakin.

Yhteistyössä Särkänniemi

Mauri Kunnaksen Kesä Koiramäessä on ollut viime aikoina yksi lastemme suosikkikirjoista, jota on luettu moneen kertaan kannesta kanteen. Mukaansatempaavasti piirretystä opuksesta tuttujen Elsan ja Killen seikkailut heräävät eloon, kun saavumme Tampereen Särkänniemen Koiramäkeen.

Maatilan alueella voi kierrellä pihapiirin puutaloissa, tutustua kotieläimiin sekä aistia erilaisista yksityiskohdista välittyvää Kunnaksen kirjojen tunnelmaa. Räsymatot ja kahvinpaahtimet henkivät mennyttä aikaa ja jopa aidan päällä istuvat elävät naakat ovat kuin suoraan Kunnaksen kynästä.

Koiramäen eksoottisimpia asukkaita ovat alpakat. Muista eläimistä suurimman huomion saavat söpöt koiranpennut ja minipossut. Tyttärien mielestä hauskinta on poniratsastus, joka onnistuu viiden euron hintaan.

Koiramäen kaupungissa on yksi katu, jonka varrelta löytyy muun muassa kirjakauppa ja raatihuone. Nälän yllättäessä voi turvautua Kahvila von Guggelbööhön, josta löytyy keittolounasta ja erilaisia makeita herkkuja. Tarjolla on myös Runebergin torttuja vuodenajasta riippumatta.

Koiramäen kaupungin laidalla kohoaa harmaa Kreivi Drakkulan linna, jonka sisätilat paljastuvat värikkääksi seikkailulabyrintiksi. Lapset kiipeilevät ketterästi tasolta toiselle sellaista vauhtia, ettei leikkimielisenkään aikuisen kannata edes yrittää pysyä vauhdissa mukana. Ellei Särkänniemi olisi täynnä muutakin kiinnostavaa ohjelmaa, saattaisi lapsia olla vaikea saada tästä linnasta ulos.

Koiramäessä esitetään useamman kerran päivässä lastennäytelmä, joka on tänä kesänä Kapteeni Henrikssonin meriseikkailu. Viihdyttävä esitys liimaa pienetkin katsojat hyvin paikoilleen vajaaksi puoleksi tunniksi. Tapahtumat etenevät musiikin siivittäminä aina kaukaiseen Rion satamaan saakka ja mieleen jää turhankin vahvasti rääväsuisen papukaijan hokema haista kakkara, maista makkara. Kokonaisuutena esitys on mielestäni onnistunut ja vastaa hyvin suomalaisten lastenteattereiden yleistä tasoa.

Koiramäki on hyvän mielen paikka, jossa oma-aloitteisten leikkien rekvisiitaksi on tarjolla esimerkiksi keppihevosia. Vaikka alue ei ole mitenkään valtava, saa inspiroivassa ympäristössä kulumaan lasten kanssa reilusti aikaa.

Särkänniemessä on osattu hyödyntää lasten suosikkibrändejä, sillä Koiramäeltä voi jatkaa huvipuiston puolelta löytyvään Angry Birds Landiin. Jättimäinen seikkailurata tarjoaa lapsille erinomaisen mahdollisuuden energian purkamiseen ja sopivaa vaihtelua huvipuistolaitteissa kieppumiselle.

Huvipuistosta löytyy tänä kesänä yhteensä 32 laitetta possujunasta uuteen hurjapäiden suosikkiin Hypeen. Lapsillemme valikoima on varsin sopiva. Vielä viime kesänä alle metrin pituus aiheutti hieman harmia, sillä muutama isosiskolle sallittu laite jäi silloin pienemmältä kokematta. Nyt kun maaginen metrin pituusraja on ylitetty, sopivat molemmille tytöille samat laitteet. Reilun 120 sentin mittainen isosisko olisi toki jo päässyt muutamaan hieman vauhdikkaampaan härveliin, muttei jäänyt niitä kaipaamaan. Molemmat tytöt äänestivät suosikikseen Vauhtimadon, jonka kyytiin ehdittiin toiseenkin kertaan.

Päivämme sujuu lasten ehdoilla, joten vauhdikkaimmat laitteet saavat jäädä aikuisiltakin väliin. Vuosien takaa tuttuun Trombiin pääsen kertaalleen livahtamaan, mutta Tornado saa odottaa seuraavaa kertaa. Kaikista hurjimpia laitteita tai varsinkaan rajua pyöritystä en edes kaipaa, joten jätän ne mielelläni muille. Katso bloggaajakollegoiden Hype-kokemukset tältä videolta.

Särkänniemen laadukkainta ruokaa saisi Ravintola Näsinneulasta, mutta turvaudumme huvipuistoteemaan sopivasti Midhillin hampurilaisiin. Nälkä on yltynyt sen verran kovaksi, että talon kookkain purilainen Roomhill uppoaa helposti. Pidän Midhillin sisustuksesta ja käsintehdyt hampurilaiset ovat selvästi peruspikaruokaa maukkaampia. Kotiruoan ystäville löytyy Särkänniemestä Maisemaravintola Välke, joka tunnetaan lihapullabuffetistaan.

Vauhdikas päivä on mukava päättää ihailemalla maisemia Näsinneulasta. Hissi kuljettaa muutamassa sekunnissa 120 metrin korkeuteen, josta voi katsella Tampereen tuttuja maamerkkejä sekä ihmetellä Näsijärven laajuutta. Moni muukin perhe näyttää nousevan Näsinneulaan huvilaitteiden sulkeutuessa kello kahdeksalta. Ihmettelen näköalatasanteen kahvilan sulkeutumista samalla kellonlyömällä, sillä vauhdikkaasta huvittelupäivästä toipuvia asiakkaita luulisi riittävän vielä ainakin tunniksi.


Särkänniemessä saa helposti kulumaan lasten kanssa koko päivän. Jokaisen perheen mieltymykset ovat tietenkin omanlaisiaan, mutta meidän vierailustamme kolmisen tuntia vierähtää Koiramäessä ja suunnilleen yhtä kauan myös huvipuistossa. Laitteille voisi toki varata hieman enemmänkin aikaa. Ruokailu, Näsinneula ja muu ihmettely kasvattavat kokonaisajan täyteen kahdeksan tunnin työpäivään. Elämysavain-rannekkeella olisi päässyt myös akvaarioon ja planetaarioon, mutta ne jäivät tällä kertaa kokematta. Sisäaktiviteettipuisto SuperParkiin ja Sara Hildénin taidemuseoon on erillinen pääsymaksu.

Kokonaisuudessaan päivä Särkänniemessä oli jälleen mainio kokemus. Muun muassa lasten odottama Koiramäki, Angry Birds Landin seikkailurata ja Näsinneula varmistavat, että Särkänniemi tarjoaa lapsiperheelle paljon muutakin kuin pelkkää huvipuistolaitteiden kieputusta. Parin tunnin matka pääkaupunkiseudulta Tampereelle on varsin kohtuullinen, joten uskon perheemme suunnistavan kohti Särkänniemeä jälleen ensi kesänä.

Tämä kirjoitus on toteutettu yhteistyössä Särkänniemen kanssa. Arviot ja mielipiteet ovat omiani. Tutustu Särkänniemeen tarkemmin huvipuiston virallisilla nettisivuilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami 13.8.2017 at 12:41

  Olen aika monessa lapsille suunnatuissa puistoissa käynyt tänä vuonna Suomessa ja kyllä Särkänniemi on niistä ylivoimaisesti paras. Kävin muuten tällä viikolla siellä toistamiseen ja tällä kerralla keskityttiin juuri Koiramäkeen. Käytiin myös varsinaisella huvipuiston puolella myös, mutta ilman rannekeita. Saatiin reissuun kuluun silti viisi tuntia.:-)

  • Reply Mika / Lähtöportti 13.8.2017 at 13:48

   Särkänniemen valttina on tuo monipuolisuus, samalta alueelta löytyy paljon ja kokonaisuus toimii. Uskon että teillä on helposti kulunut nuo viisi tuntia tuollaisellakin käynnillä. Tykkään Koiramäen kaltaisista paikoista, joissa lapset saa käyttää mielikuvitustaan ja leikkiä inspiroivassa ympäristössä.

  • Reply Markus 23.5.2019 at 10:45

   Jep, Särkänniemessä saa kesällä kulumaan koko päivän, eikä ehdi edes joka paikkaa käydä.
   Sinänsä hyvä, että on syitä käydä useamman kerran kesässä.
   Ja pienille riittää ihan hyvin tuo Koiramäki yksistään. Huvipuiston puolella voi käydä sitten vaikka Angry Birds -puistossa leikkimässä ilmaiseksi.

  • Reply Mika / Lähtöportti 25.5.2019 at 13:37

   Särkänniemi on kiva paikka, jossa on mukava käydä kerran kesässä täältä parin tunnin matkan päästäkin. Teidän paikallisten on helppo vierailla useamminkin, niin ei tarvitse yrittää kaikkea kerralla. Silloin pelkkä Angry Birds -puistokin toimii mainiosti, kunhan vaan lapsetkin malttaa jättää huvipuistolaitteet eri kertaan 🙂

  Leave a Reply